Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, mam tritydenniho chlapecka. Nekojim ho, prakticky od návratu z porodnice je na nutrilonu. Chci se zeptat - na krabici je davkovani, nyní (podle váhy) by mel jist 130ml 5× denne, ale to on neda. Za prve nevydrží tak dlouho bez jídla a 130ml do nej ani nenatlacim (a kdyz jo, vyhodí to vzápětí, kolikrat pousti mliko i nosem), max 90ml. Snazim se mu dávat po třech hodinách, ale kolikrat si vykrici mliko uz po dvou. Postupem casu by mel prece zvysovat intervaly mezi krmenim, ne? Jak to mam udelat? Jindy zas treba spi i 4 hodiny a spal by dal, ale budim ho na jidlo. Mam/nemam? Nemame v tom moc řád… Je to moje prvni dite, tak dekuju za rady ![]()
Je to novorozenec, davala bych klidne mensi davky a casteji, samozrejme tak, aby ho nebolelo bricho. Intervaly se urcite protahnou, ale prijde mi, ze je na to jeste prilis brzo, e malicky.
Ahoj..ono deti neji presne podle tabulek..zalezi jestli pribira..treba moje trimesicni nevypije nikdy vice nez 110..a pak chce treba za hodinu a to vypije 50..kojim ji jak chce..pokud ma hlad..tak bYch nejak netrvala na tech hodinach..a dala kdy chce..ne at rve hlady:)
@sisk nech to na prckovi, nepřecpávej ho - když nechce, nechce. I ty pauzy nech na něm ![]()
Mám tříapůlměsíčního a ani teď nezvládne dávku na krabici, ani celkové denní množství (máme tedy Sunar, ale dávkování je stejné), přitom krásně roste a přibírá. Dávej, kolik zvládne, krm klidně častěji, ale nemělo by to být dříve než po 2-3 (u nás spíš 3) hodinách od začátku posledního jídla - UM je trochu hůř stravitelné než MM a mohlo by se mimču míchat čerstvé a natrávené mlíčko, což zbytečně zatěžuje žaludek.
Jestli ti dobře přibírá, na krmení nebuď. Jak by bylo tobě, kdyby tě někdo najednou vzbudil a cpal ti jídlo?
On si to papání vynahradí jindy ![]()
Holky diky, dávám zatim jak chce. Ale kolikrat brečí a nevim jestli hlady…jedl treba pred hodinou, ale otvírá pusinku a cuca si ruce a kdyz ho vezmu do náruče, tak mi cuca vsechno, co mu prijde pod pusu - rameno, ruku
tak mu udelam mliko, ale treba min. Za pred týdnem u dr přibral 250g a ted jsem ho vážila a pribral za dalsi tyden skoro pul kila
ale neprecpavam ho…mel by pry vypít 670ml/den a to tak cca vypije. Tchyne radi dávat mu caj, ze pry nema hlad, ale žízeň…ale to snad ukoji v rámci piti mlika ne? ![]()
@sisk tak po hodine bych mu UM nedavala, to je koledovani si o bolebrich, nabidla bych pravarenou vodu nebo neslazeny cajik, pripadne dudlik, at ma co cucat.
@sisk píše:
Holky diky, dávám zatim jak chce. Ale kolikrat brečí a nevim jestli hlady…jedl treba pred hodinou, ale otvírá pusinku a cuca si ruce a kdyz ho vezmu do náruče, tak mi cuca vsechno, co mu prijde pod pusu - rameno, rukutak mu udelam mliko, ale treba min. Za pred týdnem u dr přibral 250g a ted jsem ho vážila a pribral za dalsi tyden skoro pul kila
ale neprecpavam ho…mel by pry vypít 670ml/den a to tak cca vypije. Tchyne radi dávat mu caj, ze pry nema hlad, ale žízeň…ale to snad ukoji v rámci piti mlika ne?
Po hodině bych mu nabídla převařenou kojeneckou vodu, může mít žízeň, hlavně jak teď byly ty horka.
@Bibi239 takze caj se muze i u takhle malých miminek? Zkusila bych ten fenyklový kvuli brisku.
@sisk fenyklovy, nekdo dava hermankovy, pokud mimco prijme vodu, tak vodicku. Pocit zizne je individualni, nekdo zizen nema, nekdo vypije hodne.
@Bibi239 vodu mi vypije, dávala jsem jak byly vedra. Ale moc se netvari
mliko je mliko ![]()
Ahoj, ja se krabici neridila nikdy, mala ma pul roku a vic jak 120ml nechce po cca 4 hod..
@sisk to víte s tím bude vždy trochu problem. Navíc je o Nutrilonu známo že dělá dětem problémy. Mohu s zeptat proč nekojite? Mm je lépe stravitelné a nemusíte řešit nějaké hodiny
@Teeeri a co je ti do toho, proc nekoji? To je snad zakladatelky vec, ne? ![]()