Nucení do kojení ze strany rodiny

Anonymní
26.8.18 18:11

Nucení do kojení ze strany rodiny

Zdravím, jsem v 36tt a kvůli zdravotním problémům nebudu kojit. Všichni kromě mojí rodiny, hlavně sestry to vzaly v pohodě. I v porodnici jsem domluvená. Ale moje sestra mě pořád přemlouvá a nutí a vůbec tlačí do toho abych kojila. Nechápe moje problémy. Sama má dvě děti které kojila do skoro tří let :roll: To je pro mě až moc :D Normálně jsme si hodně blízké, říkáme si vše. Ví jaké mám problémy, ale je v tomto ohledu neústupná. Měla jste některá takové problémy v rodině? Jak jste je řešily?
Anonym proto, že je zde také členkou :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
26.8.18 18:12

Já nekojila ani jednu holku a z toho co říkali ostatní jsem si nic nedělala. Jasou to moje děti, né jejich. Řekni sestře, že pokud chce, může chodit k vám domů a dítě kojit :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
26.8.18 18:14

Ano, měla. Nijak to u nás nikdo neřešil. Na sestru kašli, pokud si zdravotní důvod nenechá vysvětlit, tak ji důrazně řekni, že se o tom s ní bavit nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
26.8.18 18:19
@Wani píše:
Ano, měla. Nijak to u nás nikdo neřešil. Na sestru kašli, pokud si zdravotní důvod nenechá vysvětlit, tak ji důrazně řekni, že se o tom s ní bavit nebudeš.

Přesně. Stůj si za svým názorem, je to tvoje věc. Pokud sestra bude do tebe pořád hustit svoje moudra, tak jí řekni, že se s ní na toto téma odmítáš bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
26.8.18 18:22

myslim si ze podle toho popisu pozna ze se jedna o ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36305
26.8.18 18:26

Sama si musíš zvážit, nakolik vážnou překážkou ty zdravotní problémy jsou, ale mateřské mléko je pro čerstvě narozené dítě hodně důležité a setkal jsem se s tím, že u nedonošených dětí, kdy matky i děti mají s kojením problém, doktoři bojují za každý mililitr. Když vlastní matka nemá mléko, tak dávají mléko od jiných matek z mléčné banky i když uměla výživa by byla mnohem jednodušší a levnější.

Kdysi mi to vysvětloval primář neonatologie, že se trávicí trakt musí naočkovat vhodnými baktériemi + dítě musí získat co nejlepší imunitu, a že na tohle je nejjednodušší a nejúčinnější mateřské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.8.18 18:32

Pokud neuznava tvuj zdravotni problem,tak bych se s ni zkratka nebavila na toto tema a tecka.Kojeni je tve pravo,nikoli povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
26.8.18 18:38
@jege píše:
Sama si musíš zvážit, nakolik vážnou překážkou ty zdravotní problémy jsou, ale mateřské mléko je pro čerstvě narozené dítě hodně důležité a setkal jsem se s tím, že u nedonošených dětí, kdy matky i děti mají s kojením problém, doktoři bojují za každý mililitr. Když vlastní matka nemá mléko, tak dávají mléko od jiných matek z mléčné banky i když uměla výživa by byla mnohem jednodušší a levnější.Kdysi mi to vysvětloval primář neonatologie, že se trávicí trakt musí naočkovat vhodnými baktériemi + dítě musí získat co nejlepší imunitu, a že na tohle je nejjednodušší a nejúčinnější mateřské mléko.

Tak to je. Z mého mléka, krom našeho nedonošence krmili celý pokoj. Problém byl, že když nás pustili domů, tak kamarádce maličkého převedli na UM. Ona mléko neměla. Bylo to tedy v 35 tt. Měli málo Mm a potřebovali ho pro nejmenši nedonošence na oddělení. :think: Toto ale pochopí jen matky nedonošenců. Ty dětičky nemají dozrálý trávicí trakt a nevyřeší to sebelepší UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
26.8.18 18:47

Jestli budeš nebo nebudeš kojit je pouze a jen Tvé rozhodnutí. Ale jako matka a sestra bych se taky zajímala o sestrin přístup ke kojení. Už jen na základě svých znalostí a zkušeností. Ale Tvoje dite, Tvoje rozhodnutí. A nenech si ho vzít.

Můžu se zeptat, jaké zdravotní překážky Té vedou k tomu, že kojit nebudeš? Není to rypani, jen moje hlava neumí takový důvod vymyslet, tak ať mám aspoň představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36305
26.8.18 18:52
@alisekR píše:
Ty dětičky nemají dozrálý trávicí trakt a nevyřeší to sebelepší UM.

To sice ano, ale nemyslím, že u donošených dětí to nehraje žádnou roli. Samozřejmě, pokud vlastní mléko není, tak musí nastoupit UM, ale aspoň pár dní na mateřském mléce může mít na další rozvoj, hlavně správné trávení a imunitu, velký vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
26.8.18 18:53

Tvoje vec a sestrin nulovy problem k reseni. Na toto tema s ni nekomunikuj.

• Citovat
  • Upravit
434
26.8.18 18:54

Nechápu co je sestře do toho. Pokud nemůžeš kojit nebo i kdyby jsi nechtěla, je to jen tvoje věc a ostatním je do toho prd.....

Já svoje děti kojila minimálně, moje sestra je chodící mlékárna a co jako??? Ať si každý dělá co chce.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.8.18 19:00
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem v 36tt a kvůli zdravotním problémům nebudu kojit. Všichni kromě mojí rodiny, hlavně sestry to vzaly v pohodě. I v porodnici jsem domluvená. Ale moje sestra mě pořád přemlouvá a nutí a vůbec tlačí do toho abych kojila. Nechápe moje problémy. Sama má dvě děti které kojila do skoro tří let :roll: To je pro mě až moc :D Normálně jsme si hodně blízké, říkáme si vše. Ví jaké mám problémy, ale je v tomto ohledu neústupná. Měla jste některá takové problémy v rodině? Jak jste je řešily?
Anonym proto, že je zde také členkou :D

Je to čistě tvá věc a rázně bych řekla že se o tom bavit už nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
26.8.18 19:13
@Anonymní píše:
Anonym proto, že je zde také členkou :D

Je to sestra a říkáš, že jste si blízké, tak předpokládám, že máš možnost ji vysvětlit svoje zdravotní problémy, které ti kojit neumožní. Pokud jsi nechtěla nebo ses neobtěžovala ji důvody dostatečně vysvětlit, nediv se, že tě ke kojení přemlouvá. Pokud žena kojit může, je to pro prcka opravdu to nejlepší- lepší než sušené mleko od nějaké krávy :mrgreen:
Pokud kojit že zdravotních důvodů nemůžeš - a někdo třeba kvuli medikaci fakt nemůže- tak to prostě vysvětli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.18 19:16

Tvá sestra je očividně tvrdá a zaslepená zastánkyně kojení a absolutně neuznává potřeby a problémy ostatních. Je to od ní sobecké, že Tě do toho dokola nutí, když ví, že ze zdravotních důvodů to nelze. Současně je to od ní i neomalené, protože to není její věc. Pakliže ona nemá soucit s Tebou a stále do Tebe hučí, tak bych nebrala ohledy ani já a rezolutně řekla dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová