Obhlídka porodnic při pracovní neschopnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.9.16 09:49

Tohle obhlížení porodnic ber s velkou rezervou, mám kamarádku PA (proto anonym, budu psát informace od ní a nechci jí způsobit problémy), která mi narovinu řekla asi toto: „Cílem prohlídek je působit na těhotné pozitivně, nikdo jim nic neřekne na plnou hubu a ani to nejde, protože každá z nich má úplně jiná očekávání. Např. když porodnice dělá tak průměrný počet epidurálů, a přijdou dvě těhotné, ta jedna spustí "Ale nenutíte ženským epidurál, oxytocin a podobné šílenosti, že ne?“, no tak jí řekneme, že pouze ve velmi vzácných případech (přitom nás pak ta samá ženská prosí po 24h kontrakcí, abysme jí už konečně něco napíchli a ukončili to, takže rodí s epidurálem i oxytocinem). A druhá ženská na nás zase spustí „Ale nenecháte mě trpět, můžu si požádat o epidurál, že jo?“, no a té řekneme, že samozřejmě je naším cílem porod bez zbytečné bolesti, a pokud to v tu chvíli podmínky dovolí, samozřejmě epidurál dostane (a pak ta ženská prosí o epidurál už u poslíčků nebo naopak přijede na poslední chvíli a epidurál je v té chvíli nesmysl a nedostane ho). Dál jedna ženská chce porodnici s podporou kojení a bojí se, že ji to dostatečně nenaučíme, druhá naopak kojení odmítá a bojí se, že ji budeme nutit. A všechny musí z prohlídky odejít s tím, že u nás chtějí rodit (nemůžeme si dovolit negativní reakce už jen z prohlídky)…" A jako perličku dodala PA, že v jedné porodnici (nejmenovala) mají velké vířivky, které budoucí rodičky oslní, ale ve skutečnosti v posledních měsících nebyly ani jednou napuštěné a standardně je přes ně hozená plachta, která se odkrývá jen na prohlídku :mrgreen:

Anonym ABC

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.16 09:51

@lleennttiillkkaa pouze jedna, takže máš spíš počítat s ní. Faktem je že bych nechtěla aby mi mládě odvezli jinam…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.16 09:52

@anonymABC napíšeš aspoň kraj?

• Citovat
  • Upravit
965
19.9.16 09:58

Věřím tomu, že to takhle chodí ve všech porodnicích. A stejně, nějaká taková obhlídka je k podle mě i skoro na nic. Všude najdeš spokojený ženský se super porodama a stejně tak i ženský se špatnou zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
19.9.16 10:01

Jako jasně, snaží se prodat svou porodnici. Ale já byla ráda, že sem si to tam mohla prohlídnout. Věděla jsem jak to tam bude vypadat, jak je to velký, kam vůbec mám jet k příjmu, kam zazvonit, jak bude příjem zhruba probíhat, co si mám vzít určitě s sebou. Dokonce jsme dostali i formulář na jméno dítěte, tak sem si ho doma v klidu vyplnila a k porodu již měla s sebou. Viděla jsem zázemí rodicích pokojíčků, zjistila jsem, že když bude problém s dítětem, odvezou ho do Prahy apod. A ano, tato porodnice měla taky rodící vanu s tryskami, než jí zrušily, protože se tam odehrál jeden porod za rok a špatně se to čistilo na to nám taky PA řekla. Prohlídli jsme si i sál. Bylo to poučné a rozhodně ne k zahození. Je jasný, že nemohou vyjít všem vstříc, některé věci mě taky úplně něoslnily, ale přesto jsem někam jet rodit musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.16 10:04
@Anonymní píše: @anonymABC napíšeš aspoň kraj?

Středočeský, ale co tak ta kamarádka povídala (v rámci vzdělávání hodně jezdí na různá setkání, kde se potkává s PA z celé republiky), tak je to všude podobné. Mně doporučila vybrat si porodnici v dobrém dojezdu (nemusí být nejblíž, ale musíš tam být nejrychleji a např. při porodu v zimě brát v potaz i průjezdnost při náledí apod.), kde se zároveň hodně rodí (sice někdo namítne, že nechce do velkovýrobny, ale prostě čím víc porodů, tím víc zkušeností) a mají slušné vybavení při problémech (např. ti nedonošenci).
Anonym ABC

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.16 10:15

AnonymABC moc ti děkuji za komentář

• Citovat
  • Upravit
928
19.9.16 10:39
@Anonymní píše:
Středočeský, ale co tak ta kamarádka povídala (v rámci vzdělávání hodně jezdí na různá setkání, kde se potkává s PA z celé republiky), tak je to všude podobné. Mně doporučila vybrat si porodnici v dobrém dojezdu (nemusí být nejblíž, ale musíš tam být nejrychleji a např. při porodu v zimě brát v potaz i průjezdnost při náledí apod.), kde se zároveň hodně rodí (sice někdo namítne, že nechce do velkovýrobny, ale prostě čím víc porodů, tím víc zkušeností) a mají slušné vybavení při problémech (např. ti nedonošenci).
Anonym ABC

No tak já si přesně zvolila opak. 45 minut dojezd, jen polovina z toho dálnice, prosinec, málo se tam rodí, nemají nedonošenecké oddělení. Když to na mě přišlo, tak jsme jeli. Věřila jsem, že tam dojedeme a že děťátko se narodí v pohodě a nikam ho nepovezou. Prostě jsem na takové věci nemyslela. Odmítla jsem jakékoliv léky a vše proběhlo přirozeně. Jasně, kdybych začla rodit a nestíhali jsme tam dojet, jela bych do bližší i když sem tam nebyla ani na prohlídce. Ale to se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková