Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Teeeri nemam mliko. V porodnici se mi udelalo, ale maly nepil. Prikladala jsem, ale mel žloutenku a porad spal. Odstrikavala jsem teda a krmila strikackou, ale dostala jsem z obou prsou dohromady treba jen 10 ml
mam po operaci a asi to nefunguje jak ma.
@Teeeri to by mě zajímalo, jaké dělá dětem problémy… každému dítěti vyhovuje jiné… mojí dceři vyhovuje nutrilon úplně, prdíky jsme zažili týden, když měla na zkoušku sunar, pak jsme se vrátili k nutrilonu a nikdy jí po něm břicho nebolelo, od měsíce spí celou noc a je to již desetiměsíční spokojené miminko, které nebylo nikdy nemocné ![]()
@sisk nic si z kojogangu nedělej, taky jsem neměla mlíko a to ani v porodnici, prostě nejvíc, co malá vytáhla bylo 10 ml a odstříkala jsem max 2 kapky… na nutrilonu je od porodnice a nikdy jsem se krabicí neřídila, max tou denní dávkou, ale jen orientačně. Dávej kolik dítě potřebuje a když zabrečí po hodině, tak zkus ten čaj ![]()
@Moncinas píše:
@Teeeri to by mě zajímalo, jaké dělá dětem problémy… každému dítěti vyhovuje jiné… mojí dceři vyhovuje nutrilon úplně, prdíky jsme zažili týden, když měla na zkoušku sunar, pak jsme se vrátili k nutrilonu a nikdy jí po něm břicho nebolelo, od měsíce spí celou noc a je to již desetiměsíční spokojené miminko, které nebylo nikdy nemocné
Kojogang
![]()
@sisk taky jsme na nutrilonu od malicka, tabulky tam jsou orientacni, ja davala mliko dle toho, jak chtel, ale on byl takovej ukazkovej, co mi pil po trech hodinach a pak to postupne prodluzoval. Ty intervaly mezi mlikem maji byt min. ty 3 hodiny, takze mezi vodu nebo caj. A urcite bych ho nebudila, kdyz TI spi treba 4 hodiny v kuse, jen si to uzivej.
Vsak on se ozve, az bude mit hlad. A postupne si bude rikat o vetsi davku s mensimi intervaly. ![]()
@teeri doted mame nutrilon, nikdy zadny problem.
@sisk hm, tak to je presne, maly mel v porodnici zloutenku, ja malo mlika, z porodnice jsme odchazeli na nutrilonu… mrzi me, ze nekojim. je to v podstate jednodussi, nez lahvicky, ale taky jsme zdravi a prospiva mi…
![]()
@Moncinas ja kojila tri deti, ale stourani se v tom, proc nekoji a „rada“ jak je MM stejne nejlepsi mi fakt zdvihla mandle.
Nechapu, ze to ma nekdo zapotrebi
@sisk jéééé, ten krásně přibírá buclík jeden malej, já bych mu víc nedávala když je takovej šikulka a tekutiny bych doplnila tou vodou nebo čajem
@Bibi239 přesně tak, procento žen, které si dobrovolně vyberou rovnou nekojit je tak mizivé, že nemá cenu se tím zabývat… ten zbytek za to prostě nemůže, holky jsou z toho akorát vystresované a ještě se najdou ženský, který je poučujou a odsuzujou… to jim totiž hrozně, zvláště v psychice, pomůže…
Teď už to beru v pohodě a jen si řeknu v duchu něco sprostého, ale kdysi jsem si z toho málem vytvořila laktační psychózu, nebýt skvělého chlapa, kterého mám po boku, tak nevim…
@sisk píše:
@Bibi239 takze caj se muze i u takhle malých miminek? Zkusila bych ten fenyklový kvuli brisku.
Fenyklový čajík se může od 1 týdne a dětičkám většinou chutná, má trošku nasládlou chuť. My z něj jeden čas dělali i mlíčko, ne tedy pořád, jen když víc zlobilo bříško.
Čajík a vodu ale musím dávat lžičkou, protože když mu dám z lahve a po chvíli mu ji vezmu, pláče, protože si myslí, že to bylo jídlo a že dostal jen tak málo. Ještě je možnost dávat to stříkačkou, ale to mi přijde takové násilné ![]()
Holky dekuju vam za podporu a rady ![]()
S tim kojením - nevim, mozna jsem to vzdala brzo, mozna ne. Proste jsem se snazila, ale byl to pro me stres. Kazdej mi rikal, jak je to krasna chvíle mezi mamou a ditetem…ale ja misto toho byla v nervech, ze se nepřisaje, ze tam je malo…prso mel misto dudliku, akorat mi rozžužlal bradavky, bolelo to atd… na nutrilonu mi hezky prospiva, tak co. Ja i muj muz jsme oba byli od malička na sunaru, ja uz z porodnice a on asi od dvou tydnu. A nijak nas to nepoznamenalo.
Kojogang pobavil ![]()
@sisk hele v klidu, ber to pozitivně, dítě se má skvěle a ty z toho máš být taky šťastná, blbými kecy, že se rozkojí i chlap se nenech rozhodit ![]()