Obavy o budoucnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@purplee hadrové roušky jsou nanic, ale to je na jinou diskusi, a už tu taková je - Koronavirus máte strach? - tam hadrové roušky řeší lékaři a výsledek je, že jsou k ničemu - je to jen blamáž - takové šidítko, že se jako něco dělá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajik 76 píše:
Strašný. Tohle snad nemá řešení. Zvášť, když lidé odmítají už předem očkování
A tobe prijde rozumny se nechat naockovat v podstate neznamou a dostatecne nevyzkousenou vakcinou? Mne to treba rozumny neprijde a proto se radim k tem, co se ockovani ucastnit nehodlaji. Vidim v tom pro sebe vetsi hrozbu nez v onemocneni samotnem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@purplee píše:
To je vážně blbost, co píšeš…
Přečti si to po sobě.![]()
Plno lidí nadávalo na vládu, že vyplácí sociální dávky lidem, kteří si to nezaslouží/zneužívají toho.. a že jsou jen vychcaní a mělo by se to utnout…
Ted tito lidé zas brečí, že jim vláda nepřispívá.
A pak tito lidé nadávají, že se vláda zadlužuje…
Tak co chcete???pokud jste podstiví lidi, tak se sebrete a půjdete pracovat. Kolik servírek dnes dělá v obchodě?
Kolik čísníků ted dělá u pásu na lince a stále je operátorů nedostatek… Platy mají slušnější mnohdy než v kanclu.Já mám VŠ, 3 roky jsem pracovala za pohádkové peníze v automobilce.
Snižovaly se stavy. Já nastoupila jako poslední, a prostě proto se mi manager omluvil, že z Německa dostal nařízení a šla jsem já…Nyní dělám za poloviční plat. Nejsem na to vůbec zvyklá, že musím počítat každou korunu..
I jiní museli změnit obor… I jiní museli začít dělat uplně něco jiného…Ale sedět doma na prdeli, brečet nad rozlitým mlíkem a dělat chudinku… tak to ne…. Na to žaludek nemám.. A víte co? Vlastně mezi přáteli brečím nad mým platem… Ale říkám si, že mám na to právo. Ale poslouchat, že někdo NAČERNO někde brigádí „sem tam“ a takhle v podstatě ještě v krizi víc okrádá ekonomiku a ještě si stěžuje, že od státu by mohl dostat víc… No sorry, ale to je maras… To ti vážně neporadím, asi ale schvaluji, co psalo již více lidí…
Tak začněte i Vy..
No, ono to tak pro zakladatelku nakonec asi dopadne, že tu situaci budou muset vyřešit. Ale to neznamená, že je to jednoduché a že je to celé netrápí. On je totiž dost rozdíl měnit práci jako zaměstnanec a jít, byť po dvaceti letech, někam jinam opět jako zaměstnanec. U jednoho zaměstnavatele buď dáš, nebo dostaneš výpověď a u druhého podepíšeš pracovní smlouvu, absolvuješ vstupní prohlídku, zaučíš se a je to. Pokud má podniktael svůj vybudovaný podnik, velký, malý, to je jedno, ale prostě svůj, do kterého investoval, případně se zadlužil, má uzavřené smlouvy s dodavateli, ostatními navazjícími službami jako např. prádelny apod, má pronajatý prostor, opět na smlouvu na nějaké časové období, pokud k tomu ještě zaměstnává nějaké lidi… věř, že to je opravdu složitá situace. Já jsem zažila obojí - z pozice zaměstnance jsem po mnoha letech odcházela jinam a pak jako podnikatelka jsem! nepřežila" krizi před deseti lety. Kdo to na vlastní kůži neprožil, nemůže to pochopit, ani to nejde, protože si logicky nedokáže představit, co všechno to obnáší.
Zakladatelko, držte se s manželem oba dva, já když nám tenkrát krachovalo podnikání, tak jsme se toho srželi zuby nehty, nechtěli jsme zahodit ty roky práce a odříkání, navíc krize přišla v době, kdy se nám konečně začalo dařit. Semlelo nás to až na dřeď, doslova nás to ohlodalo až na kost. Oba jsme už byli přes padesát let, práce nebyla, o lidi v našem věku absolutní nezájem. Měli jsme období, kdy jsme cítili takovou beznaděj, že jsme zcela vážně uvažovali o tom, jaký způsob sebevraždy by byl nejvhodnější. Nakonec jsme se z toho všeho dostali, vlastními silami, bez insolvencí a osobních bankrotů, prostě jsme to ustáli. Dneska jsme už někde jinde, já zaměstnaná, manžel stále OSVČ, ale díky bohu současná situace se ho zatím nedotkla.
Zvládnete to, určitě jo, jestli můžu ze své zkušenosti - ač naprosto chápu a rozumím, sama jsem tím prošla - nesnažte se vaše podnikání držet zuby nehty nad vodou příliš dlouho. My jsme tu dobu tenkrát neodhadli, úplně nám to rvalo vnitřnosti, že bysme s tím měli skončit. Nakonec jsme stejně museli. Dneska vím, že jsme to měli udělat dřív.
Neboj, zase bude dobře. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
A tobe prijde rozumny se nechat naockovat v podstate neznamou a dostatecne nevyzkousenou vakcinou? Mne to treba rozumny neprijde a proto se radim k tem, co se ockovani ucastnit nehodlaji. Vidim v tom pro sebe vetsi hrozbu nez v onemocneni samotnem.
Na tohle téma s Tebou diskutovat nebudu, protože ač jsme oba s manželem lékaři sami jsme o tom ještě nediskutovali.
Jsme z té situace unavení, děláme si svou práci a uvidíme co bude.
Prostě Ti odpovědět zatím neumím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jednou brečíš, podruhé křičíš. Jsem přesvědčená o tom, že tato korona krize/šílenství/nemoc nazývej si to jak chceš postihla úplně KAŽDÉHO z nás. Každému z nás něco sebrala, ale zároveň i dala.
Bohužel, kuchařů, servírek atd. se dotkla velmi, ale na druhou stranu, pořád práce je, jen v jiném oboru. Chápu, že se příteli nechce jít dělat „do nějaké fabriky, když dřel jak Bulhar 15let na dobrém jméně“, ale nedá se nic dělat. Znám spoustu lidí, kteří museli změnit úplně obor.
Pro příklad: máme rodinného kamaráda, který před 2 lety získal vysněnou práci na kterou sakra dlouho dřel a začal jako pilot létat pro obrovskou společnost a vydělával velmi slušné peníze. O práci přišel, přistěhoval se zpět do ČR, žije v pronájmu a chodí chodí dělat do fabriky…a neprská…musí někde pracovat…a já před ním nesmírně smekám, je to velmi inteligentní a pokorný člověk.
Pokud i nadále u vás situace nebude růžová, i tvůj partner bohužel bude muset změnit zaměstnání, na druhou stranu, kdo říká, že je to napořád?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ale pochopila, ze přítel zakladatelky neni zaměstnanec, ale majitel te restaurace.Tam bych řekla, že neni tak jednoduche jen tak to zavřít a jit o dum dál. V tomhle to maji zaměstnanci samozrejme mnohem snazší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 píše:
Zakladatelko, jednou brečíš, podruhé křičíš. Jsem přesvědčená o tom, že tato korona krize/šílenství/nemoc nazývej si to jak chceš postihla úplně KAŽDÉHO z nás. Každému z nás něco sebrala, ale zároveň i dala.
Bohužel, kuchařů, servírek atd. se dotkla velmi, ale na druhou stranu, pořád práce je, jen v jiném oboru. Chápu, že se příteli nechce jít dělat „do nějaké fabriky, když dřel jak Bulhar 15let na dobrém jméně“, ale nedá se nic dělat. Znám spoustu lidí, kteří museli změnit úplně obor.
Pro příklad: máme rodinného kamaráda, který před 2 lety získal vysněnou práci na kterou sakra dlouho dřel a začal jako pilot létat pro obrovskou společnost a vydělával velmi slušné peníze. O práci přišel, přistěhoval se zpět do ČR, žije v pronájmu a chodí chodí dělat do fabriky…a neprská…musí někde pracovat…a já před ním nesmírně smekám, je to velmi inteligentní a pokorný člověk.
Pokud i nadále u vás situace nebude růžová, i tvůj partner bohužel bude muset změnit zaměstnání, na druhou stranu, kdo říká, že je to napořád?
Ty máš s takovou situací vlastní, osobní zkušenost, nebo vycházíš jen z toho příběhu, který jsi popsala? Víš jistě, že ten dotyčný odešel z pozice pilota dělat do fabriky a nehnul ani brvou? Že to od první chvíle, kdy mu došlo, že mu nic jiného nezbyde, vzal s ledovým klidem a jen tak mýrnyx týrnyx si řekl: „No tak co, nebudu pilot, nebudu dělat práci, na kterou jsem se náročně a nákladně připravoval, práci, která je prestižní a uznávaná a baví mě a půjdu někam do fabriky k pásu za desetinu dosavadního platu, však o nic nejde. Pohoda, klídek.“ Tomu přece sama nevěříš, každý člověk má emoce, pocity, prožívá radosti, zklamání, bolest, beznaděj… Než se člověk s nějakou situací vyrovná, chvíli to trvá. Nejsme stroje, které někdo naprogramuje. A jistě, život nás staví i před takové okolnosti a musíme řešit leccos, co jsme si nevybrali a nikdy jsme to tak nechtěli, většina z nás se se vším, co mu život přinese, m nějak popasuje. A i zakladatelka s manželem se s tím popasují, protože jim nic jiného nezbyde. Ale to neznamená, že nemá právo na své současné pocity, které jsou naprosto přirozené. Nebo ty osobně, ať se ti v životě stalo cokoli, jsi okamžitě střelhbitě měla v rukávu nějaké řešení, nehla si brvou, nedělala si starosti? Pochybuju. A fakt nechápu, co tebe a ostatní vede k tomu, se do zakladatelky tímhle způsobem navážet. Někdy si říkám, co se to proboha, lidi, s váma v dnešní době stalo? Jakoby se vytratila normální lidská sounáležitost, schopnost někoho pochopit, povzbudit, „pofoukat bebíčko“. My tady jejich situaci vyřešit nedokážeme, ale snad není nutné já psychicky nakládat víc, než je nutné. A že současná doba postihla hodně lidí? Ano, postihla. A každý z nich si pochopení zaslouží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať si manžel najde jinou práci. Až budou lepší časy, může zase otevřít nějakou restauraci. V tuhle chvíli musí volit to, co je lepší pro rodinu, ne to, co on chce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Patnact let budoval dobre jmeno podniku, malem se tam udrel a nechal tam zdraví a ted to ma vsechno zahodit a zabalit a jit do fabriky, nebo kam? Dík za knizeci rady, to nas nenapadlo. Moje vzdelani a prace pred prvni materskou byla taky ve sluzbach, ktere porad dokola zaviraji, takze to by bylo z blata do louze. Vratit bych se neměla davno kam a o matku od dvou deti se ted zrovna taky nikde neperou. Mam solich z domova a chodim uklizet. Taky zadna spasa. Doma mam k tomu plne kojeny mimino. Ze mame mit rezervy nekolik platu? Jo aha, mozna bejvavalo na jare. A nove rezervy neni z ceho vytvaret. Jako hlady nejspis neumrem, ani neskoncime na ulici, ale takhle to prece nejde dal! Kde jsou v te slavne vladni tabulce fabriky a prumysl? Do automobilek, kde dela u pasu stovky a tisice lidi pod jednou strechou virus nechodi? Je to cele vytvorene jenom k likvidaci zivnostniku!
Já vás chápu a taky si myslím, že to, co vláda předvádí je na ránu mezi oči, ale vy se ptejte sami sebe, jestli je důležitější mít z čeho platit nájem a jídlo, nebo dobré jméno podniku. V tomhle případě by vás lpění na minulosti mohlo vehnat do hodně patové situace - když ne teď tak za pár týdnů nebo měsíců ano. Nemůžete brát v úvahu, co bylo - pouze to, co je teď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aidara píše:
Mám to podobně. Manžel OSVČ, já na mateřské. Od října neměl téměř žádný výdělek a kompenzace, přes vyplněné, odeslané žádosti, dodnes nemá. Rezervy vyčerpané…Nejvíc mě nadzvedává, že o tom rozhodují ti co mají své nadstandardní platy každý měsíc jisté a ještě mají kecy jako odborář Dufek.
Věř mi, že platy ministrů jsou zcela adekvátní tomu, o čem rozhodují. Dokonce bych řekla, že takový vejvar za to, za co nesou celostátně odpovědnost, to opravdu není. To co říkáš je jen ubohá závist. Podpora státu je maximální možná v rámci různých programů. K mateřské a RD - chtěly jste, ženy vyšší rodičák, dostaly jste ho.Jsou vypláceny velké částky na příspěvky všeho druhu, tady je pobírá pomalu každá druhá. Stát není nekonečný bankomat. Mimochodem, řada OSVČ včetně gastro služeb jela léta v šedé nezdaněné zóně. Proto takový odpor k EET. Neviděla bych to černobíle, že ten haj-zl je zásadně jen vláda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Věř mi, že platy ministrů jsou zcela adekvátní tomu, o čem rozhodují. Dokonce bych řekla, že takový vejvar za to, za co nesou celostátně odpovědnost, to opravdu není. To co říkáš je jen ubohá závist. Podpora státu je maximální možná v rámci různých programů. K mateřské a RD - chtěly jste, ženy vyšší rodičák, dostaly jste ho.Jsou vypláceny velké částky na příspěvky všeho druhu, tady je pobírá pomalu každá druhá. Stát není nekonečný bankomat. Mimochodem, řada OSVČ včetně gastro služeb jela léta v šedé nezdaněné zóně. Proto takový odpor k EET. Neviděla bych to černobíle, že ten haj-zl je zásadně jen vláda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtějí mít co nejvíc lidí k pásu do výroby a supemarketů, proto likvidují živnostníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@drewlet píše:
Chtějí mít co nejvíc lidí k pásu do výroby a supemarketů, proto likvidují živnostníky.
Jo a proto maji zivnostnici narok na vsechny mozne podpory. Ale prosimte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais Jaké všechny možné podpory? Mám jich pár kolem sebe, ale o tom, že by je někdo nějak extra podporoval teda nevím…jestli myslíš, ten ubohý kompenzační bonus 500 kč za den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit