Obavy o budoucnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
8.12.20 12:02
@lucenka píše:
Asi tě zklamu. Ale já společensky žiju. Žiju totiž v zemi, kde se lidi dokázali omezit, dodržovali karanténu, nařízení a tak dostali nemoc pod kontrolu a jejich ekonomika tak normálně funguje. Ale měli jsme taková opatření, která by Češi nedokázali dodržet. Je to vidět i tady na emiminu, kdy lidi musí nutně k moři, na nákupy do Německa. Jo a do supermarketu dneska skoro nikdo chodit nemusí, existují rozvozy, případně mohou lidi chodit nakupovat min často. A moje dítě mělo školu zavřenou 4 měsíce. Normálně se doma učilo, učitelky se mohli na cokoliv zeptat, učitelka poctivě vysvětlovala. Neměla jsem si potřebu stěžovat tady na emiminu, jak už mě dítě doma štve.

Tak jistě, to je už tvoje milionkrát obehraná písnička - ideální lucenka s ideálním dítětem v ideálním světě obklopená samými ideálními lidmi. Ani mě o nepřekvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
8.12.20 12:11
@lucenka píše:
cpát děti co nejdřív do školek a škol, dodržovali by karanténu a ne ten paskvil, co v ČR je, tak by to nemuselo trvat tak dlouho.

Tak zrovna školky byly otevřené po celou dobu přímo či nepřímo nazývaného lockdownu. Tedy pokud se nedostaly do úplné karantény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
8.12.20 12:15
@Denisa56 píše:
Tak jistě, to je už tvoje milionkrát obehraná písnička - ideální lucenka s ideálním dítětem v ideálním světě obklopená samými ideálními lidmi. Ani mě o nepřekvapuje.

Deniso, moc ráda čtu Tvé příspěvky. Vlastně jsem Tě tu nějakou dobu postrádala, to jen tak mimo diskuzi.
Ještě jsi vynechala, že ten ideál je zásluhou jen a pouze madam L. Jinak už mi začíná být jejího syna líto, až se za pár let bude chtít vymnit ze spárů matky, vlastně všeobjímající mateřské náruče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.20 12:17
@dedrichov píše:
Tak zrovna školky byly otevřené po celou dobu přímo či nepřímo nazývaného lockdownu. Tedy pokud se nedostaly do úplné karantény.

Otevřené byly. Ale nechápu třeba matky, co byly doma se starším, mladším dítětem na stejně tam ty děti cpaly. Tím akorát zvyšovaly riziko nákazy. Ale holt by doma dvě děti nezvládly. Ale pak tady řeší, jeslti jejich Pepíček musí na testy, nebo jestli opravdu musí bdo karantény, když si ve školce hrál 20 minut a pozitivní Aničkou a jaká je to strašná nespravedlnost.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.12.20 12:18
@Denisa56 píše:

Ne nejsem ideální, moje dítě není ideální a ano svět kolem není ideální. Ale jsem opravdu ráda, že teď nejsem v ČR a je mi smutno z toho, kam ČR směřuje a jak jsou lidi v ČR bezohlední sobci.

• Citovat
  • Upravit
7355
8.12.20 12:21
@lucenka píše:
Otevřené byly. Ale nechápu třeba matky, co byly doma se starším, mladším dítětem na stejně tam ty děti cpaly. Tím akorát zvyšovaly riziko nákazy. Ale holt by doma dvě děti nezvládly. Ale pak tady řeší, jeslti jejich Pepíček musí na testy, nebo jestli opravdu musí bdo karantény, když si ve školce hrál 20 minut a pozitivní Aničkou a jaká je to strašná nespravedlnost.

Takže školky byly otevřené pro pracující rodiče? A nezdá se Ti, že právě Ti těch kontaktů mají během dne podstatně více, než když starší školkové dítě nezůstane doma s mladším sourozencem, když je přece matka doma??
Hele, ono je u Tebe velmi vidět, že v rodině nemáš dětí víc. Ne, opravdu nerýpu, ale on se ten život může točit úplně jinak, než si vůbec dokážeš představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76281
8.12.20 12:26

@Denisa56 @dedrichov holky nebylo by lepší Lucence vůbec neodpovídat? Jinak to tu pojede znovu po 108mé - její plivání na čr a vyzdvihování Vietnamu a jejího dokonalého syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.20 12:27
@dedrichov píše:
Takže školky byly otevřené pro pracující rodiče? A nezdá se Ti, že právě Ti těch kontaktů mají během dne podstatně více, než když starší školkové dítě nezůstane doma s mladším sourozencem, když je přece matka doma??
Hele, ono je u Tebe velmi vidět, že v rodině nemáš dětí víc. Ne, opravdu nerýpu, ale on se ten život může točit úplně jinak, než si vůbec dokážeš představit.

Hele zvládly to v jiných zemích. Tak proč by to nezvládly české matky? A pokud nezvládají dvě děti, tak si jich tolik neměly pořizovat. A ano pracující člověk má kontakty. Ale proč přidávat další, když to dítě může být doma s matkou? S touhle tvojí logikou, mohlo zůstat hezky všechno otevřené, protože ti pracující přeci kontakty mají. Jen ať se hezky virus rozšíří, umře pár tisíc nevinných lidí. Je mi z tohohle uvažování zle.

• Citovat
  • Upravit
7355
8.12.20 12:29
@stinga píše:
@Denisa56 @dedrichov holky nebylo by lepší Lucence vůbec neodpovídat? Jinak to tu pojede znovu po 108mé - její plivání na čr a vyzdvihování Vietnamu a jejího dokonalého syna

Ano, již čtu dále :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.20 12:30
@stinga píše:
@Denisa56 @dedrichov holky nebylo by lepší Lucence vůbec neodpovídat? Jinak to tu pojede znovu po 108mé - její plivání na čr a vyzdvihování Vietnamu a jejího dokonalého syna

Vietnam tu jako příklad fungující země uvedl někdo jiný ;) a ano Vietnam budí vyzdvihovat za to, jak si s covidem poradil. Stejně tak budu vyzdvihovat Taiwan, Koreu, Nový Zéland a další podobné země.

• Citovat
  • Upravit
5944
8.12.20 12:48
@lucenka píše:
Asi tě zklamu. Ale já společensky žiju. Žiju totiž v zemi, kde se lidi dokázali omezit, dodržovali karanténu, nařízení a tak dostali nemoc pod kontrolu a jejich ekonomika tak normálně funguje. Ale měli jsme taková opatření, která by Češi nedokázali dodržet. Je to vidět i tady na emiminu, kdy lidi musí nutně k moři, na nákupy do Německa. Jo a do supermarketu dneska skoro nikdo chodit nemusí, existují rozvozy, případně mohou lidi chodit nakupovat min často. A moje dítě mělo školu zavřenou 4 měsíce. Normálně se doma učilo, učitelky se mohli na cokoliv zeptat, učitelka poctivě vysvětlovala. Neměla jsem si potřebu stěžovat tady na emiminu, jak už mě dítě doma štve.

Amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
8.12.20 12:49

@dedrichov

:kytka: Děkuju, já tu bývám nárazově, někdy hodně dlouho nic nepíšu. Lucenku jsem zaznamenala před pěti lety, už dávno se snažím ji ignorovat, ale dneska mi to zas nedalo. Ale pravdu má @stinga, s lucenkou jsou to akorát nikam nesměřující slovní přestřelky. Ona je mistr v kálení do vlastního hnízda, což já jako vlastenka a hrdá Češka, těžce trávím. Takže si sedám na ruce a ohledně lucenky už „mlčím“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32064
8.12.20 12:52

@Ernais Normálně chodit do jiné práce? Jako do jaké? Třeba že si půlka národa sedne za kasu v Lidlu? Myslíš si, že republika je jenom Praha nebo co? Jsou kraje, kde jsou lidé rádi, že vůbec mají nějakou práci…Nemuseli dostat nic? To je sranda, ne? Jak si může vůbec někdo dovolit zakázat někomu živnost a nechat ho bez pomoci…co jako hypotéky, nájmy, jídlo?…nevím, kolik máš kolem sebe drobných živnostníků, ale na měsíce bez výdělků a naopak placení všeho povinného fakt nemají…navíc otevření všech hyper a super marketů a zavření malých krámků je naprostá zhovadilost a likvidace…ale jaksi zavřít ty velké si nedovolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32064
8.12.20 12:54

@Denisa56 stejně je to placená provokatérka  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
8.12.20 13:06

@Monchichik tomu bych i věřila. Když už se ztrapňuje, takový roky tady, tak to dělá aspoň za peníze. A to se vyplatí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat