Oblečení do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1911
15.8.15 11:48

U nas se bez problemu na ven prevlika, nekdy saticky nechaji, nekdy je vyslecou a oblecou triko a mikinu, co ma v rezerve na ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
15.8.15 11:54

A nemůže mit obyc tričko místo šatu? Tim by se to vyresilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
15.8.15 12:35

S typem oblečení neporadím, ale hlavně doporučuji doma vyzkoušet / nacvičit, jak to, co jí dáte, si sama dovede oblékat či svlékat. Přiléhavé legínky je někdy pro ty dětské ručky nesnadné natáhnout si na bosé nohy, džínsy s kovovými knoflíky také děti moc neumějí zapnout, kalhoty či tepláčky s laclem jsou pro ně naprosto nevhodné - nedovedou si ty kšandy prohodit a zapnout. Místo primárně estetického hlediska doporučuji upřenostnit to funkční. Ale jinak se mi líbí, že mamínka při oblékání holčičky dbá i na to „jak bude vypadat“. To je dobrá škola jejího příštího vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.8.15 12:47

Já jsem to resila sukynkama, proste třeba v říjnu na dovnitř ponozky plus leginy a k tomu sukynku a triko, na ven jen stáhne sukynku a prioblece mikinu nebo bundu. Kdyz je vetsi zima, tak pres leginy hodi jeste sportovni kalhoty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.8.15 13:15

Dcerka má tričko společné, ale tepláky do školky a na ven zvlášť, to si převléká. Stejně jako doma, taky neběhá ve venkovním doma ;) A ještě má zvlášť civil, v čem chodí do a ze školky + věci na spaní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.8.15 13:42

@Yarisek Já bych se být tebou nejlépe domluvila s učitelkami ve vaší školce, jak to tam chodí a co je pro ně nejjednodušší. Jak vidíš, tak v každé školce to chodí jinak. U nás v miniškolce se třeba děti přes den nepřevlíkají (krom pyžamka, samozřejmě), syn má ve školce jen náhradní oblečení, které učitelka použije, když se ušpiní, což nebývá skoro nikdy, nechápu, jak to ty učitelky dělají, doma je syn strašný čuník.
Ohledně tvého příkladu kombinace svršků, já myslím, že to zas není tak těžké to sladit dohromady. Když bude mít dcerka třeba ty šatičky s leginama, tak jí k tomu dáš místo mikiny svetřík a místo bundy kabátek a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.8.15 13:50
@Hoa Mai píše:
@Yarisek Já bych se být tebou nejlépe domluvila s učitelkami ve vaší školce, jak to tam chodí a co je pro ně nejjednodušší. Jak vidíš, tak v každé školce to chodí jinak. U nás v miniškolce se třeba děti přes den nepřevlíkají (krom pyžamka, samozřejmě), syn má ve školce jen náhradní oblečení, které učitelka použije, když se ušpiní, což nebývá skoro nikdy, nechápu, jak to ty učitelky dělají, doma je syn strašný čuník.
Ohledně tvého příkladu kombinace svršků, já myslím, že to zas není tak těžké to sladit dohromady. Když bude mít dcerka třeba ty šatičky s leginama, tak jí k tomu dáš místo mikiny svetřík a místo bundy kabátek a je to.

U nás mají mimo školkového, venkovního a na spaní i náhradní, kdyby něco. Nedovedu si představit, že by ale děti byly v teplácích uválených od písku a tak pak zase ve školce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.8.15 13:58

@Maty1989 Hele, já si nedokážu představit věcí… :mrgreen:. Třeba jak je možné, že syn nemá po jídle ve školce na oblečení ani flíček, přitom tam mají obyčejné bryndáčky bez korýtek a rukávů a učitelky mi tvrdí, že jí téměř sám. Doma má velký bryndák až skoro na kolena s korýtkem a rukávy a jídlo má všude, ve vlasech, v uších, všude na oblečení i pod bryndákem.
Právě proto říkám, že je asi nejlepší domluvit se v konkrétní školce, protože jestli tam mají zavedeno, že jsou děti celý den v jednom, tak učitelky to jedno dítě z třeba dvaceti stejně převlékat nejspíš nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.8.15 14:00
@Hoa Mai píše:
@Maty1989 Hele, já si nedokážu představit věcí… :mrgreen:. Třeba jak je možné, že syn nemá po jídle ve školce na oblečení ani flíček, přitom tam mají obyčejné bryndáčky bez korýtek a rukávů a učitelky mi tvrdí, že jí téměř sám. Doma má velký bryndák až skoro na kolena s korýtkem a rukávy a jídlo má všude, ve vlasech, v uších, všude na oblečení i pod bryndákem.
Právě proto říkám, že je asi nejlepší domluvit se v konkrétní školce, protože jestli tam mají zavedeno, že jsou děti celý den v jednom, tak učitelky to jedno dítě z třeba dvaceti stejně převlékat nejspíš nebudou.

My byli ve 2 školkách a automaticky jsem nesla plno věcí. Ani jsem neřešila, že by to bylo jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
15.8.15 16:27

@Maty1989 Taky nosím spoustu věcí a pokud je teplo a dítko se nepočůrá, tak na mě vše co přinesu čeká odpoledne netknuté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
15.8.15 23:54

Když je hezky, tak v legínách přijde a je v nich i ve tříde a pro jistotu má v šatně jiné kdyby si je při procházce ušpinila, Někdy na ně natáhne sukni. K když prší, je chladno, tak jde ráno v teplákách a ve školce si převlíkne legíny. v zimě má pod teplíma kolhotam/oteplovačkama punčochy/legíny a v těch je ve třídě, jdou ven, natáhne kalhoty.
Neboj časem to vychytáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.8.15 00:13

@Yarisek zvlaštní je, že u nás se hodí v slušných kalhotech, botech a triku jak ve vnitř tak venku připadně něco do oblekají nahoru. A i v zimě těm dětem to nevadí a nepřevlíkají ani na spaní ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1518
16.8.15 10:42
@annaei píše:
@Yarisek zvlaštní je, že u nás se hodí v slušných kalhotech, botech a triku jak ve vnitř tak venku připadně něco do oblekají nahoru. A i v zimě těm dětem to nevadí a nepřevlíkají ani na spaní ne

a jak jsou od pisku atd to jim nevadi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.8.15 10:45

@terezinka25 i presto, ze maji na zahrade pisek domu prijde vetsinou docela cisty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
16.8.15 11:37
@terezinka25 píše:
a jak jsou od pisku atd to jim nevadi :think:

Když je sucho, tak se písek oklepe a když je mokro, tak k tomu bývá většinou i chladno a to se u nás převlíkají či dooblíkají do nějakých vlhkuodolných kalhot, které pak zas svlečou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat