Oblečení do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1745
15.8.13 09:15

Blbě se asi zeptám-to stále ve školce platí, že je povinná ta zástěrka pro holky. Já jsem ji jako malá nesnášela a zařekla jsem se, že do ní dceru nutit nikdy nebudu, stačí přece tepláčky a tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
15.8.13 09:24
@Taara69 píše:
Blbě se asi zeptám-to stále ve školce platí, že je povinná ta zástěrka pro holky. Já jsem ji jako malá nesnášela a zařekla jsem se, že do ní dceru nutit nikdy nebudu, stačí přece tepláčky a tričko.

u nás povinná není, ať vzpomínám, jak vzpomínám, žádnou holčičku jsem v ní neviděla. Nosily trika, tepláky nebo sukýnky, viděla jsem i šatičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
15.8.13 09:28

@Taara69 U nás nikdo zástěrku nenosil. Nebylo to povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.13 09:31

@Taara69
u nás to taky nikdo nenosí ve školce mi to sama dcera odmítla, ale vybrala si šaty nějaké v bazárku místo zástěry, tak nosí šaty a taky tepláky, ale ty mi moc nosit nechce :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
15.8.13 09:33
@Lenka512 píše:
Prosím o rady :kytka:

V září nastupuje můj syn do školky. Nějaké info ohledně oblečení už máme, ale chtěla bych si ujasnit něco od zkušených maminek.

Koukám na bazárkové věci a tam se píše „mikina vhodná do školky“, nebo „bunda na donošení do školky postačí“. Co se tím myslí? 8o

Nechávali jste třeba v zimě jednu rezervní (horší) zimní bundu?
Nebo jako rezerevní jste nechávali ty „horší“ věci?

Děkuji za osvětlení. :kytka:

NNa dořešení do školky to chápu tak, že na ven. Ve školce chodí na zahradu a jsou pak jak čuňata. U nás to učitelka taky řekla. Na ven klidně zašívané oblečení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
15.8.13 09:51

Jako učitelka radim:obleceni hlavne pohodlne a jednoduše oblekajicí se.aby to prcek zvladl co nejvic bez cizi pomoci.„pracovni“ aby nemel strach se venku umazat.
Nevhodne jsou mikiny s uzkou dirou na hlavu, veci s knoflikama, boty s tkaničkama. rozhodne doporucuju vsechno nahradni obleceni!!od slipů po boticky…vzdycky zurim kdyz prevlekam polite nebo počurane dětatko a nema nic nahradniho. musim to pujcovat od kamaradu.
Na zimu je super kombinace-do tridy:tricko a uzke teplaky/elastaky/termo elastaky. -pak kdyz se jde ven tak si to nechaji a jen prioblecou mikinu s vyšším u krku a kombinezu.
Je to pro ne nejjednodussi a nejrychlejsi..odpadne stresovani pri oblekani na ven, kdy se jich v satne motá 25 a to stoji za to :zed: :roll:
Tak snad jsem trochu pomohla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.8.13 10:19

Základ do školky je, žádné zipy, knoflíky atd. všechno nejlépe na gumu, a osobně preferuji tzn. humus hadry :lol: aspoň se pak nestresuju že mi něco zlikvidoval. Děti si mají hrát a ne mít nervy že se mamka bude zlobit, když zničí tričko.

• Citovat
  • Upravit
160
15.8.13 15:04

Do školky kup něco ze sekáče. Uvidíš, že když koupíš něco nového a nepůjde ti vyprat, bude ti to líto :zed: V sekáči najdeš dost věcí skoro nových. Jinak pyžámko jsem nesehnala, tak jsem kupovala nové tady 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
4.9.13 12:55
@emino píše:
Jako učitelka radim:obleceni hlavne pohodlne a jednoduše oblekajicí se.aby to prcek zvladl co nejvic bez cizi pomoci.„pracovni“ aby nemel strach se venku umazat.
Nevhodne jsou mikiny s uzkou dirou na hlavu, veci s knoflikama, boty s tkaničkama. rozhodne doporucuju vsechno nahradni obleceni!!od slipů po boticky…vzdycky zurim kdyz prevlekam polite nebo počurane dětatko a nema nic nahradniho. musim to pujcovat od kamaradu.
Na zimu je super kombinace-do tridy:tricko a uzke teplaky/elastaky/termo elastaky. -pak kdyz se jde ven tak si to nechaji a jen prioblecou mikinu s vyšším u krku a kombinezu.
Je to pro ne nejjednodussi a nejrychlejsi..odpadne stresovani pri oblekani na ven, kdy se jich v satne motá 25 a to stoji za to :zed: :roll:
Tak snad jsem trochu pomohla :mavam:

Děkuji :kytka: malý se chystá do školky sice až příští rok v září ale už zjistuji informace. s tema elastickyma kalhotama super nápadík :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
4.9.13 13:02

