Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych pro druhé vraždila, jenže není zdraví, nejsou finance, je špatné bydlení, nedořešená situace. Takže nejde. ![]()
V tom případě nechápu, co chceš slyšet
sama sis zdůvodnila, proč to nejde.
Pro mě by byl asi důvod zdravotní. Kdybych věděla, že jsem tak nemocná, že těhotenství nejspíš nepřežiju, tak bych se určitě druhého vzdala, abych byla pro prvorozené mámou. Jestli by mě přesvědčily peníze nevím, myslím, že kde se uživí jedno dítko se uživí i dvě.
Zdraví bych brala jako důvod, mládí
to souvisí se zdravím.
Peníze bych tolik neřešila, pokud teda nemáte několik exekucí, jinak si myslím, že druhé dítě se utáhnout dá ![]()
U me jedno dite chceme mu dat to nejlepsi. Nikdy nechci aby me dite stradala a chodilo v obnosenych vecech. Tak asi proto. S jednim deckem se jezdi po dovolenych lepe.
Nechápu, jak můžeš druhé dítě chtít a zároveň to být noční můra ![]()
Objektivní důvody nemám. Úplně stará ještě nejsem, finanční i bytové hledisko by s ohledem na dalšího potomka nijak zásadní roli nehrálo, ani zdraví by na překážku nebylo.
Druhé dítě nechci, ale z důvodu čistě subjektivního. ![]()
U me je to duvod 1. zdravotni - po porodu prvni dcery se mi rozjela autoimunitni choroba, druhe dite by mi ji mohlo zhorsit a beru 5 leku denne, ktere bych musela vysadit a tudiz by se mi stav zhorsil zcela jiste. Navic se moje protilatky prenasi na plod a mohl by mit poskozene srdce.
2. rozhodla jsem se dal studovat, dalsi VS a pak mozna jeste dalsi…chci chodit do prace, 3 roky doma me zabiji. Pokud by to bylo jako v zahranici - 6 mesicu doma a pak do prace na polovicni uvazek, zajistene jesle, tak by to bylo o necem jinem. Skoncila jsem na materske na antidepresivech, fuj, uz nikdy vic.
Jedine, co me trapi je, ze manzel druhe dite chce a nevim, najde si pro nej jinou matku? Ne ted, ale co kdyz za 5 - 10 let…(Je mi 33, manzelovi 36, klidne muze byt otcem i za 10 let).
Zakladatelko, řiď se citem. Ty sama víš, jak hodně stará nebo mladá a zdravá nebo nemocná se cítíš. Je nemoc a nemoc a v dnešní době je úplně zdravý málokdo (spíš špatně vyšetřený
). Co se týče věku, tak co pro tebe znamená stará? 30let, 40 let? Každý to máme jinak. Musíš vědět, co cítíš ty a zatím si stát. Pokud budeš pochybovat, tak se budeš akorát užírat. Důležité samozřejmě také je, co na to manžel. Chce další dítě taky?
Neboj, co se má stát, to se stane. Já znám sposutu spokojených matek, majících dítě až po čtyříctce (a zdaleka to nebylo první, ani druhé dítě, jedné kamarádce ujely nohy a měla páté dítko až takhle „pozdě“
).
Prostě každému je tolik, na kolik se cítí a se zdravím je to podobné ![]()
@jediný andílek Já jsem jedináček a proto tvrdím, že pokud k tomu nejsou opravdu objektivní důvody (jako třeba to zdraví), tak je to zločin páchaný na dítěti.
@neprihlasenaMGN píše:
U me je to duvod 1. zdravotni - po porodu prvni dcery se mi rozjela autoimunitni choroba, druhe dite by mi ji mohlo zhorsit a beru 5 leku denne, ktere bych musela vysadit a tudiz by se mi stav zhorsil zcela jiste. Navic se moje protilatky prenasi na plod a mohl by mit poskozene srdce.
2. rozhodla jsem se dal studovat, dalsi VS a pak mozna jeste dalsi…chci chodit do prace, 3 roky doma me zabiji. Pokud by to bylo jako v zahranici - 6 mesicu doma a pak do prace na polovicni uvazek, zajistene jesle, tak by to bylo o necem jinem. Skoncila jsem na materske na antidepresivech, fuj, uz nikdy vic.
Jedine, co me trapi je, ze manzel druhe dite chce a nevim, najde si pro nej jinou matku? Ne ted, ale co kdyz za 5 - 10 let…(Je mi 33, manzelovi 36, klidne muze byt otcem i za 10 let).
Tak kdyby si ho chtěl upíchnout jinde, tak je to v*l a nestál ti za to. Přece neohrozíš sebe a i to nenarozené dítě. A jedno už máš, je potřeba, abys tu byla pro něj. V téhle situaci co jsi ani náhodou
@alviola píše:
@jediný andílek Já jsem jedináček a proto tvrdím, že pokud k tomu nejsou opravdu objektivní důvody (jako třeba to zdraví), tak je to zločin páchaný na dítěti.
Zase ten jedináček
ne každé dítě touží po sourozenci
Naše dcera byla jedináček moc ráda, nikdy sourozence nechtěla, takže z mého pohledu není sourozenec třeba
Je to o dítěti, ne každé bez sourozence strádá
![]()
Jo, jo, za pár let může skončit dítě - jedináčekna antidepresivech.
Máte taky takové? Řekla bych, že je to moje noční můra- druhé dítě. Nejsem ani zdravá, ani mladá a ani movitá (totéž manžel). Někdy se mi stane, že když si to uvědomím, tak se mi dělá úplně psychicky nevolno. Jak to máte vy?