Obezita a problém otěhotnět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
508
27.2.17 14:15

TAk my měli dvě známé, které byly také dost tlusté a kvuli tomu jim nešlo otěhotnět. Jedna pak zhubla a otěhotněla, druhá adoptovala. Takže bych taky doporučila hubnout pohybem, jestli dítě opravdu chceš. Problémem může být i věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
27.2.17 14:31
@Anonymní píše:
Otěhotněla jsem 2× na první pokus, poprvé s 103kg a podruhé se 115kg. Nevím, kolik vážíš ty, ale u mě problém váha nebyl. Je fakt, že jsem o dost mladší :nevim: každopádně pokud je jinak vše v pohodě, zaměřila bych se na to zhubnutí, ani to nemusí být o X desítek kilo, může i stačit začít a budeš v tom ani nevíš jak :think:

Ja na tom byla uplne stejne. A evan drzim palce :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
864
27.2.17 14:36
@evan14 píše:
Ahoj Devcata…chtela bych se podelit s nekym kdo ma podobny problem. Snazime se uz nekolit let o miminko, ale prirozene nam to bohuzel nejde a prvni ivf skoncilo neuspechem. Je mi 38let a nikdy v minulosti jsem tehotna nebyla. Muj nejvetsi problem je obezita a ikdyz jsem uz nejakou dobu na diete…tak mi to moc nejde, mam sedave zamestnani a sve spatne dny resim cukrem :roll: :roll: :roll:
Najde se tu nejaka kurpuletni snazilka, nebo uz kurpulentni mamina a ma nejake tipy jak i pres vahu otehotnet?
Ja zobu co se da…infolic combi doporuceny pro silnejsi damy, dale materi kasicku, drmek, kontryhel, listovku…taky sem zacala cvicit hormonalni jogu, ale uspech nikde a podle ovulacnich testu to vypada, ze ani nikdy neovuluji…amh 0.49…nic moc :( :( jinak jsem oka a manzel take.

V první řadě bych se snažila něco udělat s váhou, protože obezní matky mohou dítěti zakládat do budoucna na problémy jako je cukrovka a vysoký krevní tlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
27.2.17 14:36

@evan14, obezita může být jedním z faktorů. Ne jediným a podle mě ani ne tak velkým!!! Ne každá obézní žena má velký nadbytek tuku, může to být i voda. Také to nelze hodit do univerzálních tabulek pro všechny. Každé tělo je jiné a potřebuje svoji pohodu. Nechej si někde v posilovně udělat na té její spec. váze s madly rozbor těla - svaly, tuky, voda v jednotlivých částech těla. Stojí to pár korun, je to za 2 minuty hotové a budeš vědět víc, tím pádem můžeš něco řešit (protože chápu, že po všem, čím jsi už prošla, máš pocit, že něco řešit musíš, aby jsi se dočkala vytouženého miminka).
Dalším z faktorů je hlava. Z vlastní zkušenosti vím, že to je faktor silný. Nejhorší, co ti někdo může poradit, je nemyslet na to. Za tuhle větu bych vraždila. Pracovní a jiný stres také nepomáhá (já musela nakonec odejít z práce a do 2 měsíců se povedlo).
Věk také hraje roli, ale není to zatím taková tragédie.
Podle mě je problém hlavně v dietách, které tě rozhazují. Fyzicky i psychicky. (Já je vážně nenávidím, podle mě je to násilí na lidech!) Vykašli se na diety, cukr omez. Aspoň trochu. Úplně se ho nevzdávej, to chápu, že nejde. Přidej raději pohyb. Musíš najít ten správný, který zabírá, ale neškodí. Takže určitě ne běh, hopsavé sporty apod. Najdi něco, co tě baví a bude tě bavit i dlouhodobě. Vyčistíš si tím i hlavu.
Já dřív hodně makala v posilovně, s malou to teď nejde. Procházkami, plaváním ani péčí o velký barák jsem nezhubla ani deko. Ale na jaře, když jsem vytáhla hrábě, motyky, rýče, sekačku a vyběhla na zahradu, to šlo skoro samo. Za cca 5 měsíců jsem naprosto bezbolestně a téměř nepozorovaně zhubla 16kg. A výsledky byly vidět - na mně i na té zahradě (komplet jsem ji předělala) :-)
Věřím, že se vám zadaří. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.2.17 16:09

Holky vsem moc dekuji za zpravu…ohledne stravy, myslim ze se snazim jist zdrave a i sladkosti se snazim omezovat - nahradila jsem je 80%cokoladou…a i tu se budu snazit vyhodit uplne.
Pohyb je u me problem, jsem hned unavena a v telocvicne se mi speky vystavovat nechce…ja fakt zavidim vsem co maji pevnou vuli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
27.2.17 16:16

@evan14 odkud jsi? Můžeš i do sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
27.2.17 16:27
@evan14 píše:
Holky vsem moc dekuji za zpravu…ohledne stravy, myslim ze se snazim jist zdrave a i sladkosti se snazim omezovat - nahradila jsem je 80%cokoladou…a i tu se budu snazit vyhodit uplne.
Pohyb je u me problem, jsem hned unavena a v telocvicne se mi speky vystavovat nechce…ja fakt zavidim vsem co maji pevnou vuli. :think:

Tu čokošku si klidně nechej. Nějaké hříchy člověk mít musí ;-) Pohyb na začátku problém bude, to je jasné, že to bude bolet, taháš obrovskou zátěž. Neboj, to se poddá, když chvilku vydržíš. Já při nadváze 29kg nad svou optimální váhu nebyla schopná chodit, třeba půl dne jsem ležela u mimina v posteli a nebyla jsem schopná se postavit na chodidla, na WC jsem lezla po čtyřech.
Není posilovna jako posilovna! Hledej a najdeš i takovou, ve které se stydět nebudeš. Já kdysi narazila na malou čistě holčičí posilovnu, bylo to super, chodily tam normální baby, byla tam super trenérka, nikdo si nikoho nedobíral, neměřil, nesoudil, nekomentoval. Moc fajn prostředí. A později, když už jsem v posilce věděla, co a jak, jsem si našla malou posilovnu, která se pronajímá na hodinu pro konkrétního klienta. Takže máš soukromí a děláš si, co chceš. Určitě něco takového najdeš také. Nebo si pořiď něco na doma, aspoň eliptical, ven můžeš vyrazit na kolo, doma pak pár sklapovaček a protažení. Uvidíš, jak to pomůže. A trekingové hole a rychlejší procházka takhle na začátku pomůžou hubnutí rozjet. Musíš si říkat, že to děláš pro mimino! Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.2.17 16:29
@Renca8 píše:
Zkus zhubnout pohybem a ne dietou :) a kdyz budes mit spatne pocity tak je nezajidej ale misto toho udelej 50drepu :)

Dobrá rada radit obéznímu si odrovnat klouby :potlesk:

Jinak já bych do těhotenství jako obezní nešla :nevim:

Prvně něco zhubni, neříkej, že seš se svojí postavou spokojená (i tato psychická nepohoda může být problém). A ne pomocí diety (pokud jde o nějakou blbost typu velmi nízký příjem, vynechání velkého množství potravin, vynechání makroživiny nebo naopak cvát se jen určitým úzkým spektrem potravin), ale zdravé stravy a pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.2.17 16:37
@evan14 píše:
Pohyb je u me problem, jsem hned unavena a v telocvicne se mi speky vystavovat nechce…ja fakt zavidim vsem co maji pevnou vuli. :think:

Jde shodit jen díky jídlu.

A jestli se pohybu bojíš :nevim: Řeknu ti to takto, chodím do fitka - loni v lednu přišla paní, měa opravdu veký problém s váhou. Svěřila se do rukou trenéra a na podzim s ním slavila úbytek 25 kg a cvičí samo dál (a ono to není jen o cvičení). Takže není se čeho bát a neznám nikoho, kdo by se jí nějak smál, škaredě díval. Věř, že pokud makáš, tak ti ti lidé okolo budou držet palce a fandit ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.2.17 17:03

@j-p z Prahy :)
@zvidavajanca - ja vim, ze neni nejlepsi rozhodnuti zkouset otehotnet jako obezni…ale teprve az ted jsem si nejak uvedomila, ze uz nemam cas :( :( byla kariera a az prisly problemy s menstruaci, tak mi doslo ze jsem mozna neco propasla… se svou vahou spokojena nejsem, ale partner me vzdy miloval se vsim vsudy a nejak mi ta nadvaha asi nevadila… a to za poslednich 10let jsem pribrala pres 10kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
27.2.17 17:12

@evan14 škoda ze jsi tak daleko. Mohli jsme cvičit spolu a motivovat se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1861
27.2.17 20:44

X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.2.17 20:49

@evan14 Zvážila bych ještě vyšetření štítné žlázy, včetně hladin jejích hormonů : TSH, FT4, FT3, protilátky proti štítné žláze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
28.2.17 21:53

@leryl Stitnou zlazu jsem si nechala vysetrit na endokrinologii (abych se mohla vymlouvat proc mi nejde zhubnout) :D :D :D bohuzel nevyslo mi to, mam pry vystavni stitnou zlazu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.3.17 21:42

Dobrý večer taky se přidávám já se s přítelem snažím o mini asi cca 3 roky… Gynekoložka nás poslala do IVF centra přítel v pořádku a mě řekla že musím do května zhubnout 20 kilo jinak semnout nic neudělá… Jím hodně luštěniny hodně mooooc zeleniny a opravdu se hlídám ale můj největší problém je že jsem Astmaticka byla jsem i na obezitologii a veškeréj Kortikoid si ukládá tuky i přes mou dietu každý měsíc dostávám 2-3 infuze doktoři na Plicním i moje gynekoložka řekli že mě nechtějí do ničeho nutit ale že kdybych otěhotněla že by se mi Astma mohlo stratit ale v tom IVF prostě chce 20 kilo dolů což se na plicním divili že budem rádi že alespoň dám 10 kilo s odřenýma ušima… Tímto chci napsat že mám kamarádku která se snažila cca 5 let o mini a minulý rok se rozhodla jít na IVF což se zadařilo na podruhý teď má krásnou holčičku a ta kámoška byla stejně silná jako já je taky Astmaticka a má ještě jiný zdravotní stav… Takže jsem stoho taky blbá a už ani nevěřím že někdy otěhotním :,( :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí