Nucení do svatby v těhotenství

98
26.3.12 16:59

nucení do svatby

Ahoj holky, chci se zeptat hlavně těch opravdu mladých, zda když otěhotnely zažily nucení od rodiny do svatby, dřív než se to narodí?.. Mně je 23, připadám si dost velká, abych se rozhodovala sama, mimi jsme počali přes prášky a prostě nejsme na tom finančně tak dobře, abychom honem kupovali prstýnky, zařizovali hostinu (ač malou)..Babička hned přicupitala a začala se svatbou, abych to stihla co nejdřív..Že mi sestřenka půjčí její šaty, když se vdávala a že jsou hezké svatby tam a tam a že bychom tam během měsíce měli termín.. Já jsem v tu dobu řešila situaci v práci (doba určitá) a navíc nebezpečné příušnice, neměla jsem na svatbu ani pomyšlení, chci si to jednou hezky proplánovat a užít si to a udělat to po svém, vybrat si šaty i místo a prostě ne takhle :( U téhle generace prostě vždy byly svobodné matky na dně společnosti, ale zavedla bych u důchodců povinnou aktualizaci mozků, aby věděli, jak se doba mění!! Chápu, že někdo je zastáncem svatby před početím (nebo porodem) i dnes, ale pokud je to nečekané a hodí se nám každý peníz navíc, tak přeci nebudu mít do měsíce svatbu jinak než to chci jen proto, že to chce babička..Navíc je to nevlastní babička a finanční pomoc nám nenabídla absolutně žádnou, vidí to, že mamka nebo já s přítelem máme zbytečné peníze…Důležité je teď přeci šetřit na energie, jídlo, potřeby pro mimi a ne honem dělat svatbu, když nám nikdo finančně v tuto chvíli pomoci nemůže… :nevim: strašně mě to i mojí mamku naštvalo…co je špatného na tom, vdát se třeba za rok, za dva? Pokud se někdo vymlouvá na příjmení dítěte, tak je to blbost, je přeci jedno, když budu mít třeba rok jiné příjmení než dítě, podle mě na tom vůbec nezáleží. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LouLou
26.3.12 17:02

mila petuldo, nejen minula generace ,je dost i mladsich lidi, tedy spis zenskych, ktere by svatbu nejradsi hned…Ale snad i tvi pribuzni,konkretne babicka jak pises, pochopi, ze financne jsou dulezitejsi priority, nez svatba, sla bych na to takhle…

• Citovat
  • Upravit
24798
26.3.12 17:04

Poslouchala, neposlechla :P ať si myslí, co chtějí.
Vdám se, až to uznám za vhodné :oops: Nejradši nikdy, ale po té právní stránce je to tak nastavené, že být vdaná je lepší, tak na to asi dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
26.3.12 17:05

my se chceme vzít, jsem spolu 6 let, ale ne teď..chceme teď šetřit a máme i starosti, není to pro nás vhodná doba, navíc nepatřím mezi ty, kteří se chtějí vdávat s bříškem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1733
26.3.12 17:08

Důležité je, jak to vidíš ty a tvůj přítel, ostatní mohou mít jiný názor, včetně tvé rodiny, ale je to jen názor.
Moji kamarádku přítel požádal o ruku nedlouho poté, co zjistili, že čekají mimi (chodili spolu tou dobou jen několik měsíců). Svatbu zařizoval celou její přítel a jelikož jí na svatbě bylo špatně, vůbec si ji neužila. Svatební šaty ji tlačily na bříško, tak se za pár hodin převlékla a byla jediná na svatbě v riflích.
Jestli to tak cítíš, se svatbou v klidu počkejte, za rok či dva. A hlavně si vše naplánuješ podle sebe. Hlavně si o tom promluvte s přítelem, jak to vidíte vy. Nenech se do ničeho natlačit jen proto, že „se to tak hodí“, to je opravdu přežitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
26.3.12 17:09

Nikoho neposlouchej a udělej si to tak, jak chceš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.3.12 17:17

Svatba není podmínkou k tomu abys porodila :mrgreen:

Slýchávám tohle především od své prababičky, kdy se budem brát, ale kde na to máme vzít to už nám nikdo neporadí. Moje máma by s tím byla hotová hned - jít na matriku a nechat se oddat :roll: Pro mě svatba neni důvodem k tomu, abych nemohla mít děti, nejsem vdaná, svatbu neplánuju, jsme spolu téměř 11 let a čekáme druhé dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
26.3.12 17:20

To je fuk co si myslí ostatní, rozhodujete o tom vy. :mrgreen: My jsme pro změnu měli opačný problém, když jsme oznámili, že se chceme vzít, malém nás ukamenovali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
26.3.12 17:21

Pettulle: já si taky myslím, že je to jen papír a jde s tím počkat i několik let a chápu, že někdo to nepotřebuje vůbec..Připadá mi, že to chlapy odradí tak nějak, že už jsou pod pantoflem…Já osobně nemám zatím nutkání se vdávat, jednou bych sice asi chtěla, ale mít to jako pořádný zážitek, navíc mi přijde hezké, když může být dítko na fotkách ze svatby také..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.3.12 17:22

já bych řekla, že tahle „mladá“ generace je zase až táááák moderní. Pro mě je svatba takový slib, že budeme na svém vztahu pracovat, budeme na něm makat a ne se rozcházet kvůli případné kravině (tak, jak to dělá spousta mladých párů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
26.3.12 17:25

ynax: já jsem tady ale napsala, že se brát chceme, jen až poté, co se to narodí…nebudu se přeci stresovat a dělat svatbu do měsíce, jen honem rychle, abych to stihla do porodu..Přijde mi to směšné a fakt na palici :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.3.12 17:30

ale jo, ale pochop, že prostě starší generace to vidí jinak. zkuste to babičce vysvětlit a třeba to pochopí. Na druhou stranu, vždyť nemusí být svatba tak drahá - obřad a pak oběd pro rodinu, pak hudba, tanec, pokec a třeba grilování na zahradě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3668
26.3.12 17:33

Jak říká naše mami, my babičky už dneska máme jenom hlas poradní. Ostatní je na vás. Jsme spolu s partnerem devět let a vždycky jsem tvrdila, že až přijde mimi, budeme vzití. A nejsme. V květnu se nám narodí mimčo, brát se chceme až za rok v létě. V plánu to máme, ale uděláme si to po svém, a nikomu do toho nic není. A docela se těším na to, až nám bude dítko běhat na svatbě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
26.3.12 17:34

Ahoj,já jsem vdaná,svatba pro mě byla moc fajn,užila jsem si ji tři měsíce po revizi ZT,plánovali jsme až po ní,protože to bylo takové odreagování a naplnění života po té špatné zkušenosti,jinak byla svatba plánovaná také až po porodu až někdy protože s pupíkem bych nechtěla,chtěla jsem si ji fakt užít a jelikož moje nevolnosti byly velké,ale život to zařídil takhle.Proto za mě ať se každý bere kdy chce,nebo nebere vůbec.V žádném případě bych si do toho nenechala kecat a to od nikoho,řekla bych jsem dospělá,mám občanku a jsem svéprávná a až to budeme chtít udělat,dáme vám vědět. Tohle je každého páru věc a nátlak bych nesnesla,to jako jen proto,že to tak třeba babička chce…Jinak jsme hned první měsíc po svatbě počali a teď jsem zase dva v jednom,třeba se chtěl prcek ukázat až v manželství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
26.3.12 17:37

petuldo: Nebudes svobodna matka, svobodna matka je samozivitelka.
Vubec bych se s babickou o tom nehadala, jenom bych se usmivala a odvedla rec jinam. Taky bych se s briskem navdavala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí