Oblečení pro novorozence v jaké velikosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31.1.18 19:12

Oblečení pro novorozence

Ahoj maminky, jsem prvorodička tak bych potřebovala trošičku poradit. Mám termín na konec června a ráda bych už po druhém screeningu začala pomalu nakupovat věci.

Jen si nevím rady s oblečením :roll:
Poradíte mi co a v jaké velikosti tak zhruba nakupovat? Je mi jasné že nejvíce bude asi bodýček ale bylo mi řečeno že miminka jsou zvyklá z bříška na teplo takže body mu stačit nebude. Že musim obléci ještě něco. Nemůžu ho přehrát když budou vedra? Je mi jasné že to pak vše vychytám až tu bude s námi, jen teď potřebuji poradit co určitě koupit na tohle roční období a co je zbytečnost :) děkuji za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12864
31.1.18 19:26

Bude, pokud bude přes 30, tak se ti v tom bude ještě potit. Ale vedro furt nebude, tak pro jistotu kup takové ty polodupačky. Lehce se to obléká a svléká a v případě, že se ti dítě bude potit, to sundáš a bude jen v tom body.
Na noc nějaké overaly.
Tu nejmenší velikost moc neunosíš, a pak záleží, jak moc budeš mít blicí a žravé dítě a jak rychle ti poroste.
Nějakou bundu a podobné sračičky nejsou na novorozence potřeba, to je takové lákadlo na matky, ale jsou roztomilé, to je fakt.

Příspěvek upraven 31.01.18 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
31.1.18 19:26

Ahoj, mam termin na zacatku cervence a budu mit pripravene v podstate vse, krom vylozene zimnich kombinez a bund apod ;)
Takze body s kratkym i dlouhym rukavem, mikinky, nejakou letni bundicku, teplacky, puncochacky, cepicky, ponozticky… Snad je to vse :)

A co se tyce velikosti - opravdu je pravda, ze ty prvni tydny rostou jako z vody, takze od treba 50 vys, tech nejmensich staci par… Ja si rikam, ze dnes se da to obleceni koupit kdykoliv a kdekoliv a kdyby nahodou bylo mimi nejak vic treba ublinkane, tak dokoupit se da vzdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
31.1.18 19:32

Vel 50-56..to jsou ty prvni vel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8463
31.1.18 19:35

Velikost 50 vubec nevlastnim. Staci 56. Zalezi, jestli dite bude blinkat. Pokud ne, staci tak 5 ks bodycek a 5 overalku + 5 polodupacek. Nebo vice, pokud doma neperete jednou za 5 dnu, coz my treba pereme.

Urcite bych kupovala veci i s kratkym rukavem. U nas mel syn v 10 dnech lepsi vyhrivani, nez ja (kdyz byl obleceny jako ja, potil se).

Koupila bych toho co nejmene a dokoupila, az se narodi. Nevis, jakou bude mit termoregulaci. Pokud bude blinkaci, budes obleceni potrebovat opravdu hodne, jinak ani toli ne a z 56 rychle vyroste.

Pak doporucuji urcite tak 20 latkovych plenek na utirani cehokoliv. Kvalitni jsou Xkko pleny, prodavaji se v DM.

Cepicku ani rukavice na doma po navratu z porodnice nemel.

Koupila bych take rychlozavinovacku. A nejakou decku na prykryti v kocarku, kdyz bude vetsi zima. Mikinkou nebo teplejsim overalkem take nic nezkazis, kdyz bude zrovna vetsi zima (koupila bych 1 ks).

Dite jsem oblekala stejne jako nas ostatni, jinak se potil :-)

Obecne plati toho nakoupit co nejmene. Kazde dite je jine a dostala jsem spoustu rad, co „zarucene“ vyuziju a ted mi tu toho pulka lezi bez pouziti. A dokupovat az dle potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
31.1.18 19:36

Ja uz mam pripraveny vecicky :) body, overaly, ponozticky, plenky latkovy, cepicky, kloboucky, saticky…satecky, vse ve vel 50-56..od kazdeho tak 7 kousku…plen tech mam tak 20..mam jen na otirani a tak, pempers do porodnice..kupuj ty 1 nebo new born…to mas tu prvni velikost :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8463
31.1.18 19:38

Jo plenky doporucuju Pampers Premium Care. Maji indikacni prouzek, zda se mimco pocuralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
31.1.18 19:49

Já doporučuji zavinovací body (nemusí se přetahovat přes hlavičku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
31.1.18 19:58

@Elishka1 Ta manžel nesnášel, vždy mu nějaké cvočky přebyly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
31.1.18 19:59

Říká se o jednu vrstvu víc, než maminka. Takže když budeš v plavkách, tak dáš tričko:-) Jinak šatičky, džínečky a podobné jiné vychytávky si nech až bude starší, chudák mimčo když v tom má ležet. Bodýčka, polodupačky, overálky na spaní, třeba v Tescu mají celou sadu za 200-300. 50 vůbec pokud neporodíš brzy, 56 stačí málo a pak spíš ta 62, 68 těch jsem kupovala už víc, ty vydrží déle. Taky jestli sušíš normálně, nebo sušička, ta to o velikost srazí spolehlivě.

• Citovat
  • Upravit
10878
31.1.18 20:01

Mám syna narozeného začátkem července a unosil i teplejší mikiny. Některé dny byly dost chladné. Hodně jsme využívali overalky, body a na to polodupacky. Do těch chladnějších dní lehkou čepičku. Měla jsem převážně věci z druhé ruky, většina začínala na 56 a to mu bylo obří. Dokupovali jsme po narození 50 a pár kousků 44. Ale to záleží na velikosti mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10878
31.1.18 20:02

@Elishka1 já zase naopak zavinovací body nesnasela :mrgreen:. Moc cvocku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.18 20:03

@kytkalenka maminka je strašně zimomřivá :lol: to by byl chudacek neustále jako v sauně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20792

Dobrý den,
posílám sepsané info, které se můžou hodit. :)

Hodně zdraví a spoustu těšení, :mavam:
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
@Katerina308 píše:
@Elishka1 Ta manžel nesnášel, vždy mu nějaké cvočky přebyly :-)

jj, to pak jitří emoce :lol:

mně jinak ale přišla pro prťata geniální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí