Oblečení do školky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zdravím, syn půjde od zítra poprvé do školky a já přemýšlím, jak ho obléci ven, přece jen dnes dopolko bylo u nás jen 7stupnů (a oni chodí ven denně za každého počasí). Normálně nosí mikinu a softshelku, ale tu má novou za nehorázné peníze, a tak tu je škoda dávat mu i na dovádění ve školce ne?! Pak má ještě mikinu s kožíškem a na to případně zateplenou vestu - mám ho tedy oblékat ted takto? Zima mu snad nebude ne? Nebo mám rychle koupit nějakou barazovou podzimní bundu? A na zimu mu myslíte stačí kombinéza nebo mám pořídit i zimní bundu a oteplováky? Poraďte, díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 kup softshelku z druhé ruky, na lítačku mu to bude stačit a tahle bunda je to nej, co může být. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moji mají flisove mikiny a tenké bundy, celou dobu litaji a na zahradu dopoledne svítí slunko. Jestli se ochladí dám tenčí mikinu a teplejší bundu. Kupuju hodně v sekáči.
V zimě jsem dávala kalhoty a bundu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám do školky normálně novou softshelovou bundu. Už v ní chodí do školky od loňského jara a nic se s ní nestalo… maximálně jí musím vyprat. Rasí spíš kalhoty ![]()
já mám celkově s tím oblečením problém. Když mu začnu dávat něco staršího a nové věci šetřím, tak pak zjistím, že ty novější věci vůbec neunosí. Takže sice nejsou zničené, ale ani ne nošené, takže zbytečně pořízené. Takže už jsem to přestala řešit…
do školky bych kombinézu nedávala… nedovedu si představit, jak se v tom dítě samo obslouží, když se mu bude chtít čůrat… takhle stáhne kalhoty a je to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska měl kluk slabou mikinu a teplejší šusťákovou bundu. Až bude víc chladno, tak dostane sofshelku (má ji už od loňského podzimu a pořád je v perfektním stavu).
Na zimu dávám jenom kombinaci bundy a oteplováků. Nedovedu si představit dítě, jak se samo oblíká do kombinézy ![]()
- Citovat
- Upravit
A stihne ji unosit mimo školku, když mu ji nebudeš dávat? Takhle ji sice může roztrhnout, ale máš jistotu, že mu bude teplo.
U nás na zimu nechtí ani kombinézu, ani oteplováky. Ideálně zateplené kalhoty bez knoflíků a zipů. A zvlášť bundu. Je to kvůli oblíkání a kdyby se jim chtělo čůrat venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ted dávám mikinu a bud vestu nebo softshelku. A zásadně mu nekupuju nic, co bych nebyla ochotna dat do skolky. Kam by to pak unosil?
A na zimu bundu a oteplováky zvlášť. To by me učitelky milovaly v kombineze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 no dávám synovi novou softshellku
Jinak by mi tam nastydnul…
Na zimu je nejlepší kombinéza. Nikam mu nepoleze sníh a lépe se obléká i svléká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 Já klidně dávám softshellku. Je to od toho, aby to nosila, ne na výstavku… Oblečení, které je „na parádu“, mě pořádně štve, protože je pěkné, a přitom se neunosí (má pár takových kalhot, triček). Čili bych to nesyslila a normálně oblékla - na co to má, než na oblečení? Koupila bych spíš na parádu něco z druhé ruky za pár kaček, čeho mi nebude líto, že se to neužije ![]()
Příspěvek upraven 30.09.15 v 19:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teď dávám slabé softshelky nebo tepláky, tričko s dlouhým rukávem, fleecovou mikinu a větrovku (šusťákovku podšitou bavlnou). Do školky vždy volím raději silnější mikinu a slabší bundu a ne naopak. Dneska mi dcera, říkala, že byli dopoledne jen v mikinách - běhali a jezdili na odrážedlech. A tak to bývá na podzim často. Učitelka zavelí vezměte si jen mikiny, ale už nezkoumá, jestli nemá někdo jen tenkou. Až se ochladí, budu dávat softshelku. Koupila jsem bazarovou, ale minulý rok ji dcera nijak nezničila.
V zimě nosila většinou punčocháče, teplé softshelky a zimní bundu. Do sněhu nebo velkého mrazu bych jí dala oteplovačky. Nevidím problém ani v kombinéze, pokud má zip až dolů:-) Ostatně ono v bundě a oteplovákách s laclem se dítě neobslouží samo ani tak ani tak. Ptala jsem se učitelky a prý je jim je to jedno. Většinou chodí na zahradu a čůrat chodí tedy dovnitř. Navíc je cepují, aby venku vydrželi, před procházkou se mají všichni vyčůrat
U kluka už vůbec není problém, pokud je zip až dolů. Dcera si určitě obleče kombinézu snáž a rychleji než když to má zvlášť. Ale speciálně jí do školky kupovat nebudu a na lyže to mám raději zvlášť - do auta sundám jen bundu, v restauraci to samé a pokud bude zase zima jako minulý rok, tak jí ani neužije…
@leonarda Oteplovačky bez laclu bych do sněhu a mrazu nedávala ani omylem, to bych učitelce něco řekla. Už vidím, jak by mi tam dcera běhala s holými zády. Oni moc neuhlídají, jestli si pořádně zandají triko do kalhot. Dceru to samo učím, ale tam se oblékají šup šup, závodí, kdo je první… Navíc je to žížala a nenarazila jsem na takové oteplováky, které by jí bez laclu nepadaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jak píšou holky, softshelka je praktický funkční kus oblečení, ideální do školky. A navíc je to i odolný materiál, dcera ji opravdu ve školce nezničila. Super je, že se dá docela dobře i otřít a nemusí se pořád prát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 píše:
Zdravím, syn půjde od zítra poprvé do školky a já přemýšlím, jak ho obléci ven, přece jen dnes dopolko bylo u nás jen 7stupnů (a oni chodí ven denně za každého počasí). Normálně nosí mikinu a softshelku, ale tu má novou za nehorázné peníze, a tak tu je škoda dávat mu i na dovádění ve školce ne?! Pak má ještě mikinu s kožíškem a na to případně zateplenou vestu - mám ho tedy oblékat ted takto? Zima mu snad nebude ne? Nebo mám rychle koupit nějakou barazovou podzimní bundu? A na zimu mu myslíte stačí kombinéza nebo mám pořídit i zimní bundu a oteplováky? Poraďte, díky
otázka - a tu bundu vynosí? když ji bude mít jen na doma?
já osobně kupuju věci tak, aby je právě v té školce měl kvalitní - neprofoukl, nepromokl..proto mu dám klidně i dražší věc protože pak mi z toho vyroste a neunosí to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 Dala bych softku. U nás má každé dítě dvě, jednu značkovou drahou, kterou nosí na celodenní výlety, na hory, zkrátka tam, kde potřebujeme, aby byla doopravdy funkční. Do školy a do školky, na to přeběhnutí z auta do budovy a vycházku mají softky z Lidlu, jsou teda kupované nové, bazarovým nefandím. Zateplenou mikinu s kožíškem děti nosí, když vím, že nebude pršet a spíš když jdeme do obchodu nebo k doktoru, prostě tam, kde nehrozí, že by zmokl. Na zimu kalhoty do pasu a bundu, max kšandy. Děti samy většinou do kombinézy neumí vlézt a kdyby měly učitelky oblíkat 25 dětí do kombinéz, tak by snad ani z té školky nevylezli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tý škodě
já dávám i drahé oblečení pořád, at si ho užije, kupujeme ho na nošení ne na to aby smutně viselo ve skříni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sofshellku do školky dávám. Máme teda z Lidlu, ale dala bych s klidem i dražší. Je to bunda na ven, ne na parádu. Ostatně my vrchní oblečení na parádu nemáme žádný (jen kalhoty, trika, šaty), jsme na vesnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit