Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dcerka pila v cca 8-mi týdnech 60-90ml cca 8× za den, 120ml vypila až okolo půl roku. Ale jsou děti co opravdu vypijí těch 120-150ml za jedno krmení už v měsíci/dvou.
@Raddkka já bych nezvyšovala pokud ti pokaždé nevypije těch 90ml. Až když mi pokaždé vypije 90 ml tak bych dala na 120 ml..
MOje děti mi nikdy na jeden táhat nevypily víc jak 170 ml a to píšu i o rok a půl..
Pani v porodnici odmítla kojit a vím, že hned ten necelý týden - císař, dostávala tu 90 ml a malé to vypilo.. každé je jiné no..
Já zase nechápu jak mohlo některé dítě dát na ex 250 ml ![]()
@Raddkka píše:
Ahoj, můžu se orientačně zeptat kolik sní Vaše miminko Nutrilonu 1 (pronutra). Máme 10denního-plně UM. Při propuštění pil 40ml a sestřička mi řekla ať navyšuji o 10ml/den. Dávám tedy posl. dva dny dávku 90ml a vypije 60-90ml jak kdy (váží 3700). Mám stále navyšovat?? přeci jen tímto tepem by mi za měsíc pil půllitru :/ jinak neblinká, prdí, zácpu nemá, krká žádný problém
Prosim te ta tabulka je jen sakra orientacni, podle toho se nerid. Rid se podle sveho prcka. Ja to navysovala postupne, proste jsem to poznala. Ted jsou ji 4 mesice (3 korigovany) a pije 120-150ml(voda), v mlickem je to o neco vic, to odpovida te tabulce tam. Jinak ja jela 50,60,75,90,105,…takhle pomalu postupne. Navic je to s ni jednoduchy, proste kdyz ona nechce tak nechce, a nevezme ani o mililitr navic:-DDDD
@Raddkka Mléko pila s chutí a celkem dost. Ale příkrmy byly horor a teď jí podezřívám že by mohla žít ze vzduchu. Do jídla jen ďobne a jde od něj.
@VERONIKA píše:
1 odměrku na 30 ml vody!!!30 ml vody + 1 odměrka UM
60 ml vody + 2 odměrky UM
90 ml vody + 3 odměrky UM
120 ml vody + 4 odměrky UM
150 ml vody + 5 odměrek UM
180 ml vody + 6 odměrek UM
210 ml vody + 7 odměrek UM
Já mám dávat podle Dr. 60 ml celkově. Protože k tomu ještě kojím. Tak mám dát 50 ml vody a odměrku a půl UM?
@Patruse.M píše:
Já mám dávat podle Dr. 60 ml celkově. Protože k tomu ještě kojím. Tak mám dát 50 ml vody a odměrku a půl UM?
určitě to nemyslela celkově, vždy se bere 60ml vody… takže to tak dej a do toho dvě odměrky
A dáváte normální vodu převařenou nebo speciálně tu kojeneckou? Tam píšou kojeneckou, ale já sem si myslela, že normální převařená stačí.
@Patruse.M určitě souhlas s @Nafrněná
Rika se 60 a mysli se 60 ml vody a dve odmerky.
@Patruse.M ja dávám kojeneckou a u úplnyho novorozence jsem i prevarovala. Ted uz spis jenom ohrivam. Ale furt tu kojeneckou.
@Patruse.M píše:
A dáváte normální vodu převařenou nebo speciálně tu kojeneckou? Tam píšou kojeneckou, ale já sem si myslela, že normální převařená stačí.
u nás je dobrá voda takže převařenou, ale nevím jak v tvém kraji ![]()
Holky bohuzel sem musela prestat s kojenim. Davam nutrilon ale mala chce pit casteji a mene. Jsou ji dva mesice. Ma mit 150 za 3 hodiny. Ale vypije 70-100 po dvou hodinach. Dr ma dovcu. V tydnu tam zajdu. Ale ted jsem z toho trochu nervni. Neni takhle to davkovani spatne?
Pardon chtela sem obnovit diskuzi a misto toho dala anonym. ![]()
Deti mi nikdy nevypily doporučenou dávku. U takhle malyho dítěte se stejne nedá dělat nic jinýho, nez mu vyhovět ![]()
@jita22 píše:
Deti mi nikdy nevypily doporučenou dávku. U takhle malyho dítěte se stejne nedá dělat nic jinýho, nez mu vyhovět
Taky fakt. Co vlastne porad resim. Dekuji ![]()