Objednávky z Nextu - platí se clo a DPH?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
23.2.21 14:16

Objednávky z Nextu - platí se clo a DPH?

Ahoj,
objednával už někdo po brexitu z Nextu? Mají nějaké sklady v EU, ze kterých posílají zboží, nebo posílají z Anglie?
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1099
23.2.21 15:05

Ja jsem objednavala, neplati se nic navic, cena produktu je konecna a prislo to normalne z Anglie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.3.21 11:16

Dobrý den, já objednávala z nextu a teď po mě chtějí zaplatit clo tak nevím posílají mi to přes DHL :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
31.3.21 20:22

Objednavani obleceni z Nextu

Ahoj holky, znovuobnovim tema. Jak to je s objednavanim z ofic. eshopu? Plati se clo az od urcite hodnoty objednavky, nebo se to bere jako britske zbozi a clo se na to nevztahuje? Ja jsem si na ten Next pro deti docela zvykla, zvlast pro mensi, ale kdyz ted zrusili i vsechny obchody u nas… Kdo ma jake zkusenosti? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.3.21 20:26

@Sharmel tohle je screen přímo ze stránek nextu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
31.3.21 20:32
@Aduš8 píše:
@Sharmel tohle je screen přímo ze stránek nextu.

Dekuji. Akorat v predchozi diskuzi @Jsv88 pise, ze clo po ni chteli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.3.21 20:34

@Sharmel tak oni tam píšou, že si člověk zodpovídá za to, že to, co objedná, nepodléhá čelním poplatkům. Popravdě, neorientují se v tom, co se proclít musí a co ne. Já žiju v Německu a tady má třeba Next vlastní sklady, před měsícem jsem objednávala a doma jsem měla vše druhý den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
31.3.21 20:42
@Aduš8 píše:
@Sharmel tak oni tam píšou, že si člověk zodpovídá za to, že to, co objedná, nepodléhá čelním poplatkům. Popravdě, neorientují se v tom, co se proclít musí a co ne. Já žiju v Německu a tady má třeba Next vlastní sklady, před měsícem jsem objednávala a doma jsem měla vše druhý den :nevim:

No tak to mne bohuzel nepomuze, ja ziju v Cesku :mrgreen: ae dekuji za ochotu vysvetlit situaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
31.3.21 20:58
@Sharmel píše:
No tak to mne bohuzel nepomuze, ja ziju v Cesku :mrgreen: ae dekuji za ochotu vysvetlit situaci ;)

Já objednávala před 14 dny, musela jsem pro DHL vyplňovat a podepisovat nějaké papíry o zastoupení v celním řízení, plus posílat doklad o platbě a objednávku. Dodání se zdrželo o cca 3 dny, ale nic navíc jsem neplatila.

Příspěvek upraven 31.03.21 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
31.3.21 22:00

Objednávala jsem před 14 dny, do 3 dnů bylo doma, nic navíc sem nevyplňovala ani neplatila. Objednávka za 1800 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.4.21 14:18

Nějaké další zkušenosti s nákupem přes Next po Brexitu? Stále nějak nechápu, proč DHL někomu celní řízení vyřizuje a někomu přijde objednané zboží bez problémů jako dřív. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
27.4.21 09:47

Tak aktualizuji info k objednávkám z Nextu:
Jak jsem psala výše, tak v půlce března objednávka za 3 485,– bylo nutné vyplnit vyclívací papíry, nic se neplatilo, zpoždění doručení o 3 dny
v sobotu objednávka za 2.955,–, bez nutnosti cokoliv vyplňovat a podepisovat, DHL ji bude doručovat dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.4.21 20:47

@ivašot. Díky za aktuální zprávy :dance: Ještě se chci zeptat, objednávala jste oblečení nebo něco jiného? Ráda bych na Nextu nakoupila oblečení pro syna. I když pořád trochu nerozumím tomu, proč ve Vašem případě poprvé nějaké celní řízení probíhalo a teď podruhé už ne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
27.4.21 21:00
@willowtree píše:
@ivašot. Díky za aktuální zprávy :dance: Ještě se chci zeptat, objednávala jste oblečení nebo něco jiného? Ráda bych na Nextu nakoupila oblečení pro syna. I když pořád trochu nerozumím tomu, proč ve Vašem případě poprvé nějaké celní řízení probíhalo a teď podruhé už ne 8o

V obou případech jsem kupovala dětské oblečeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.6.21 22:15

Moje čerstvá zkušenost. Před 3 dny objednávka na Nextu za 2550 Kč, kupovala jsem dětské oblečení. Dnes DHL přivezla balíček, řidič chtěl jen podpis. Nic dalšího po mně nechtěl, žádné další papíry jsem vyplňovat nemusela, nic navíc jsem neplatila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák