Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@rozmary zplnomocnit můžeš kohokoliv, ale tu listinu třeba ověřit. Co se poplatků na slovenku týče - netuším.
Díky, je tu napsáno, že chtějí úředně ověřený podpis, to jako můj, nebo té tety? Ptám se jako pako já vim
,ale už se to táhne strašně dlouho, tak abych neudělala nějakou botu.
@rozmary píše:
Díky, je tu napsáno, že chtějí úředně ověřený podpis, to jako můj, nebo té tety? Ptám se jako pako já vim,ale už se to táhne strašně dlouho, tak abych neudělala nějakou botu.
Tvůj. Sepíšeš plnou moc, dojdeš na czech point, ověří Ti podpis. Pak to pošleš tetě. Mi takhle táta posílal plnou moc na vyřizování věcí ![]()
Díky moc
Já hlavně vůbec nevím, jak to dědictví řešit, jedná se o nějaké polnosti, ale jsou to takové pidikousky roztahané po celém slovensku, takže asi neprodejné, nevím jestli by se to dalo pronajmout, nebo darovat. Každopádně pokud se toho nezbavíme, budeme se tam muset jezdit o to starat
To samé lesy, ale ty by možná někdo bral na dřevo ![]()
@rozmary já bych řekla, že najmout makléře a prodat, pronajmout, vyměnit za celek atd.. určitě se to bude někomu z okolí hodit ![]()
To je dobrý nápad, ale asi to vyjde na pěkné prachy a těch se zrovna teď moc nedostává:think: Popravdě bych to nejradši darovala obci.
@rozmary píše:
To je dobrý nápad, ale asi to vyjde na pěkné prachy a těch se zrovna teď moc nedostává:think: Popravdě bych to nejradši darovala obci.
Ahoj, ráda bych se poradila. Já a brácha jsme byli předvoláni k notáři, dědictví po mamce. Dopis jsem dostala dnes, brácha ještě ne, máme se dostavit 18.6. jenže to bude brácha na služebce a pro mě je to taky dost z ruky, protože je to na Slovensku.Chci se zeptat, jestli můžeme splnomocnit tetu, mamky sestru, která bydlí na Moravě, má to blíž a má tam příbuzné. Že by to tam za nás vyřídila, nebo je nutné, aby tam s ní byl alespoň jeden z nás? Taky mi tu píšou přinést ssebou poplatky ve výši Eur, ale neuvádí cenu, s jakou částkou zhruba mohu počítat? Díky