Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojda, nám prcek taky hodně ublinkával. Zkoušeli jsme kde co… i zmíněný Nutriton - ale poté co se mi poblikal přímo při kojení na prso, tak jsem ho přestala dávat. Ono se to časem samo srovnalo, prostě to chce vydržet, pořád holt převlíkat jeho, samé plínky okolo něj… bylo to vyčerpávající, ale tohle jsme prostě nedávali. Ale každý si musí asi vyzkoušet.
Pak nám radili, kojit časteji a krátce. Vyvýšenou postýlku. Neustále jsem ho nosili na rameni… ale přešlo to po zhruba půl roce…Poté až se začne sám více pohybovat, tak se to zas vrátí ale jen na chvíli.
Jarka
Mi také malá dost ublinkávala a Nutritonem se to min. o polovinu zlepšilo, doporučuji ho. Dávkovala jsem si ho od oka, ne podle návodu, vždy v troše mat. mléka jsem rozmíchala cca půl odměrky a na lžičce dávala malé už od 7.týdne, zpočátku, než se to zaběhlo, to bylo trochu náročné, ale postupně si zvykla, že před každým kojením bude ještě několik malých lžiček Nutritonu a vše jde jak po drátkách. A krom toho se malá naučila alespoň už jíst ze lžičky
Takže ho doporučuji.
Já přidávám Nutriton do Babylove mlíčka z DM. A výsledek? Konečně lepší! Nejdřív jsem dávala Nutrilon, Nutrilon Extra, Anti-colic, AR…s Nutritonem, pořád mi ublinkával, a že to byli i gejzíry.
Holky my tedy neblinkáme ale nutriton jim dávám z jiného důvodu..je fakt super, mají po něm pravidelnou stolici, mlíčko se jim lépe pije, jsou více nasyceni..je to opravdu kouzelná věc
Mam 5 mesicniho kluka a blinkame po vsech jidlech. myslela jsem ze to s prikrmy prestane ale smula budeme bojovat asi dlouho. Blije i po piti caje, stavy, no proste po vsem. co poradite ![]()
Příbuzní měli ten stejný problém, který jim trval rok a půl. Asi to tak trvalo, než se ten malý organismus zvyk. Až půjdem na návštěvu, tak zjistím víc.
@tomicek musí to být něco hustého do žaludku aby to nemělo tendenci se vracet zpět..příkrmy myslím že neblije, spíš to bude právě ten čaj který je vlastně voda. v tomto případě se nedá poradit asi nic protože tekutiny na žízeň potřebuje tak jen vydržet.. ![]()
Holky a nevite jestli se dela to same co Nutriton jeste od jineho vyrobce? Nechci primo ty mleka AR, jen co se pridava.
Koukám, že se to teď jmenuje i jinak-aptamil AR-používali jsme a byla spokjenost po AR měla zácpu…:-(
Dobrý den. Já řeším jinou věc. Dávám nutriton kvůli fakt silnému refluxu, ale malá (3 měsíce)je po něm strašně zacpaná, i přesto, že vypije denně ještě 150 ml čaje. Nevíte, co s tím?
Kolik toho nutritonu dáváte!? Já já blbá párkrát dala více než jsem měla.
@Lucie1977 Ahoj,my to meli taky, ale ja jsem nemela nervy na nejakou strikacku nebo davat to lzickou. Normalka jsem odstrikala cca 100ml materskeho mleka, ktere jsem mela pripravene v lednici, pak ohrala, dala do nej odmerku nutritonu, a dala male z lahve. A nikdy pak nemela problem se prisat k prsu, ale delali jsme to takhle asi tyden, a moc to pomohlo…
Ahoj holky, my máme taky doma malýho (posledních 14 dní velkýho 2,5 měsíčního) pobliona a doktorka nám doporučila Nutriton, protože malá sice přibývá, ale je na nejnižší hranici. Tak jsem včera prostudovala návod a že zkusím malé odstříkat těch 100 ml a do toho dát ten Nutriton - a po 15 minutách jsem v odsávačce měla teprve 40ml, takže jsem to vzdala, že prostě nebudu trávit den na odstsávačce. A tak se chci zeptat:
Děkuju moc za odpovědi!
@lucienka7 My jsme taky meli Nutriton, a odsavacka mi byla uplne k nicemu. Zkus to odstrikat rukou, je to nejlepsi a nejrychlejsi… Ja mela tu stovku behem peti, max deseti minut ![]()