Občanka do 5 pracovních dnů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
12.3.25 11:47

Občanka do 5 pracovních dnů

Je tu někdo, kdo si nechal udělat občanský průkaz za poplatek do 5 pracovních dnů?
A kdy zhruba byl? Jestli opravdu dodrželi podmínky přesně lhůtu 5 dnů 🙈

Byli jsme v pondělí podat žádost a nejpozději do pátku musíme vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3956
12.3.25 11:55

Tak ale v pátek to není 5 pracovních dnů :nevim: Takže čekej v pondělí.

Jinak nevím jak to chodí jinde, ale u nás dostaneš lísteček s datumem, kdy si můžeš přijít vyzvednout OP/CP/ŘP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27552
12.3.25 12:11

@werajsik u nás chodí sms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.3.25 12:24

@ka2ka U nás též

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21470
12.3.25 12:37
@Dghbj píše: Více

No ale pět pracovních dní ti uplyne až další pondělí v noci, takže spíš bude doklad k dispozici v úterý. To ses na tom úřadě nezeptala, zda to stihnou, když doklad potřebuješ nutně mít už v pátek? Pak je ještě varianta vyhotovení do 24 hodin, ale je to drahé a vyzvednout si ho musíš v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
12.3.25 13:01
@nozu píše: Více

Jako já vím, že už slovíčkaříme.. Ale stejně..
Já chápu, že když má být něco hotovo „DO“, tak nejpozději ten poslední den je hotovo. V tomto případě je pátý pracovní den pondělí, tedy nejpozději v pondělí je hotovo. Úterý je už 6-tý den. :think:
Protože, když např. mám fakturu zaplatit do 20. dne v měsíci, tak nejpozději ten 20. den musí být peníze na účtu příjemce. Následující den už jsem jeden den v prodlení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
12.3.25 13:03
@ka2ka píše: Více

Jo vidíš, i sms. CP jsem vyřizovala 3 roky nazpět, tak jsem to zapomněla. Trklo mě to, až jsi to napsala.
A ŘP jsem byla vyřizovat teď v pondělí, takže na teprve čekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21470
12.3.25 13:11
@werajsik píše: Více

Ano, do 5 pracovních dní je do pondělí 17.3. do 24:00 hotové. Tedy klidně k vyzvednutí o den později. Ale to je opravdu slovíčkaření… A nebo je v podmínkách, že to bude k vyzvednutí do 5 pracovních dní? Pak by to bylo trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.3.25 13:20

Do 5ti pracovních dnů
Pani jsem teda volala, říkala ze to obvykle chodí v pátek dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20775
13.3.25 06:40

Dobrý den,

přidávám podobnou zkušenost, akorát s pasem. V úterý ráno jsem byla požádat o pas (do 5 pracovních dnů). V pátek jsem ho potřebovala mít u sebe - takže jsem trnula hrůzou, byla to dost sázka do loterie.. Ale hned ve středu mi přišla SMS, že je připraven k vyzvednutí.
Snad budete mít taky takové štěstí..

Hezký den

Jana :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.3.25 09:47

Tak to jste mela opravdu štěstíčko 🌸 ♥️
Snad ho budeme mít taky ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
13.3.25 09:51

Když jste byli žádat v pondělí v úředních hodinách, dle zákona MUSÍ být op k vyzvednutí následující pondělí, taktéž v úředních hodinách ( žádné do půlnoci, jak tu někdo psal)…
Ze zkušenosti můžu říct, že chodí většinou po třech dnech - mají ho na úřadě fyzicky, zda také ihned odešlou info sms, že je OP k vyzvednutí, to už je věc druhá…Každopádně ten pátek je více než reálný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák