Nutíte své mimi do jídla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.8.11 22:44

Ze začátku jsem vařila,ale ted kupuju skleničky a je to s tím papáním uplně stejné,sní čtvrku a dost a pak nechce ani dokrmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.11 22:46

A dávala jsem upně na jemno i na kousky a je to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
12.8.11 23:17

tak v 7,5m je asi brzy to nějak hrotit. Taky bych nenechala u jídla plakat. Souhlasím s cca týdenní pauzou a pak zkusit znovu a jinak.
U nás měla také úspěch zelenina s UM (přestože jinak kojim, ale do jídla jsem tolik MM nedokázala dodat). Ale na kousky jídla do ruky jsme nedošly stále (13m). Jako křupky, pečivo, to jo, ale jak to je „mazlavé“ jako mrkev, jablko, banán, tak je konec. To pak hází na zem aniž by ochutnala a už do ni nic nedostanu :nevim:
Určitý režim je taky fajn. U nás tedy nehrajeme na hodiny, ale na dobu. Tj. např. oběd je po dopoledním spaní. Ale budí se různě, tak podle toho jí. Jednou je to v 12:30 a po druhé v 15h. Na tom podle mě nesejde. Dítko hodiny stejně nepozná, ale ví, že po probuzení dostane oběd - zeleninu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.8.11 09:18

Asi bych nenutila, ať si něco nezprotiví. Moje malá není extra jedlík, sní tak půl porce, pak mě to taky občas naštve a snažím se to do ní dostat, ale to je právě chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.8.11 14:16

Ahoj, začala jsem s příkrmy v 8.měs a když dala malá do cca roka 3lžičky, byla to veliká sláva. Jinak jsem pořád kojila a kojila. Až po tom roce, v cca 13měs se to zlomilo a začala baštit pomalinku víc a dneska v pohodě. Dětská říkala nenutit, ani jídlo ani strukturu. Každé dítě to má jinak. Měkteré ti v 7měs sní i lžičku, jiné chce ještě v roce a půl MM a k tomu něco pasírovaného. Nucením můžeš tak maximálně vyvolat problémy s jídlem a odpor k jídlu. Ještě je prcek moc mrňavý, nechvátej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
13.8.11 14:35

náš malej se nadavuje někdy z jídla doteď. Obecně je to velký nejedlík, ale kupodivu na roční prohlídce vážil něco málo pod 9 kg, takže dobrý.
Rada ode mě je taková, dodržovala bych pravidelný režim jídla, a to i příkrmů, ale nehrotila bych množství. Sama víš, kolik toho asi sní, takže bych dala ještě míň, aby nedošel do té fáze dávení. Tak jsem to dělala já, prostě aby jídlo probíhalo v klidu a v pohodě a aby věděl, že papat se dá bez stresu. Klidně bych ho po jídle dokrmila mlíkem. V 7,5 měsících mi to nepřijde zas až tak hrozné. To záleží na tobě. Můj Honza si o jídlo nikdy neřekl, takže já jsem dokrmovala, vzal si kolik potřeboval. Třeba dneska dal na oběd jenom 50g. Neřeším. Dřív jsem taky šílela, když jsem slyšela kolem sebe, jak dětí sní 220g skleničku a můj prcek snědl max čtvrtku. Sklenku jsme měli na 3 dny. Celkem slušně začal jíst až něco v 8m. A jestli hned po posazení do židličky brečí, nestresovala bych ho a udělala bych jak píšou holky týden pauzu. Má doktorka říká, že s příkrmem není kam spěchat.
Jinak kousky mrkve, ovoce ani rohlík nedávám doteď. Už se mi jednou dusil do fialova, nehodlám to riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí