Nutit čistit zuby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9947
13.2.18 19:51

Čistit čistit :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
13.2.18 20:06

@Irena.Hlovcová čistit nebo bude mit zkažené. Všechny děti s tim mají problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
13.2.18 20:09

Cistili jsme take pres odpor, 1× denne. Ve 22m jsme byli poprve u zubarky a ta rikala, ze syn jiz brzy zacne spolupracovat. Neverila jsem tomu. A nyni, o 2 mesice pozdeji, probiha cisteni naprosto v pohode. Vydrz!

K cisteni poustime videa z youtube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
13.2.18 20:11
@Daenerys91 píše:
@Borůvka1990 to si snad děláš srandu :mrgreen: stav mléčných zubů ovlivňuje i ty druhé zuby :pocitac:

No vždyť jo ;) celé to bylo napsáno ironicky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
13.2.18 20:13
@misuled píše:
Cistit prstackem, vymyslet basnicku, pak si pomalu zvykne na kartacek, cistit s plysakem,.plysakovi, panence, navzajem. Neni nutny na diteti klecet a zhnusit mu to navzdy.

No mne by prstackem ukousnul ruku a klečela jsem na nem a cistila a nechá si je vyčistit, takze si nemyslím, ze bych mu čištění zubu zhnusila navzdy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.18 20:16

U nas to byl taky problem :roll: jak pises-vycucat pastu a rozkousat kartacek. Pomohlo netrvat na cisteni rano a vecer ale treba nez jdete ven nebo to pres den zkusit. Nechat ji a pak ze kouknes a rychle je prejet. Jak dite zacne chapat tak zacit vysvetlovat zubni kaz…Dcera doted (3r) kouse do kartacku a musim ji napominat at cisti, ale docistit se nevha v pohode. Taky dobry ukazovat v zrcatku jak ma zazloutle zoubky bez cisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
13.2.18 20:22

@modrasek13 tak smyslem myho prispevku bylo, ze neni nutny to za kazdou cenu delat po zlym… ale samozrejme se tady muzeme dohadovat, kdo je lepsi matka a kdo to dela lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.18 20:25

My cistime od prvniho zoubku, casto jsem male dala kartacek jen tak na zmoulani behem dne - ona je okusovac, takze ji brzo prislo normalni ze se strka do pusy a nebranila se. Ted kolem roku mela obdobi kdy nechtela pri cisteni drzet a otvirat pusu, ale delam u toho legracni zvuky a zase si cisti zuby rada. Zkus to necim zprijemnit, udelat legraci, cistit spolu.. Ja jsem v tomto dost nekompromisni, protoze zkazene zuby uz nikdo nezachrani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.18 20:27
@samurajka píše:
U nás donedávna každodenní boj trvající snad u přes 2 roky, když náhodou spatřil, jak si babička vyndává zuby. Řekla mu, že si málo čistila a od té doby chodí už sám s kartáčkem, abychom mu vyčistili. :mrgreen:

To me pobavilo :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
13.2.18 20:35

Proboha cisti ji ti zoubky kazdy den poradne i pres odpor, nebo bude mit zkazeny i ty druhe pod nimi! 20ti mesicni dite si je fakt dobrovolne cistis samo nebude!

My cistime asi od 7 mesice, co ji vylezly prvni dva zuby dole. Delame u toho vsemozne psi kusy, aby se nechala. A kdyz nechce, tak klidne nasilim. Pul minuty revu vydrzime. Proste si na to musi zvyknout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.18 20:38
@misuled píše:
Cistit prstackem, vymyslet basnicku, pak si pomalu zvykne na kartacek, cistit s plysakem,.plysakovi, panence, navzajem. Neni nutny na diteti klecet a zhnusit mu to navzdy.

Ano s plysakem a plysakovi, taky zabira :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
13.2.18 21:03

Nechám syna (2,5 roku) pošmrdlat zuby chvilku samotného a pak „musím zkontrolovat“ a dočistím. Když si jednou postavil hlavu, že čistit nechce, ukázala jsem mu svoje zaplombované zuby - že jestli chce mít tak škaredé zoubky, tak ať si je nečistí :mrgreen: A zabralo to dokonale :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.18 07:17

A jak je drzite? Ja nejsem schopna ji preprat. Dnes 15 minut nez se mi to podarilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
14.2.18 07:33

Já první dvě děti nenutila co se týká čištění byl to vždy s nima ocistec :zed: pak na to přišli, ze se opravdu musí. Holce je 18 klukovi 13 zuby mají nádherné a ani jeden kaz. Nejmenší jsou 2,5 zuby čistíme 2× denně opravdu ji to baví a čistíme pečlivě a zoubky se ji kazi :zed: první dvě vůbec neměli koj. láhev malá ji měla do dvou let byla na UM. Takže tomuhle opravdu nerozumim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
14.2.18 07:39

@Irena.Hlovcová ja ho proste vzdycky zaklekla, kolena přes ruce vedle hlavy a nohy jakoby zasedla, ale opatrne, aby ho to nebolelo. Jinak by me pokopal.. Nejdříve jsem to pokaždé zkusila po dobrem a pak po zlem. Vzdy mi to rvalo srdce, ale neda se nic dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí