Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Nemůže za tím být nějaký psychický problém? Že se podvědomě trestas, myslíš si, že si nic lepšího nezaslouzis?
kolik máš ten cholesterol? Jinak výsledky ok? Nějaké drastické diety asi ne, to dlouho nevydržíš. Začala bych vynecháním rychlého občerstvení. Udělej si jídlo doma z čerstvých surovin a někam na jídlo třeba 2× za měsíc
na hubnutí hlavně bílkoviny, cukry snížit včetně cukrů v přílohách. Dobře zasytí tvaroh, cottage… nebo si najdi někoho kdo poskládá jídelníček, ale ty rychlá občerstvení sice rychle zasytí, ale je to jen sacharid ![]()
Taky řeším cholesterol… 4× týdně běhám, váhu mám v mezi normy.. 157cm a 59kg… mam ho vyšší delší dobu, léky neberu… nevim co s tim
v pondělí jdu na krev a ve čtvrtek k dr., tak jsem zvědavá, jaké budou hodnoty.. ![]()
Ano, trpím dlouhodobě sebedestruktivním chováním, kvůli tomu chodí na psychoterapii, ale je to velmi náročné se přijmout, začít se mít rada
@Anik6 píše: Více
4 nejlepší bylinky proti vysokému cholesterolu? Ochrání vás před mrtvicí i infarktem
Nejste velmi obézní, máte obezitu 1. stupně. Pokud zhubnete 5 kg, již to bude jen nadváha. Tak zhubnětě pro začátek těch 5 kg a dál uvidíte. Bude jaro, to se dobře hubne. Cholesterol nemusí mít s váhou nic společného. Strašení není na nic, na to si musíte přijít sama.
Nechces si místo strašení a hororových případů udělat raději nějakou motivaci? Koupit si treba nějaký drahý kousek oblečení o číslo menší a dát si za cíl do něj zhubnout nebo něco takového? Ono to jde snáz, když se to bere pozitivně a člověk se může na něco těšit, nejen na to, že možná neumře tak brzy
zdraví je bezva motivace a je to důležité, ale není to na pohled vidět, tak to chce i nějakou vizuální motivaci. Dat si nějaký cil, co ti udělá radost.
Pohyb je základ. Já mám na to psa a chodíme dvě hodiny denně svižné procházky. Pokud psa nemáte, můžete poptat v okolí venčení a získat k tomu ještě finanční odměnu. To už nemusí být tak špatné, ne?
@Eliska19860503 píše: Více
nejhorší je dělat z něčeho nejhorší potravinu, důležité je množství a pestrost a schopnost ten jídelníček udržet a nemít pocit, že je to utrpení
dojít si za lékařem, na obezitologii, není od věci začít psychoterapii, protože mnoho obézních lidí zajídá většinou nevědomě různá traumata
Za mě to chce pomoc.. někoho z venčí. Já teď začínám 70 kg na 155 cm.
@annlady píše: Více
Máš pravdu, ale všeobecně jíme extrémně moc pšeničné mouky. A vše čím Se krmí prasátka je blbě. Mně pomohla rýže místo brambor. Úplně zrušit sladké, kromě Hořké čokolády. Ale opravdu hodně hubnout jsem začala, až jsem vynechala večeře. Já šla že 69 na 60 běhrm roku a vydrželo mi to 3 roky až do porodu, to jsem se i přes kojení zas rozjela. Každý si musí najít hlavní důvod těch kil navíc. Paní to půjde snadno, věřím jí je ještě mladá a vysoká, a neaspiruje na modelku.
Ty už jsi tady zakládala téma Obezita a přejídání - jak z toho ven? Že jo. Dala jsem ti tam hodě tipů a i ostatní, ale zřejmě ti to moc nepomohlo, když tady zakládáš další diskuzi, kde se dozvíš zas to samé.
@Lollitka píše: Více
Pokud jsi někdo jiný, tak se omlouvám, ale sedí mi to na tebe i podle výšky/váhy.
@Eliska19860503 píše: Více
Brambory mají mnohem nižší kalorickou hodnotu než rýže. Je to všemi nejdoporucovanejsi příloha. I hranolky v troubě ( nebo v horkovzdušné troubě, prostě bez oleje) jsou lepší než rýže…