Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
dcerce běží 10. měsíc, roste strašně rychle a co chvíli jí musím kupovat oblečky.
Teď má navíc skoro všechno letní, tak tím spíš. Velikost má jak kde, obvykle ale 74, tepláky už bych viděla i na 80. U nás v OV mám pocit, že není moc výběr. Nakupuji většinou v HM, někdy FandF, z e-shopu Reserved a jiných. Ale raději to vidím osobně, takže z netu moc kupovat nechci.
Další problém je ten, že nechci kupovat trička, ale spíš bodycka, aby dceři netahlo na ledviny a celkově se mi zdá, že to vypadá líp. A s její velikosti je problém sehnat bodycko plus tepláčky, když třeba budu mluvit o HM. Tady máme fakt malý výběr. Chodím občas koupit i něco do Pepca, ale je to to samé, když mají hezké tepláčky, nemají k tomu bodycko, mají spíš trička. Občas tam koupím šaty, ale celkově je vidět, že to není moc kvalitní, což se dá za tu cenu pochopit.
V sobotu jedu do Prahy a dostala jsem tip, že v Primarku se dá nakoupit spousta pěkného oblečení pro kojence. Tak se tam chystám. Ale abych nebyla zklamaná, tak se zeptám dopředu - jaká je vaše zkušenost? ![]()
Pro malý na chvíli ok, ale vždy jsem brala body o velikost nebo dvě věští, protože se srazily
@pikola A jak je to s věcmi pro dospělé? Před lety jsem byla v Primarku ve Vídni a nic se mi tam nelíbilo. Šla kvalita za ty roky nahoru, nebo je to pořád stejné? ![]()
@Madeleine…atd pro sebe tam nenakupuju, přijde mi to jak levná móda pro puberťáky ![]()
Primark už tehdy před 6 lety, co jsem tam nakupovala v Anglii, nebyl nikdy pořádně kvalitní. Člověk opravdu musel natrefit, jinak katastrofa.
Ty přemrštěné vzory a všechno
Já bych tam dětem nekupovala. Raději si připlatím za kvalitnější, i když z toho vyrostou. Nemám ráda nějaké levné vytahané a seprané kousky na dětech, které bych si já sama taktéž neoblékla.
Zkus si to HM objednat on-line, v e-shopu mají všeho dost ![]()
Zkus i něco z Lindexu, já vím, je to drahé, ale můj kluk je asi tak stejně velký jako tvoje holcicka, body z FaF vel. 80 už sotva dopne, ale Lindex 74 mu je porad na délku volnější
fakt se to vyplatí, když počkáš na akci, jsou pravidelně. A mají i ty větší velikosti.
U nas tedy v Pepcu mají všeho dost, zkus klidně i jinou prodejnu - porad lepší, než stát přes hodinu před Primarkem
ale zase proč ne, kdyz se na to tesis, já jsem měla štěstí a zrovna fronta nebyla, když jsem šla kolem (ráno). Koupila jsem si něco pro sebe, kvalitou je to podle mě jako to Pepco, co by taky člověk jiného chtěl za ty peníze, akorát ten Primark je jen jeden v ČR narozdíl od Pepca, takže relativně vzácný
![]()
V Ostravě doporučuju zajít do sinsayu Futura, velký výběr věci. Nebo kvalitní mají v M&S, dají se koupit výhodné balení věci.
@Sallema V Sinsay Futurum mají i dětské věci? To jsem netušila.
Něco jsem objednala přes jejich eshop.
@Malineka Jasně, v momentě, kdy je to vytahane a seprane, to dceři neoblekam. Také se mi to nelíbí.