Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj prosím o radu kolik mám dávat Nutrilonu když malej má měsíc zítra?
@Jurajko009 píše:
Ahoj prosím o radu kolik mám dávat Nutrilonu když malej má měsíc zítra?
Hele, tohle je strašně individuální
Jsou děti, které vypijí 60 ml a jsou takové, které vypijí 120 ml, ani nemrknou…
Já bych se vůbec neřídila žádnýma tabulkama, ale tím, co dítě chce. Já mléko odsávám, takže mám přesný přehled, kolik malá vypije, začínáme 5. týden, váží cca 5 kg a vypije 140 ml, když usne, tak spí i 3-4 hodiny, když je vzhůru, tak ji přidávám klidně po hodině a půl dalších třeba 60 ml…prostě řve, dokud nemá dost, takže kdybych se měla řídit tabulkama, tak se u nás jen řve.
Holky vám to psaly správně - udělejte více a uvidíte, kolik budou děti chtít.
@mona.k.79 Ahoj, já jsem malého přikrmovala Nutrilonem od narození, jelikož jsem nemohla kojit. Řídila jsem se tabulkama, časem a vším a po dvou měsících mě z toho málem klepla pepka.
Tak jsem se řídila jen dvěma pravidly, na 30ml je 1 odměrka.
A nekrmit dříve jak po 2,5 hodině.
Mě pak malej pi jednou jen 50ml, pak i 90ml…bylo to strašné. Plno mlíka jsem vylévala, teďka spíše přidělám.
Já malého přikrmuju a na měsíci jsem mu dělala 100ml a nechala ho, ať si vypije kolik chce, dr. na to nic neříkala ![]()
Doporucuju zavolat si na bezplatnou linku: http://www.nutriklub.cz/…/age:0%7C179
na etikete na zadni strane je jinak davkovani.
neprekracovat davkovani co je na obalu a kdzytak davat mezi intervaly fenyklovy nebo jiny detsky caj. Vim ze fenyklovej existuje od ukoncene prvniho tydne veku a maji ho v DM.
@mona.k.79 píše:
JSEM V PASTI. asi jsem blbá nebo nevim.. malá váží 3.200g počet dávek je 6×denne, dobrý.. množství vody 90ml, dobrý,, ale počet odměrek na 90ml jsou 3!!§ já dávala na 60ml 2odmměrky, ale už má větší hlad, takže co? mam dávat na 90ml 3odměrky? 6× denně rovná se těch 600ml,,,![]()
btw. tak me napada, pokud je trimesicni uz bych mozna dala ten nutrilon extra-
http://www.nutriklub.cz/…YWdlOjB8MTc5
vim ze se daval nanejvys 2× denne je to pro lepsi zasyceni-a stridal se s klasickym nutrilonem.ale radsi bych se poradila
@Monjie píše:
btw. tak me napada, pokud je trimesicni uz bych mozna dala ten nutrilon extra-http://www.nutriklub.cz/…YWdlOjB8MTc5
vim ze se daval nanejvys 2× denne je to pro lepsi zasyceni-a stridal se s klasickym nutrilonem.ale radsi bych se poradila
Nechci kazit radost, ale příspěvek od mony je starý 2 roky ![]()
Fragol:D vidis, co se mnou dela vedro a tehotenska demence?:DDDD
@Monjie To bude jenom tím těhotenstvím
teplo máme doma taky, k tomu v krvi trochu vína a myslí mi to celkem dobře ![]()
Juj, koukám, že „to máš za pár“
Tak ať je všechno OK ![]()
Za par:D
uz by to chtelo, vsechny cervencove matky uz porodily ![]()
@Monjie všechny červencové matky
Vždyť červenec ještě není, vidíš, někdo to musí udržovat v tom chátrání
Ale chápu, v těch teplech, žádný terno ![]()
Holky, když jdete někam na delší domu, jak přepravujte nutrilon, aby byl teplý, pokud to teda jde???
chtěla bych se zeptat když malí vipije 120 ml tak kolik mam dat vody a kolik mleka