O jaký plat si říct?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
385
30.3.15 15:08

O jaký plat si říct?

Ahoj, nastupuji teď do nové práce jako učitelka do soukromé MŠ ve velkém městě. Mám 2 roky praxe ve školní družině a od září bych snad měla nastoupit na vysokou školu na předškolní a mimoškolní pedagogiku. ( Nyní mám pouze střední školu a před státnicemi na ped. fakultě, ale na jiném oboru) Majitel školky po mě chce, abych mu řekla, jaký plat bych si představovala. Ze začátku budu mít úvazek nejspíš na 6 hodin. A já tápu. Vůbec nevím, kolik by tak bylo adekvátní. Abych si neřekla přehnaně moc nebo se zas naopak nějak nepodhodnotila. Přeci jen na jeho přání si budu rozšiřovat vzdělání a za školou dojíždět a platit si školné, tak bych ráda, aby se mi to i tak vyplatilo. Děkuji moc všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
30.3.15 15:13

Sorry za OT, ale 2 roky praxe ve skolni druzine staci na to, aby clovek ucil v MS?

s platem neporadim, ale nemuzes si dohodnout, ze by ti treba platil pulku skolneho? pro tebe to jsou penize tak jako tak a zamestnavtel z toho muze mit „lepsi“ pocit. plus to mam pocit muze nejak castecne odepsat mozna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
30.3.15 15:18

@Ali-Ali Tak spadá to taky pro předškolní a mimoškolní ne? a mám skoro bakaláře taky na pajdě, ale trochu jiný obor a tento konkrétní si budu během práce dodělávat…tak nevím, mám i jinou praxi, ale tohle je ta, co se dá podle tabulek započíst. A k tvé otázce…asi stačí. Kolikrát by ses divila, ale znám pár případů co s pedagogikou nemají nic společného a jsou ve školce jako učitelky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27599
30.3.15 15:23

@Ali-Ali hele znám ženskou co dělala uklízečku a ted dělá ve škole psychologickopedagogickou poradkyni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
30.3.15 15:24
@donaga píše:
Já měla pocit, že teď už i učitelky v MŠ musí mít Bc

Nemusí. Stačí mít SPgŠ obor PMP nebo VOŠ obor PMP (předškolní a mimoškolní pedagogika).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.3.15 15:25
@ka2ka píše:
@Ali-Ali hele znám ženskou co dělala uklízečku a ted dělá ve škole psychologickopedagogickou poradkyni :zed:
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.3.15 15:28

@NoraDoma
ja to nemyslim osobne, u ucitelky je pro me nejdulezitejsi osobni pristup a nadseni. ale z „neosobniho“ pohledu jsi proste stredoskolak s 2 roky v druzine, z cehoz ja bych teda jako matka skolkovych deti nadsena nebyla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.3.15 15:30
@ka2ka píše:
@Ali-Ali hele znám ženskou co dělala uklízečku a ted dělá ve škole psychologickopedagogickou poradkyni :zed:

To je děs, teda.

• Citovat
  • Upravit
6094
30.3.15 15:33

Joo u nás na škole začal učit praktika designu chlap co tam míchal šamotku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.3.15 15:55
@dituleska píše:
Joo u nás na škole začal učit praktika designu chlap co tam míchal šamotku :D

Tak ono se říká, kdo umí, umí, kdo neumí, čumí - a učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.3.15 15:57
@rokris píše:
To je děs, teda.

Náhodou, ta má takový roky „praxe“, co všude musela odposlechnout :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
30.3.15 16:01

Tak plat učitelky ve státní MŠ je podle tabulek, bez praxe v MŠ je to 20 200 hrubého… Za plný úvazek tedy, který je ve státní prave těch šest hodin přímé práce s dětmi + zbytek přípravy, výzdoba třídy, psaní hodnocení apodobne… V soukromé to budeš mít nejspíš teda jako 3/4, takže ve státní to bude cca 15 hrubého… Napíšeš, o jakou školku se jedna (mensi, větší, nova, s nějakým zaměřením atp, v jakem městě…) ale počítala bych vždy o kousek kin než je tabulkový plat…
Pro srovnání, já v pražské soukromé školce, plný úvazek, ktery činil 8-10 hodin pracovní doby u deti, plat 18 tisíc hrubeho… Asi bych si řekla o normální tabulkový plat - 2 až 3 tisíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
30.3.15 16:06

Me to tak tezke rict si o penize neprijde, jenom to chce malinko matematiky a spocitat si vsechny naklady plus hodiny a najit kompromis mezi tim co by jsi si prala. Odmitnout te s nabidkou muzou vzdycky, ale nejhorsi je neumet si rict nebo rict malo, jelikoz zadny zamestanavtel ti nikdy nenabidne vice, kdyz vidi, ze ty samu sebe na vice neohodnotis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.3.15 17:02
@Emilie píše:
Náhodou, ta má takový roky „praxe“, co všude musela odposlechnout :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
81479
30.3.15 17:12
@Ali-Ali píše:
@NoraDoma
ja to nemyslim osobne, u ucitelky je pro me nejdulezitejsi osobni pristup a nadseni. ale z „neosobniho“ pohledu jsi proste stredoskolak s 2 roky v druzine, z cehoz ja bych teda jako matka skolkovych deti nadsena nebyla. :nevim:

tak mě by to třeba u dvouletého dítěte bylo úplně fuk, co se týká vzdělání. u pětiletého ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat