Obavy o budoucnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
8.12.20 13:14
@Monchichik píše:
@Denisa56 stejně je to placená provokatérka :mrgreen:

Ty si za svý názory na emiminu necháváš platit? Já tedy ne.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.12.20 13:15
@Denisa56 píše:
@dedrichov:kytka: Děkuju, já tu bývám nárazově, někdy hodně dlouho nic nepíšu. Lucenku jsem zaznamenala před pěti lety, už dávno se snažím ji ignorovat, ale dneska mi to zas nedalo. Ale pravdu má @stinga, s lucenkou jsou to akorát nikam nesměřující slovní přestřelky. Ona je mistr v kálení do vlastního hnízda, což já jako vlastenka a hrdá Češka, těžce trávím. Takže si sedám na ruce a ohledně lucenky už „mlčím“. :mrgreen:

Já jsem taky vlastenka a hrdá Češka. Ale to neznamená, že musím souhlasit se vším, co Češi dělají, jak se chovají.

• Citovat
  • Upravit
32086
8.12.20 13:19

@lucenka nežiješ tady, tak přeci nemůžeš vědět, co a jak tady děláme…máš to jen zprostředkovaně přes média…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.20 13:22
@Monchichik píše:
@lucenka nežiješ tady, tak přeci nemůžeš vědět, co a jak tady děláme…máš to jen zprostředkovaně přes média…

Mám to i od příbuzných, kamarádů. A to mi stačí, abych si udělala obrázek.

• Citovat
  • Upravit
32086
8.12.20 13:26

@lucenka Nikdo si s ničím neporadil…máte to tam stejně jako všude jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.20 13:30
@Monchichik píše:
@lucenka Nikdo si s ničím neporadil…máte to tam stejně jako všude jinde…

Ne nemáme. Vietnam a mnoho dalších asijských zemí to má pod kontrolou. Což Evropané nedokáží pochopit a jen závidí. Protože v Asii lidi žijí normální život, neumírají jejich blízcí a ekonomika funguje.

• Citovat
  • Upravit
5585
8.12.20 13:33
@luckaa85 píše:
A rezervy jste vyčerpali? To nemají lidi nic bokem? Vždycky si říkám ze podnikatele hlavně lidi v restauracích mají nějaký rezervy, aspoň par platu, jako každá domácnost. Takze asi jste je už vyčerpali. No je to jednoduché, najít jinou praci. Kamarádky manžel měl auto dílnu, v březnu musel zavříta šel jezdit kamionem.Podle tvých možnosti jdi třeba do Marketu vybalovat zboží, ted berou všude.

Tak to je kamarádky manžel asi dost na hlavu, že šel na víkend jezdit kamionem, když autodílny spadly od pondělí hned do výjimek a mohly/můžou mít otevřeno, nebo tu někdo kecá :P Řidičák na kamion nemá každý a není zadarmo, že :think:
Už mě nebaví ty řeči o finančních rezervách, jako na jak dlouho má člověk mít rezervu, na 10 let? :nevim: Říká se na půl roku, když se podíváme do kalendáře, tak jaksi od března už je to třičtvrtě roku, takže pár platů tě fakt nevytrhne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
8.12.20 13:40

@Monchichik hele ja sama nejsem priznivcem zavirani malych obchodu ci nerizikovych sluzeb, myslim ze sireni v nich neni tak velike, aby museli byt kompletne uzavreny. Ale stojim si za tim, ze OSVC by mel byt na vypadek prijmu dostatecne pripraven, podnikani je v tomto smeru rizikove samo o sobe a ja jako podnikatel musim byt pripraven na situace, kdy ten prijem vypadne, at je to z jakehokoliv duvodu. Drobnych zivnostniku mam kolem sebe dost, vetsina z nich je v pohode, protoze premysli a tvori rezervy, nejsou zadluzeni az nad hlavu a vypadek prijmu jsou schopni ustat. Muj muz ma mensi vyrobnu, na vse si vydelal sam tvrdou drinou, postupne nakoupil stroje, postavil vyrobni halu, nakoupil auta, nebylo to hned, ale taky nikde nedluzi a proto ho nerozhodi, kdyby ted treba pul roku nevydelal ani korunu. A v pripade, ze by mu ten prijem opravdu vypadl, tak by nesedel na zadku a nelamentoval, proste by sel delat cokoliv jineho, aby donesl domu nejake penize. A ted nemluvim jen o sednuti si za kasu, co zminujes ty, je dost jinych moznosti, ridici, delnici ve fabrikach, skladnici, dorucovatele, atd. U nas v praci treba stale hledame lidi na delnicke profese a nejsme jedini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
8.12.20 13:53

@Ernais takže např. kadeřnice si půjde sednout za kasu, aby tomu šla blíž. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.20 13:57
@drewlet píše:
@Ernais takže např. kadeřnice si půjde sednout za kasu, aby tomu šla blíž. :D

Kadeřnice je v úzkém kontaktu se zákazníkem dlouhou dobu. Navíc zákazník těžko bude mít roušku. Takže tam je dost velký rozdíl oproti obchodu

• Citovat
  • Upravit
32086
8.12.20 13:57

@Ernais No já taky neříkám, že po měsíci mají být všichni finančně na dně…samozřejmě, že si máš vytvářet rezervy…ale ty má málokdo na x měsíců…my tady teda máme kolem dost montoven…ale tam se moc lidi nehledají, vše je obsazené zahraničními dělníky, protože většina lidí odtud dělá za hranicemi…a ti řvali nejvíc, přestože berou měsíčně celkem dost :mrgreen: navíc jsme lázeňský trojúhelník, tady zůstalo bez práce celkem dost lidí…včetně toho, že jsou dost zaměření na turisty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
8.12.20 13:58

@lucenka No to si na omylu, zákazník musí mít roušku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.12.20 14:00

@lucenka zakaznici u kadernice samozrejme rousku maji. Nicemu to nebrani, sama jsem ji tam mela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
8.12.20 14:01

@drewlet kdyz bude bez prijmu, tak proc by za tu kasu ci jinam nesla? Ale znovu opakuju, ze ja sama s timhle uzaviranim nesouhlasim, protoze to nevnimam jako rizikovejsi prostor nez hypermarket

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
8.12.20 14:03
@lucenka píše:
Kadeřnice je v úzkém kontaktu se zákazníkem dlouhou dobu. Navíc zákazník těžko bude mít roušku. Takže tam je dost velký rozdíl oproti obchodu

A proc by u kadernice nemohla byt rouska? Tam nicemu nevadi, neco jineho je treba kosmetika, tam to s rouskou nejde a tam bych uzavreni i pochopila. Ostatne tyto sluzby mely v teto dobe znatelny pokles zakaznic i bez povinne uzavirky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat