Obavy o budoucnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.12.20 11:19

Obavy o budoucnost

Jsme mlada rodina. Mame dve malinke deti, jedno trilete, druhe miminko. Manzel je kuchar. Nase hospoda jeste porad zije. Ale jestli to zase zavrou, dal prezit nemusime. Manzel mel behem uzavery nejake narazove brigady, ale to nas nespasi. Brecim a mam strach co s nami bude, uspory nevydrzi vecne. Prijdeme o všechno.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24759
7.12.20 11:30

Vyřídil si kompenzační bonus od vlády? (na dobu, co měli zavřeno)
https://www.vlada.cz/…ance-180601/
formulář máš tady
https://www.mfcr.cz/…katele-39804
z mého okolí si dost lidí z postižených oborů žádost dávalo.. je jasné, že se vás to velmi dotklo, zvláště pokud jsi na rodičáku…
držím palce, ať je brzy líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.12.20 11:41

Tak si bude muset najít jinou práci :nevim: stejně jako jiní číšníci/kuchaři, kteří mají tento problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
7.12.20 11:42
@Anonymní píše:
Jsme mlada rodina. Mame dve malinke deti, jedno trilete, druhe miminko. Manzel je kuchar. Nase hospoda jeste porad zije. Ale jestli to zase zavrou, dal prezit nemusime. Manzel mel behem uzavery nejake narazove brigady, ale to nas nespasi. Brecim a mam strach co s nami bude, uspory nevydrzi vecne. Prijdeme o všechno.

Tohle je hrozný co se děje.
Já osobně jsem zastánce opatření. Celou dobu.
Nicméně teď už to nadzvedává i mě.
Když to teď otevřeli a věděli, co přijde, ať už to prostě nezavírají. Je to celé nesmysl ten PES.
Mě se koronovirus naštěstí nijak nedotkl, máme zdravotnické zařízení (to nezavřou) a já jsem beztak na rodičovské, ale co Vy restauratéři, hoteliéři, cestovní ruch, kadeřníci a vůbec služby…???
Strašný. Tohle snad nemá řešení. Zvášť, když lidé odmítají už předem očkování :roll:
Držím vám palce ať to nějak zvládnete nemáte to jednoduché :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
7.12.20 11:44

Jak male mas miminko? Nemuzes se vratit do prace ty, neni tva prace lepe placena a manzel se bude starat o dite?
Neni to ideal, ale jestli jste fakt v krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
7.12.20 11:49

Tebe chápu, že máš obavy, ale existují jiné práce a jiné možnosti, rozhodně neseď doma, nebreč a nestresuj se. Mimo jiné stát v tom podnikatele nenechá, což je vážně fajn. Takže zjistite si možnosti. Jo a z jiného soudku..,strašně mě zamrzelo, že i v takové době se najdou tací, kteří těchto pomocí využili, oproti těm, co to vážně potřebují. Jako třeba zde..rodina.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
7.12.20 11:56

Breceni ti nepomůže. Korona změnila život hodně lidem. Důležité je, že jste zdraví a že můžete pracovat. Spousta lidí si sáhne na dno. Věřím ale, že většina se zase z toho dna vyškrábe nahoru… Babičky by nepomohly s hlídáním, aby ses taky mohla zapojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
7.12.20 12:31

A rezervy jste vyčerpali? To nemají lidi nic bokem? Vždycky si říkám ze podnikatele hlavně lidi v restauracích mají nějaký rezervy, aspoň par platu, jako každá domácnost. Takze asi jste je už vyčerpali. No je to jednoduché, najít jinou praci. Kamarádky manžel měl auto dílnu, v březnu musel zavřít a šel jezdit kamionem.

Podle tvých možnosti jdi třeba do Marketu vybalovat zboží, ted berou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
7.12.20 12:41
@luckaa85 píše:
A rezervy jste vyčerpali? To nemají lidi nic bokem? Vždycky si říkám ze podnikatele hlavně lidi v restauracích mají nějaký rezervy, aspoň par platu, jako každá domácnost. Takze asi jste je už vyčerpali. No je to jednoduché, najít jinou praci. Kamarádky manžel měl auto dílnu, v březnu musel zavřít a šel jezdit kamionem.Podle tvých možnosti jdi třeba do Marketu vybalovat zboží, ted berou všude.

Tak my také máme rezervy, ale kdyby manžel přišel skoro na půl roku o práci, tak jsme taky namydlení.

Jinak zakladatelko. Ať si manžel buď najde nějakou dlouhodobější brigádu nebo jak tu padlo se do práce můžeš vrátit ty. Popřípadě si taky najít nějakou brigádu a hlídat manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
7.12.20 12:51

Ahoj,
jediné, co je v životě jisté je, že nic kromě smrti není jisté.
Pokud jste zdraví a máte se rádi, mohly by Vás potkat horší věci, než ztráta příjmů. Je to nepříjemné, ale ne tragické. Život to navíc většinou zařídí tak, že zatímco jedny dveře přibouchne, jiné nabídne. Věřím, že si s tím poradíte. Nakonec, nic jiného Vám ani jiným nezbyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 12:58

Patnact let budoval dobre jmeno podniku, malem se tam udrel a nechal tam zdraví a ted to ma vsechno zahodit a zabalit a jit do fabriky, nebo kam? Dík za knizeci rady, to nas nenapadlo. Moje vzdelani a prace pred prvni materskou byla taky ve sluzbach, ktere porad dokola zaviraji, takze to by bylo z blata do louze. Vratit bych se neměla davno kam a o matku od dvou deti se ted zrovna taky nikde neperou. Mam solich z domova a chodim uklizet. Taky zadna spasa. Doma mam k tomu plne kojeny mimino. Ze mame mit rezervy nekolik platu? Jo aha, mozna bejvavalo na jare. A nove rezervy neni z ceho vytvaret. Jako hlady nejspis neumrem, ani neskoncime na ulici, ale takhle to prece nejde dal! Kde jsou v te slavne vladni tabulce fabriky a prumysl? Do automobilek, kde dela u pasu stovky a tisice lidi pod jednou strechou virus nechodi? Je to cele vytvorene jenom k likvidaci zivnostniku!

• Citovat
  • Upravit
12805
7.12.20 13:11
@Anonymní píše:
Patnact let budoval dobre jmeno podniku, malem se tam udrel a nechal tam zdraví a ted to ma vsechno zahodit a zabalit a jit do fabriky, nebo kam? Dík za knizeci rady, to nas nenapadlo. Moje vzdelani a prace pred prvni materskou byla taky ve sluzbach, ktere porad dokola zaviraji, takze to by bylo z blata do louze. Vratit bych se neměla davno kam a o matku od dvou deti se ted zrovna taky nikde neperou. Mam solich z domova a chodim uklizet. Taky zadna spasa. Doma mam k tomu plne kojeny mimino. Ze mame mit rezervy nekolik platu? Jo aha, mozna bejvavalo na jare. A nove rezervy neni z ceho vytvaret. Jako hlady nejspis neumrem, ani neskoncime na ulici, ale takhle to prece nejde dal! Kde jsou v te slavne vladni tabulce fabriky a prumysl? Do automobilek, kde dela u pasu stovky a tisice lidi pod jednou strechou virus nechodi? Je to cele vytvorene jenom k likvidaci zivnostniku!

bohužel si to myslím taky. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
7.12.20 13:14

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
7.12.20 13:16

Zakladatelko je mi líto jak na tom jste. Mám kolem sebe lidi, kteří kvůli koronaviru museli skončit s podnikáním. Bohužel radu moc nemám, jen morální podporu. Na chytré řeči se vykašli. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
7.12.20 13:17
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
jediné, co je v životě jisté je, že nic kromě smrti není jisté.
Pokud jste zdraví a máte se rádi, mohly by Vás potkat horší věci, než ztráta příjmů. Je to nepříjemné, ale ne tragické. Život to navíc většinou zařídí tak, že zatímco jedny dveře přibouchne, jiné nabídne. Věřím, že si s tím poradíte. Nakonec, nic jiného Vám ani jiným nezbyde…
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat