Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky holky, byli jsme s malým v nemocnici a musíme přidat UM, jelikož nám málo pije. Je mu 8,5 měsíce a včera jsem koupila Nutrilon HA, když jsem ho vyzkoušela, přijde mi dost hořký..
malej to samozřejmě odmítá..Do teď kojím s příkrmy a občas si cucnul vody, ale problém vidím spíš v tom, že prostě nemá žízeň, protože i když skončím s kojením a malej už nechce, z bradavky pořád stříká..
mě fakt odvezou, poradíte? Díky..
Jo, zrovna nutrilon je tímhle celkem dost proslavený. Proč HA, mátě nějakou zátěž v rodině? Pokud ne, tak bych se na HA vybodla. Chuťově nejlepší je asi Sunar, ten má příjemnou víc mlíkovou chuť, ale pokud mlíko máš a dítě si víc nevezme, tak tipuju, že se maximálně přeorientuje na UM a odstaví se ti od prsa
Druhorozený taky pil hrozně málo, byl teda už na UM, měl flašku ráno a večer a přes den třeba decku pití, hodně se mu to projevovalo na kadění, měl tvrdý bobky, kolikrát se stalo, že si natrh při tlačení prdku, ale víc nevypil ani kdybych se na hlavu postavila.
Snažila jsem se co nejdřív najet na polívky, v jogurtu je taky poměrně dost vody, tak aby měl co největší příjem vody v příkrmech, nabízela jsem i slazené nápoje, aby se naučil vypít víc, nakonec se to zlomilo až někdy v 15m, hodně dlouho jsme šťávovali, teď když už má celkem splávek, tak jsem začla šťávu dost omezovat a nabízím různé čaje a vodu, aby si zvyknul pít i neslazené
@Gladys děkuju, no malej se mi osypal ve druhým měsíci a byla to alergie z mého jídla, či pití..když jsem omezila mléko a většinu dráždivých jídel, zmizelo mu to. Dneska papá jogurt, zeleninu s masíčkem, ovoce, piškůtky. Tak se na to asi vyprdnu a koupim mu nějaký dobrý mlíčko
nevíš, jestli klasickej nutrilon je taky hořkej? Sunar..no já těm našim českým výrobkům moc nevěřim.. ![]()
My kupovali Bebu, ale pak už mu taky přišla hořká, tak jsme najeli na Sunar. Sunar mi určitě nepřijde o nic horší než ostatní UM. Musí projít stejným testováním. A je fakt, že má nejlepší chuť, děti toho vypijou víc. To abys dítěti nedávala ani českou mrkev, když nevěříš českým výrobkům ![]()
Nutrilon je nahořklý, Beba taky - stejně jako ostatní HA mléka, Sunar je z nich ještě pořád nejsladší. Nevěříš českým výrobkům - vzhledem k tomu, že u nás jsou potraviny kontrolovány přísněji, než v evropské unii, je to dost lichá obava.
@Dydynky no, jenže Sunar vyrání Hero a Hero není česká značka. Jen koupili značku Sunar pro český trh, ale je to jen jméno, velice zajímavé z reklamního hlediska, protože je prakticky synonymem pro umělou výživu pro většinu Čechů ![]()
Klasickej nutrilon nevím, ale v DM jsem teď kupovala vzorečky nutrilonu, mají to balené po jedné porci na 120ml, tak můžeš koupit, stojí to asi 11 kaček. Jen teda já osobně považuju nutrilon za tahání peněz, má megareklamu a taky si ji hezky kupující zaplatí. Ta samá firma, co vyrábí Nutrilon, tak vyrání i mlíka Hami ![]()
Ale pokud ti jde vysloveně o chuť, tak Sunar je zkrátka chuťově nejpřijatelnější, ten jsem vypila i já, když to tehdy prvorozený nechal, ostatní UM mi teda fakt nechutnali
@Gladys Vidíš, to je zajímavá informace, Sunar mám absolutně zažitý jako tradiční české UM ![]()
Nemyslím tím, že by byli škodlivé, jen jsou prostě ošizené (ovocné přesnídávky)je v nich přidaného víc, než je třeba, přislazené atd.. a mrkev mi teda jako výrobek moc nepřipadá
a je určitě lepší, než třeba španělská ![]()
@Gladys aha, no a proto jsou tu diskuze
díky za radu a jakej sunar? Koukám, že jich je taky víc.. ![]()
@Naima jojo, škodovka je taky „česká“, že
Až na to, že ji tak trochu vlastní Volkswagen, i když do toho moc nevidím, ale většinou se stačí mrknout na webovky a najít odkaz nazvaný o nás nebo o společnosti a hned víš.
A teď si jdu najít, kdo vlastní Kofolu, tipuju Cocacolu, ale ruku do ohně za to nedám ![]()
@Dydynky pleteš hrušky s jabkama, složení je složení, je napsané na každém výrobku a stačí si ho přečíst, u těch UM to není tak průhledné pro laika, ale třeba u přesnídávky je naprosto jednoznačné, mrknu na složení a vím, co tam je, český nebo nečeský výrobek, všechny musejí podléhat stejným normám stanoveným českými zákony. A když někde vidím cukr, škrob a já nevím jaký ještě ňamky, tak to zkrátka nekoupím.
To máš třeba Hipp, jednoznačně zahraniční značka a když si vezmu, že v přesnídávkách ten cukr měl, zahuštěný rýžovou moučkou a třeba ve špenátu od 4 měsíců byla smetana, tak je jasný, že to zahraniční značka nezachrání ![]()
Ahojky! Ja davam temer od narozeni malymu Nutrilon HA, pac jsem alergik… Je vazne nahorkly, kvuli spec. stepene bilkovine (pry…)
Jelikoz ho ma Kuba vazne od zacatku, tak ho pije, ale zkus to ochutnat - je to fakt bleee… No, co naplat. Hlavne, ze jemu ‚chutna‘…
Ale jestli jste v poradku, nevidim duvod mu Nutrilon HA davat.
Jsou vazne ‚lepsi‘ mlicka.
Kamaradka si chvalila Bebu, ja od segry pamatuju Sunar - a ten je fakt mnam.
@Gladys píše:
@Naima jojo, škodovka je taky „česká“, žeAž na to, že ji tak trochu vlastní Volkswagen, i když do toho moc nevidím, ale většinou se stačí mrknout na webovky a najít odkaz nazvaný o nás nebo o společnosti a hned víš.
A teď si jdu najít, kdo vlastní Kofolu, tipuju Cocacolu, ale ruku do ohně za to nedám
Jo jo Volkswagen
už dlouho.
Kofolu vlastnil myslím jakýsi Řek nebo Bulhar
ale jak je to ted´nevím. Ten ale žil tady. Možná už to taky někomu prodal.
Ahojda, mam ctyrmesicni holcicku…jelikoz ji nestacilo moje mliko uz na mesici a pul, tak jsem davala Nutrilon ktery byl fakt FUUUJ
, tak jsem presla na Bebu a to mala taky nechtela, doktoeka mela podezdreni na alergii z kravskeho mleka, tak jsme presli na Nutrilon HA, no horsi chut jsem snad Nikdy nezazila
Mala pribrala za tri tydny jen 60g a to je hodne pod hranici..tak jsem se vyprdla na rady doktorky, nasadila Sunar a mala za 18dni pribrala 760g
Sunar je opravdu nejlepsi ![]()
Díky holky, koupila jsem sunar nutra defence, je mnohem lepší, ale taky si ho mam prý strčit do p…
tak jsem koupila aspoň ten granulovanej Hipp nápoj (ano je sladkej..) ale jen mu s tím ovoním vodu a uvidíme, jestli začne pít víc..ale je to na mašli, nechce nic, než kozu..
![]()
Můj prcek měl HA Nutrilon do šestého měsíce a teď máme normální a pije ho v pohodě. Přišlo mi, že byl víc hořký, když jsem ho dělala v moc horké vodě.
Jinak když málo pije, přidám mu do lahvičky s čajem trochu šťávičky Hamánek svěstkové a to vždy zabere a vypije celou lahvičku. ![]()