Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den. Ráda bych se poradila. O2 mi nabízí tarif neomezené volání do všech sítí, neomezené SMS do všech sítí a 3GB dat za 250 korun. Mám od O2 internet a O2TV. Mobilní číslo mám u konkurence, kde platím 332 korun za neomezené volání všude i sms a 1 GB dat. Data jsou pro mě dostačující. Láká mě nižší tarif (je to sice jen 80 Kč), ale mám strach, že je v tom háček, že za pár měsíců mi O2 tarif zvýší tak, že se nestačím divit a původní operátor už mi zpět můj původní tarif nedá. Jak byste se rozhodli vy? Zůstali byste nebo přešli? Děkuju moc za názory
!!
To je hezká cena na naše poměry. Já platím o stovku víc, ale mám 20 GB dat. Zvýšit tarif vám nakonec může i ten původní operátor, záleží na smlouvě. ![]()
Otázkou spíše je, a využijete ten tarif naplno? Kolik spotřebujete dat? Kolik provoláte minut? Kolik odešlete SMS? Když jsem si tohle všechno spočítal, tak jsem skončil u virtuálního operátora a měsíčně platím do 150,– Kč. A to je opravdu maximum. Jsou měsíce, kdy se vejdu do stovky. Pravdou je, že na mobilu nejsem nonstop přilepený a používám ho jen jako pracovní nástroj.
Já bych bral, aktuálně platím 249 korun za neomezenku + 1,5GB, mám tlačítkovou Nokii. Normálně tenhle tarif stojí 349, ale já si ho při pohrůžce odhadem k T-Mobilu, kde byl za 285, vyhádal za 249 korun. Před pár dny mi přišlo vyúčtování, kde mi oznamují, že mi ho od 16. května zdraží na 266 korun.
Do konce března nabízí O2 Family pro nové zákazníky neomezenku + 3GB dat za 299 korun. Takže za 250 je to extrémně výhodná nabídka.
@mimart za tuhle cenu lze sehnat mnohem lepší tarif
syn má o 100 Kč dražši, ale kompletne neomezený ![]()
@martina.se tento je také neomezený, kromě dat, a ty já tolik nepotřebuju, nyní mám 1 GB a ještě mi vždy zbyde
a nivei bych měla 3GB a ještě za méně peněz…
Jde mi spíše o to, zda někdo nemá zkušenost, že to je pasticka, nalákat nové klienty a pak brzy tarif o hodně zvýšit
@Ploskutáček já bych měla za 250 neomezené volání i sms do všech sítí a 3GB dat, ty tedy bych asi ani celé nevyužila. Mám právě strach, že se nechám nalákat na parádní tarif a za pár měsíců mi jej navýší, ne o pár desetikorun, ale stokorun
![]()
Jelikož do tarifů dělám, tak pozor! Mladí do 26 let můžou mít kompletně neomezený tarif, včetně 15GB dat + po vyčerpání rychlost 10Mbitem za nějakých 400.
@Prostě Vodnář teď mám tarif dražší, než mi nabízí O2 a jen 1GB dat, oproti 3GB u O2. Ale ani ten 1 GB většinou celý nevyužiju. Jinak služby jsou u obou operátorů de facto stejné, volání i služby neomezeně, jen u O2 bych měla ještě o 80 Kč levněji. Jde mi o zkušenost či názor, zda a jak moc je pravděpodobné, že mi 02 ten luxusní tarif za 250 Kč, brzy zvedne a já z nové cenyr pořádně zaplacu
. Jinak volám dost, SMS píšu ne moc často
@Ploskutáček 26 mi bylo hooodne dávno
!!! Mně v O2 řekli, že teď celý březen je to spesl akce, že takovou luxusní nabídku pro nové i stávající zákazníky už hodně dlouho neměli…ale já v tom přesto vidím nějaký zdvižený prst, ať brzy nelituju…
![]()
@mimart píše:
@Ploskutáček já bych měla za 250 neomezené volání i sms do všech sítí a 3GB dat, ty tedy bych asi ani celé nevyužila. Mám právě strach, že se nechám nalákat na parádní tarif a za pár měsíců mi jej navýší, ne o pár desetikorun, ale stokorun![]()
Mám za 300 neomezené volání v O2, 50 min jinam, k tomu 15GB
@mimart píše: …
ale mám strach, že je v tom háček, že za pár měsíců mi O2 tarif zvýší tak, že se nestačím divit a původní operátor už mi zpět můj původní tarif nedá. …
Tyhle oj. bávky s návratem na plně placený tarif dělá jen Vodafone, takže tady bych se ničeho nebál.
@Prostě Vodnář píše:
Otázkou spíše je, a využijete ten tarif naplno? Kolik spotřebujete dat? Kolik provoláte minut? Kolik odešlete SMS? Když jsem si tohle všechno spočítal, tak jsem skončil u virtuálního operátora a měsíčně platím do 150,– Kč. A to je opravdu maximum. Jsou měsíce, kdy se vejdu do stovky. Pravdou je, že na mobilu nejsem nonstop přilepený a používám ho jen jako pracovní nástroj.
S jakým virtuálním operátorem máš dobrou zkušenost?