A já naivní jsem si říkala, že už se těším až budu kupovat vybavicku oblečení do skolky že bude mít samé lepší věci než doposud :lol: a koukám asi budu oblitavat značku frog :lol: něco kik a bazarky :palec: pro mě jsou stejně nejlepší bazarky kde mají akce za 5,10,20 kč. to je pak radost když objevím super kousky za tak málo, ale to patří do jiného tématu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
4.9.13 13:22

Ja jsem davala svym detem to lepsi do tridy, ale musi se pocitat s tim ze se umaze od barev nebo omacky. Ale nevim kam jinam by pekne veci nosily. Na ven se me osvedcilo funkcni softschel nebo goratex obleceni a hlavne na zimu nepromokave boty s membranou.jsme skoro 2 hod venku a vetsina deti ma normalni boty promocene a ledove nohy.
Je to sice drazsi, ale pri vetsi velikosti vydrzi 2 roky a staci jedno na celou zimu.
Pak uz mam jen obycejne, spis jako nahradni. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
8.9.13 13:51
@Jana206 píše:
Vypadá prostě blbě.. Navíc, holka ve věku okolo 4 nebo 5 let se chce už parádit, srovnává se se staršími kamarádkami, které jsou jejím vzorem(mám ji doma, tak vím, o čem mluvím). Čím jsou děti starší, tím je oblečení více odlišené podle pohlaví(střihy, barvy, styly). Jako dvouleté holčičce je to asi ještě jedno a pokud to nevadí její mamince, nevidím problém. Ale skoro pětiletá už si jen tak nevezme na sebe tepláky nebo šusťáky a mikinu, větrovku po bráchovi, když holky nosí jiné..Zkus jí to nabídnout do školky a pošle Tě s tím k šípku..Holky nosí i na zahrádku na písek legínky a krátkou sukýnku. To je teď moderní. Ještě před pár lety byly moderní zvonové tepláčky.Já mám holky dvě, tak oblečení ráda pořídím. Něco se zničí, ale předpokládám, že něco bude nosit časem i ta mladší.
A podotýkám, že děti jsou jinak vedeny zkátka, nemám doma žádnou rozmazlenou fiflenu. Ale v oblečení po bráchovi ji nenutím chodit.

Ja teda vubec nesleduju, co je zrovna ve svete petiletych moderni na hristi, nicmene me osobne treba kombinace legin a sukynky pripada vylozene odpudiva…Nakupuju holcici veci, ale snazim se o jiny barvy nez ruzovou a stadni kreace, coz cloveka casto zatahne az do toho oddeleni pro kluky, bohuzel. Ja myslim, ze vkus malyho ditete je potreba do urcity miry formovat, takze se snazim ten ruzovej sladkobol redukovat, co to jen jde a doufam, ze z toho brzo vyroste, ikdyz chapu, ze to patri k veci a kazda holcicka si tim zrejme projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
12.9.13 16:28

@Sepishka Mám to dost podobně. Máme dost věcí růžových, ale poslední dobou se té barvě snažím vyhýbat. Jelikož i já mám ráda „klučičí“ styl, tak tak stylizuji i svou dceru. Takže ji ráda kupuji třeba v Zaře klučičí „nasrávačky“, dávám ji volnější gatě, atp. Trička kupuji v různých barvách - šedé, modré, zelené, červené (všechny barvy vhodné i pro kluka), ale taky růžové, fialové, a tak. Legínky se sukní mi příjdou jako vrchol nevkusu :D Budiž, když to má 4letá holčička, ale když si to obleče dospělá ženská, jdou na mě mdloby :-D
Snažím se jít proti stádu, proto si nechávám oblečení vozit z USA, když třeba kupuji v Nextu, tak se vyhýbám kompletům, které způsobují mánii :-D a tak dále. Prostě máme s dcerou dobrý pocit z toho, že nepotkáváme lidi ve stejném oblečení, které máme my :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
12.9.13 16:35

@zuzulenda hmmm a já si zase tu růžovou mánii naší prostřední maximálně užívám :mrgreen: Protože nejstarší kluk prodře ve školce kolena na teplákách pomalu co měsíc, tak se mu nevyplatí dávat nic jiného :mrgreen: V zimě to teda vystřídají podvlíkačky, ale ty budou mít ty díry ještě dřív :mrgreen: A teda taky jsem ten typ co nejde se stádem. Někdy předminulý rok chodili všichni kluci ve žlutýcn bagříkových bundách Next a já mladému objednala červenobílý proužek :mrgreen:…ó jak jsem si libovala, že se zase vrátila na scénu modrá, bílá, červená lichotící jak klukům tak holčičkám :palec: :palec: :palec:A jestli chceš poradit značku ve které tady moc lidí nepotkáš, tak je to dánský Pomp de Lux :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
12.9.13 18:35

@MisaHanuska Pompík miluju :-) Ale teda nemám ráda celé ty jejich komplety, na mě je to moc přeplácané. Takže od nich tepláčky a k tomu tričko jiné značky, jednoduché. :-) Hrozně mě baví kombinovat, proto moc nekupuji ty komplety. ;-)
Neříkám, že nekupuji nic růžového. Ale protivý se mi, že holka musí být zásadně v růžové a tak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat