Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Byl v roce roce 2013 výkon činnosti? Nebo jsi měla činnost pozastavenou? Pokud je pozastaveno, nepodává se, pokud výkon činnosti byl, přehled se podávat musí.. Další možností je, pokud činnost nebyla ukončena, ale nic jsi nevykonávala, tak dojít na OSSZ a činnst zpětně ukončit..
Jen 4 mesice a podat ho prave musim, bohuzel jsem mela za to, ze nemusim, ale vydelek nemam zadny
Byla jsi registrovaná jako OSVČ hlavní ty 4 měsíce? Nebo vedlejší? Pokud byla činnost hlavní, pak i při nulovém výdělku je minimální vyměřovací základ.
No pokud jsi měla 4 měsíce samostatnou výdělečnou činnost jako hlavní, pak sice bude v řádku 26 daňový základ 0,–, ale další řádky nulové nebudou, ř.27,28 bude 4, ř.31 0,–, ř.35 a ř.38 a ř.39 = 25884,– a ř. 40 7559,– (pokud dobře počítám 29,2%)
Dobrý den, mohl by mi někdo pomoci s vyplněním přehledů pro ZP a OSSZ? Jsem blbá, myslela jsem, že mám do konce května čas a ono to už mělo být odevzdané. Jedná se o nulový přehled. Jsem na RD, SVČ jako vedlejší činnost vykonávaná tři měsíce. Prosím o anonym.
@j.a.n.i1 No pár set. Tak to potom není nulový přehled? To je jedno, potřebuji s tím poradit a hlavně co nejdříve podat. Jsem jinak zaměstanec, ale nyní na RD.
Pak na OSSZ, to bude ve výsledku nulový přehled, ale na ZP ne, tam pokud si měla nejaký zisk, tak z něj musíš zaplatit zdravotní. Podávala si DP, kolik si měla zisk v DP? Nebo jen čestné prohlášení o nízkých příjmech? Jedeš na skutečné náklady nebo paušálem?
Holky, mám takovou prosbu, jak vyplnit nulové přiznání pro OSSZ?