Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim holky.
Vim, ze uz tu podobne diskuze jsou, ale chtela jsem znat nazory ostatnich primo na moji situaci.Muj chlapecek ma 3 mesice a prijde mi ze ma slehnutou hlavicku.Dost ji pokladal na pravou stranu.Kdyz byl uplne malinky snazila jsem se ho polohovat na strany, ale zacal hned plac, takze to pokazdy nevyslo a zase lezel na zadech.Chci se tedy zeptat na nazor.Jak moc to vidite? Popripade jestli se mu to jeste ztrati a zakulati, nebo je potreba to nejak resit. Nerada bych, aby mi jednou za to podekoval
Prosim supinek si nevsimejte, syn ma seboreu a pres den to porad vypada takto.
Po tretim mesici uz to sama nevyresis. Bez k neurologovi.
A existuje polstarek panda, polohovaci valecky…
@VitaminC myslis,ze je to uz na tu helmicku?
jo na polstarky jsem uz koukala, ten poridim.
@Katrin9 Myslim, ze ne. Ale mozna vas posle na rehabky, poradi..
Ja davala ten polohovaci polstarek od zacatku, sice se tim vyresila hlavicka, ale ne to ze sla dcera k jedne strane, ono potom i kdyz mas polstarek tak se asymetrie ditete projevi misto na hlave treba krivejma zadama nebo hlou panvi, ci na nozickach. Preference jedne strany je pomerne casta. Dala bych to k posouzeni pediatrovi na prohlidce pokud uzna ze je k jedne strane posle te k neurologovi ktery doporuci rehabilitace, holka byla k jedne strane a to se uplne tocila do bananu, za 2 mesice cviceni byla rovna a za dalsi mesic se srovnala i noha a je uplne v poradku ![]()
Nejsem velký odborník, ale mně to přijde docela dost
. Moje dcera měla taky slehlou hlavu, až až, ale začalo se to řešit hned po šestinedělí, neurologem a rehabilitacemi. Měla slehlou jednu stranu, tak jsem musela polohovat na druhou. Určitě bych s tím někam zašla, za někým, kdo to vídá a je ti schopný říct, jestli to je na helmu nebo ne. Ta helmička se kdyžtak dává 4. měsíc, že pak jsou nejlepší výsledky, takže to máte za chvilku. My se tomu díky cvičení a polohování vyhli. Uvidíš. Je fakt, že teď už to polohování vám půjde hůř, podle mě na tohle je parádní zavinovačka, ale za helmička to taky není žádná tragédie. Mně říkali, že u kluků se to řeší trochu víc, protože nosívají krátké vlasy, případně plešatí a jde to více vidět.
@Kolicek95 no prave, ze bude nosit kratky vlasy tak me to stve
no ted 8.9 jdeme na ockovani tak se na to zeptam..a na tu helmicku ale asi potrebuju doporuceni od nasi doktorky ze? Jsem z toho docela smutna
myslela jsem ze by se to casem srovnalo samo…
@D2a2n2c2a takze ten polsterek pomohl? A muzes mi rict prosim jaky? Da se normalne objednat?
Ze by treba pomohlo to, nez bych musela nasadit helmicku…
No na hlavu pomohl, ale na ten problem jako komplexne zabira pouze cviceni. Mela jsem motylkovy polstarek MINKY. My ho dostali, ale urcite se da normalne objednat. Nebo rovnou zkusit ty polohovaci valecky, to si na rehabkach taky chvali, ale ty vyzkousene nemam. Jinak nevim, ale ja tedy videla daleko slehlejsi hlavicky
pokud se to bude vcas resit cca do mesice tak podle me zadnou helmu nepotrebuje upravi se to samo. Ale urcite resit kolem toho 4mesice nejdyl. Uvidis co ti reknou doktori.
@D2a2n2c2a dobre, poradim se s doktorkou..me nekdo rika ze to ma dobry, nekdo zas ze to videt jde, tak jsem z toho byla takova spatna..kazdopadne moc dekuju
polstarek urcite zkusim, asi tim nic nezkazim
taky jsem videla horsi hlavicky, jen mam strach aby se to nedopracovalo i u nas k tomu no ![]()
Ahojky, podle mně to zase tak zlý není. Dcera měla totiž taky slehlou hlavičku a při pohledu z vrchu to měla mnohem horší, než tvůj maličký. U nás to bylo způsobeno speciálními ortopedickými kalhotkami, které nosila až do 4 měsíců a kvůli kterým ji nešlo moc dobře polohovat na bok v kombinaci s velkou váhou, byla fakt cvalík. Polohovaní v pozdějším věku už pak moc nešlo, ale brzy začala spát na boku sama od sebe. A to od začátku spala na péřovém polštáři a zavinovačce od Kiedroňové, v kočárku měla polštářek proti slehnutí a stejně jsem ji tomu neubránila. Kamarádky malá spala od miminka jen na zádech, hlavičku má jak kuličku, ani nevěděla, že se nějaké slehnutí může stát 😀Helmičku/ortézu jsem pro dceru chtěla, ale naše dětská doktorka mi ji rozmluvila. Teď je malé rok a půl a hlavičku má pořád lehce slehlou, je to vidět pouze při pohledu zezadu, ale je to o dooost lepší a prý se dětská hlava formuje až cca do 3 let, i když samozřejmě ne už tak výrazně, tak snad se to ještě trošku srovná. A samozřejmě vizuálně tomu taky pomohly vlásky, i když jich zatím moc nemá. Trochu toho lituju, že jsme tu helmičku nedali, ale jak jsem psala, naše malá to měla mnohem horší. U vás mi to nepřijde tolik, to by se mohlo vážně srovnat samo.
Z vrchu mi to neprijde vubec…,ale jak moc je to spatny ti fakt rekne jen pediatr, nic nerikal na drivejsich kontrolach? Jinak na helme neni nic spatneho, znam dve deti, co to mely a maji obe krasnou hlavicku a obe ji zacaly nosit az pozdeji, tusim az tak kolem 6ti mesicu, jen se na ni docela cekalo a neco to stalo…na tu seboreu, mozna to uz resis takto, to nevim, ale je super dat na hlavu olivovy olej, nechat pusobit aspon hodinu a hrebinkem vsivackem vycesat…dceri to pomohlo a na 2× to mela pryc, a to to mela mnohem horsi…ted se ji to bohuzel ve 2letech vratilo ![]()
@Melodie91 @Marol tak ty mas dobry ze mas holcicku a bude mit dlouhe vlasky
u tech kluku je to horsi, snad se nikdy nevylepe do hola
ale dekuju za povzbuzeni, snad to bude dobry
@Melodie91 ju ja uvidim co mi rekne doktorka ted az pujdem na ockovani, je pravda ze uz se narodil trosku se slehlou hlavickou
jinak ta seborea,,my se toho ne a ne zbavit, zkousime olivovy olej, vyecesavame, ale porad se to vraci
pry to pres den mame nechat byt, namazat pred koupanim a vycesat..proste my musime mit vsechno ![]()
@Katrin9 píše:
@Melodie91 @Marol tak ty mas dobry ze mas holcicku a bude mit dlouhe vlaskyu tech kluku je to horsi, snad se nikdy nevylepe do hola
ale dekuju za povzbuzeni, snad to bude dobry
@Melodie91 ju ja uvidim co mi rekne doktorka ted az pujdem na ockovani, je pravda ze uz se narodil trosku se slehlou hlavickou
jinak ta seborea,,my se toho ne a ne zbavit, zkousime olivovy olej, vyecesavame, ale porad se to vraci
pry to pres den mame nechat byt, namazat pred koupanim a vycesat..proste my musime mit vsechno
Tak bych jeste zkusila od uriage (dr max) primo pripravek na tu krusticku, ten se ale musi nechat pres noc…ted v tech dvou letech je to des..to uz mame ten olivac uplne vsude.. dcera nema slehlou hlavu, ale zustal ji poporodni nador, resp, nezmizel uplne, kdyz ma mokre vlasy, tak je to videt, citim to take na dotek..,ovsem ty dlouhe vlasy je velka vyhoda, videt to vubec neni, dcera ma uz ted i hodne huste pevne vlasy, tak to urcite v budoucnu videt nebude… pokud se teda nerozhodne, treba v puberte jit do hola ![]()
@Melodie91 ten uriage jsme zkouseli, ale nepomohl
uvidime, doktorka rikala ze to do 3.mesice ma vymizet, ale 3 mesice uz mu ted byli..Toho bych se nebala ze pujde do hola a kort kdyz ma huste vlasky ![]()