Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky máte někdo problém otěhotnět a řekl Vám gynekolog,že když nezhubnete tak máte malou pravděpodobnost otěhotnět.Má to prý vliv,že nemáte ovulaci. ![]()
Alulu, obezita moze aj nemusi mat vplyv na tvoju plodnost. vseobecne je pravda, ze obezne zeny maju vacsiu hormonalnu nerovnovahu a to moze ovplyvnovat ovulku, ale nie za vsetkym treba hladat obezitu. sama som obezna (osuduzial), ale problem s otehotnenim sme nikdy nemali… co tak zmena lekara?
Já,už mám asi 4 gynekologa a teď jezdíme do Olomouce a tam m,ě na každé kontrole važí. Jsem po inseminaci,ale bohužel se to nepovedlo.
Alulu a snazis sa s tou vahou nieco robit? ja viem, ze to je beh na dlhe trate a stoji to kus roboty a sebazaprenia… tuzba po miminku je velka, casu zvycajne malo.. keby sa tak dalo zhodit tie prebytocne kila sibnutim carovneho prutika… mrzi ma to neuspesne iui, drzim moc palce!
ahoj, mrkni na můj podpis a na metřík a budeš mít jasno, ano obezita brání početí, ne u všech, ale u většiny obézních jo. Mám díky tomu anovulaci a tudíž netěhotním, ale jak vidíš na metříku už pracuji na váze
věřím, že pak to půjde samo. Jsem šíleně rozčílená sama na sebe a na svoji nenažranost, vlastně si můžu za svoje trápení sama, tak se to snažím te´d napravit a doufám, že mě to vydrží
goldenka píše:
ahoj, mrkni na můj podpis a na metřík a budeš mít jasno, ano obezita brání početí, ne u všech, ale u většiny obézních jo. Mám díky tomu anovulaci a tudíž netěhotním, ale jak vidíš na metříku už pracuji na vázevěřím, že pak to půjde samo. Jsem šíleně rozčílená sama na sebe a na svoji nenažranost, vlastně si můžu za svoje trápení sama, tak se to snažím te´d napravit a doufám, že mě to vydrží
kdo ti to napovídal?opravdu neznáte štíhlé holky které mají problém s plodností??
za mě…mějte se rády takové jaké jste a dělejte vše pro to abyste se cítili dobře, pokud k tomu přispěje nějaké to kilčo dole tak jen dobře
žádný lékař dle mě nikdy nemůže stanovit jako příčinu neplodnosti obezitu to by dle mě byla neprofesionální hloupost ![]()
před 10 kili jsem ovulovala naprosto bez problémů, te´d ani ťuk a syndrom PCO jak vyšitej, ve většině případech se ovulace obnoví po shození pár kil. netvrdím, že je to 100% to proč to nejde, může být problém i jinde, ale konkrétně u mě tloušťka způsobila anovulaci ![]()
rozhodně souhlasím s goldenkou - samotná obezita asi až takový vliv na plodnost nemá, ale obézní mají větší sklony k pco. pokud se pak podaří zhubnout (a nemusí to ani být o moc), ovulace se opět nastartuje.
minulý cyklus jsem byla bez hormonů a měla jsem ovulku, před tím nikdy nic, věřím tomu, že to bylo tím, že jsem něco schodila, ikdyž vliv mělo určitě i to, že ty hormony jsou ve mě nakumulovaný, každopádně něco schodit není na škodu, pomůže to i psychicky, mám deprese z toho, že jsem jako ženská neschopná, neplodná, ale zase mě psychicky hrozně pomáhá to, když mě vidí rodina třeba po 14 dnech a řekne, ty jsi zhubla. To se tetelím blahem a líbí se mě, že lidi říkají, že mi to víc sluší, alespoň mám pocit, že jsem pořád ženská ![]()
ahoj, já osobní zkušenost nemám, ale jedna známá byla hodně baculatá a nemohla dlouho otěhotnět, taky jí doktor řekl, že pokud chce otěhotnět, ať zhubne, zhubla asi 20 kg a pak opravdu otěhotněla. jestli to bylo opravdu zhubnutím nebo psychikou těžko říct…
holky ale dejte si pozor, abyste si hubnutím nerozjely cyklus ještě víc…
znám ze svého okolí tři případy žen, které nemohly otěhotnět, všechny kolem 60kg, tzn, ani anorexie, ani nadváha., Naopak ty, které jsou silnější ba přímo obézní, a těch mám hodně hodně hodně moc, neměly jediný problém s otěhotněním.
Neříkám že je to dobré, nadváha není dobrá a obezita je nemoc a to životu nebezpečná, co si budeme povídat… ovšem otěhotnění je dost složiutý proces, který je závislý na více faktorech.
Ne vždy pokud zhubente podaří se otěhotnět… důležitější je dát se dohromady psychicky…
rodila jsem dvakrát s trojcifernou váhou, větší než vy - otěhotnění celkem bez problémů, nemám ani pco ani hormonální nerovnováhu… akorát jsem měla později ovulaci.
nebráním ob=ezní, sama se snažím z této škatulky přesunout co nejvíc dolů, ovšem vemte v úvahu opravdu všechny důležité faktory
taky jsem dlouho hledaa dr, která by bya normální a když jsem chtěla otěhotnět mi necpala do hlavy ať zhubnu, ale vypracovala ji jídelníček na pohodové těhu
jen snažilka ví a chápe, jak je to těžké, odsouvat myšlenky na dítě kvůli hubnutí
každopádně hubnutí zdar
ZUZKO
![]()
MOC PĚKNĚ NAPSANÉ A I V MNOHA PŘÍPADECH PRAVDIVÉ.
Určo je to hodně o pohodě a pak se asi i zadaří-než když jsou stresy.
Známá nedávno taky zhubnula,skoro o 20 kg za účelem ,že se jí povede otěhulit a bohužel-stále se nedaří.Někdy je lepší hledat problém i jinde.
Já osobko jsem si myslela ,že ve mě je taky ten hlavní problém,však se snažíme už dobu a teprve nedávno jsme přišli na to,že u nás je na vině chlap a to sem podstoupila i lsk a různá vyšetření kolem.)
Našli mi teda i štítku sníženou funkci,takže k něčemu to proklepnutí bylo dobré.
Já pco nemám dle laparo,hormonální profil v normě a to vážím teda doost.Tojciferné číslo jak vyšité-hodně přes 100.
Jen chci říct,že ne vždy nemožnost otěhotnět může být v tlouštce.A každá baba je fakt jiná a jinak funguje.í Štíhlé baby mají problémy.
AKORÁT ,ŽE NA OBÉZNÍ SE POHLÍŽÍ JINAK A PRVNÍ RADA ZNÍ..zhubněte. ![]()
zuzanasinova píše:
holky ale dejte si pozor, abyste si hubnutím nerozjely cyklus ještě víc…
znám ze svého okolí tři případy žen, které nemohly otěhotnět, všechny kolem 60kg, tzn, ani anorexie, ani nadváha., Naopak ty, které jsou silnější ba přímo obézní, a těch mám hodně hodně hodně moc, neměly jediný problém s otěhotněním.
Neříkám že je to dobré, nadváha není dobrá a obezita je nemoc a to životu nebezpečná, co si budeme povídat… ovšem otěhotnění je dost složiutý proces, který je závislý na více faktorech.
Ne vždy pokud zhubente podaří se otěhotnět… důležitější je dát se dohromady psychicky…rodila jsem dvakrát s trojcifernou váhou, větší než vy - otěhotnění celkem bez problémů, nemám ani pco ani hormonální nerovnováhu… akorát jsem měla později ovulaci.
nebráním ob=ezní, sama se snažím z této škatulky přesunout co nejvíc dolů, ovšem vemte v úvahu opravdu všechny důležité faktory
každopádně hubnutí zdar
taky jsem dlouho hledaa dr, která by bya normální a když jsem chtěla otěhotnět mi necpala do hlavy ať zhubnu, ale vypracovala ji jídelníček na pohodové těhujen snažilka ví a chápe, jak je to těžké, odsouvat myšlenky na dítě kvůli hubnutí
Kamccaa píše:AKORÁT ,ŽE NA OBÉZNÍ SE POHLÍŽÍ JINAK A PRVNÍ RADA ZNÍ..zhubněte.
Jo akorát že to je alibismus mudrů ve všech oborech kdyby mohli tak za příčinu krátkozrakosti označí obezitu… JO máme to prostě těžší a ne vždy si za to můžem sami…holt každej nemůže být jak proutek
![]()
lacenko já ti ty dětičky závidím juj ,takovou kupičku bych taky chtěla mít.
ale v dobrém -závidím. ![]()
Nás čeká ivf+icsi tak doufám,že se brzy dočkám.
Jo a pěkně si to napsala trefně a vtipně..s tou krátkozrakostí.
![]()
No je teda fakt, že jsem před prvním těhu vážila 72kg a teď mám 90kilo a jsem bez ovulace ![]()