Obavy o budoucnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
7.12.20 13:23
@Anonymní píše:
Jsme mlada rodina. Mame dve malinke deti, jedno trilete, druhe miminko. Manzel je kuchar. Nase hospoda jeste porad zije. Ale jestli to zase zavrou, dal prezit nemusime. Manzel mel behem uzavery nejake narazove brigady, ale to nas nespasi. Brecim a mam strach co s nami bude, uspory nevydrzi vecne. Prijdeme o všechno.

Zas. raná korona fakt! A ti naši politici, ať jdou taky do háje!

Moc mě to mrzí. Doufám, že se z toho zlého snu všichni brzo probudíme a bude zase dobře. MUSÍ!

:hug: :hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 13:27

@luckaa85 k tem rezervám, vy si to nektere predstavujete strasne jednoduse, ono nejde říct, domacnost ma mit rezervy, tak i živnostník nebo firma ma mit rezervy, uvedomte si, ze firmy maji casto drahe stroje, investice, na leasing ci uver a ty jim nikdo neodpusti! Casto rezervu mají, ale tu treba vycerpali jiz na jare. To uz muzeme rict, ze kdyz name mit vsichni tedy rezervy, tak hlavne by je měl mit i stat, ze jo!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.20 13:46
@Anonymní píše:
@luckaa85 k tem rezervám, vy si to nektere predstavujete strasne jednoduse, ono nejde říct, domacnost ma mit rezervy, tak i živnostník nebo firma ma mit rezervy, uvedomte si, ze firmy maji casto drahe stroje, investice, na leasing ci uver a ty jim nikdo neodpusti! Casto rezervu mají, ale tu treba vycerpali jiz na jare. To uz muzeme rict, ze kdyz name mit vsichni tedy rezervy, tak hlavne by je měl mit i stat, ze jo!!!

Je to tak.
Rezervy :roll:

Ano na bydlení, jídlo, šaty atd… ano. To máte rezervy. My bychom i rok vydrželi.
Ale my podnikáme a platíme každý měsíc leasingy, úvěry a zaměstnáváme lidi (anonym). My nepodnikáme pro zábavu nejsme rentiéři, je to naše práce jako každá jiná a z tohohle závazku se člověk nevyváže tím, že půjde vykládávat regály do marketu.
Korona se nás bohudík nedotkla, ale naprosto chápu zakladatelku a vy s těma rezervami a podobnýma řečma… ach jo.
Přišla se sem utěšit, dřív takhle emimino fungovalo.
Není jediná v téhle situaci.
Dřív se tady našlo i dobré slovo.
Ale co teď se tu děje 8o
 Smutný

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.20 13:51
@Anonymní píše:
Je to tak.
Rezervy :roll:Ano na bydlení, jídlo, šaty atd… ano. To máte rezervy. My bychom i rok vydrželi.
Ale my podnikáme a platíme každý měsíc leasingy, úvěry a zaměstnáváme lidi (anonym). My nepodnikáme pro zábavu nejsme rentiéři, je to naše práce jako každá jiná a z tohohle závazku se člověk nevyváže tím, že půjde vykládávat regály do marketu.
Korona se nás bohudík nedotkla, ale naprosto chápu zakladatelku a vy s těma rezervami a podobnýma řečma… ach jo.
Ale co teď se tu děje 8o
Smutný
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
235
7.12.20 13:53

Mám to podobně. Manžel OSVČ, já na mateřské. Od října neměl téměř žádný výdělek a kompenzace, přes vyplněné, odeslané žádosti, dodnes nemá. Rezervy vyčerpané…Nejvíc mě nadzvedává, že o tom rozhodují ti co mají své nadstandardní platy každý měsíc jisté a ještě mají kecy jako odborář Dufek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.12.20 13:58

„Nemá být koráb zakotven jen jednou kotvou a život na jediné naději.“
Sokrates

Co jiného k tomu dodat… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.12.20 14:00
@Anonymní píše:
Je to tak.
Rezervy :roll:Ano na bydlení, jídlo, šaty atd… ano. To máte rezervy. My bychom i rok vydrželi.
Ale co teď se tu děje 8o
Smutný

Ale tak ona psala, že manžel je kuchař, tam by to vykládání regálů asi smysl mělo, když by nebylo nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.12.20 14:02
@Ms.Ragdoll píše:
Zas. raná korona fakt! A ti naši politici, ať jdou taky do háje!

Moc mě to mrzí. Doufám, že se z toho zlého snu všichni brzo probudíme a bude zase dobře. MUSÍ!

:hug: :hug: :hug: :hug:

No jo. Ale kdyby nebyli lidi pitomci a byli trošku pokorní, tak jsme se toho možná zbavili do té míry, že by se dalo jakž takž fungovat. Takto budeme balancovat mezi otevřením a zavřením než se proočkuje větší část dospělé populace. Co má asi vláda dělat? Na toto nebyl připravený nikdo, ani naše vláda, ani žádná jiná vláda na světě. Všichni fungují metodou pokus - omyl. Já jim to nezávidím. Na jedné straně tlaky ze zdtavotnictví a umírající lidé, na druhé straně ekonomický průšvih. Jak to vhodně vybalancovat? Na to není žádný snadný recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 14:04
@Aidara píše:
Mám to podobně. Manžel OSVČ, já na mateřské. Od října neměl téměř žádný výdělek a kompenzace, přes vyplněné, odeslané žádosti, dodnes nemá. Rezervy vyčerpané…Nejvíc mě nadzvedává, že o tom rozhodují ti co mají své nadstandardní platy každý měsíc jisté a ještě mají kecy jako odborář Dufek.

K tomu Dufkovi nemam slov. To je panske přirození. Možná uz leze napovrch jeden ze skrytych vyznamu tehle komedie - nahnat co nejvic lidi do fabrik apod. Aby se s nimi dalo lepe manipulovat… Drzte se, prece to nevzdame bez boje :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5696
7.12.20 14:06
@Anonymní píše:
Patnact let budoval dobre jmeno podniku, malem se tam udrel a nechal tam zdraví a ted to ma vsechno zahodit a zabalit a jit do fabriky, nebo kam? Dík za knizeci rady, to nas nenapadlo. Moje vzdelani a prace pred prvni materskou byla taky ve sluzbach, ktere porad dokola zaviraji, takze to by bylo z blata do louze. Vratit bych se neměla davno kam a o matku od dvou deti se ted zrovna taky nikde neperou. Mam solich z domova a chodim uklizet. Taky zadna spasa. Doma mam k tomu plne kojeny mimino. Ze mame mit rezervy nekolik platu? Jo aha, mozna bejvavalo na jare. A nove rezervy neni z ceho vytvaret. Jako hlady nejspis neumrem, ani neskoncime na ulici, ale takhle to prece nejde dal! Kde jsou v te slavne vladni tabulce fabriky a prumysl? Do automobilek, kde dela u pasu stovky a tisice lidi pod jednou strechou virus nechodi? Je to cele vytvorene jenom k likvidaci zivnostniku!

No, je to smutné, ale já nevím, co vlastně chceš slyšet. Na ulici nezůstanete, hladem neumřete. Myslím, že tato situace se dotkla skoro každého, ať přímo, nebo nepřímo. Nejdřív to vyznělo tak, že manžel někde pracuje jako kuchař. Pokud je ten podnik jeho, tak je to asi těžší, ale takových lidí jsou po celém světě mraky. Nikdo tu situaci nechtěl, nevím, koho bys za to chtěla obviňovat, fakt nevím. :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
7.12.20 14:07
@Anonymní píše:
Patnact let budoval dobre jmeno podniku, malem se tam udrel a nechal tam zdraví a ted to ma vsechno zahodit a zabalit a jit do fabriky, nebo kam? Dík za knizeci rady, to nas nenapadlo. Moje vzdelani a prace pred prvni materskou byla taky ve sluzbach, ktere porad dokola zaviraji, takze to by bylo z blata do louze. Vratit bych se neměla davno kam a o matku od dvou deti se ted zrovna taky nikde neperou. Mam solich z domova a chodim uklizet. Taky zadna spasa. Doma mam k tomu plne kojeny mimino. Ze mame mit rezervy nekolik platu? Jo aha, mozna bejvavalo na jare. A nove rezervy neni z ceho vytvaret. Jako hlady nejspis neumrem, ani neskoncime na ulici, ale takhle to prece nejde dal! Kde jsou v te slavne vladni tabulce fabriky a prumysl? Do automobilek, kde dela u pasu stovky a tisice lidi pod jednou strechou virus nechodi? Je to cele vytvorene jenom k likvidaci zivnostniku!

To je vážně blbost, co píšeš…
Přečti si to po sobě. :zed:

Plno lidí nadávalo na vládu, že vyplácí sociální dávky lidem, kteří si to nezaslouží/zneužívají toho.. a že jsou jen vychcaní a mělo by se to utnout…

Ted tito lidé zas brečí, že jim vláda nepřispívá.

A pak tito lidé nadávají, že se vláda zadlužuje…
Tak co chcete??? :nevim:

pokud jste podstiví lidi, tak se sebrete a půjdete pracovat. Kolik servírek dnes dělá v obchodě?
Kolik čísníků ted dělá u pásu na lince a stále je operátorů nedostatek… Platy mají slušnější mnohdy než v kanclu. :think:

Já mám VŠ, 3 roky jsem pracovala za pohádkové peníze v automobilce.
Snižovaly se stavy. Já nastoupila jako poslední, a prostě proto se mi manager omluvil, že z Německa dostal nařízení a šla jsem já… :?

Nyní dělám za poloviční plat. Nejsem na to vůbec zvyklá, že musím počítat každou korunu.. :oops: Ale sedět doma na prdeli, brečet nad rozlitým mlíkem a dělat chudinku… tak to ne…. Na to žaludek nemám.. A víte co? Vlastně mezi přáteli brečím nad mým platem… Ale říkám si, že mám na to právo. Ale poslouchat, že někdo NAČERNO někde brigádí „sem tam“ a takhle v podstatě ještě v krizi víc okrádá ekonomiku a ještě si stěžuje, že od státu by mohl dostat víc… No sorry, ale to je maras… To ti vážně neporadím, asi ale schvaluji, co psalo již více lidí…

I jiní museli změnit obor… I jiní museli začít dělat uplně něco jiného…
Tak začněte i Vy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.12.20 14:12

@purplee No, to jsem taky četla, že plno lidí dostalo pomoc neoprávněně. Pak nějaké černé brigády… Myslím, že toto je u nás takový pozůstatek minulého režimu, koukat, jak kde co odrbat. Na to jsme experti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
7.12.20 14:12
@debra.morgan píše:
Tak si bude muset najít jinou práci :nevim: stejně jako jiní číšníci/kuchaři, kteří mají tento problém.

přesně tak! korona je už od března…
to od března stále čekáte, že Vás něco spasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
7.12.20 14:13
@Anonymní píše:

Hele, já po 20 letech skončila v letectví. behem měsíce mám jinou práci. to je život. Myslíš, že mi to není líto? Je, ale složenky mi lítost nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
7.12.20 14:14
@Zabatko píše:
@purplee No, to jsem taky četla, že plno lidí dostalo pomoc neoprávněně. Pak nějaké černé brigády… Myslím, že toto je u nás takový pozůstatek minulého režimu, koukat, jak kde co odrbat. Na to jsme experti.

mám plno přátel co shrábli první dotaci 15 000kč a jeli na dovolenku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat