Oblečení v obchodech - libí se vám?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2654
24.11.25 10:51

Zrovna v Reserved se dají koupit hezké kousky, když to umíš kombinovat. Já většinou oběhnu Mohito, Mango, Stradivarius, Marks Spencer, Zara, HM. Mám spíš svůj elegantní styl, ale zároveň se snažím držet s módou. Jsem teda lehce přes 30, 177 cm, ale celkem blbá postava - objemný hrudník, úzký pas, naopak mám docela boky…takže najít něco, co mi sedí na všech pozicích a nikde to neplandá/netáhne, je oříšek, ale vyberu si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6038
24.11.25 11:16
@Anonymní píše: Více

Prejdi na sukne, vela toho schovaju. Vlastna skusenost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
24.11.25 11:30

Nenakupuju. Ted jsem na RD, tak je hlavni kriterium, aby se v tom dobre obhospodarovalo dite, takze hodne sportovne, to jde. Ale jak pujdu zase do prace, tak jsem v pytli, vubec nevim, co budu nosit. To co mi sedi a ma jakz takz kvalitu, je totalne demode ted a to co je in, tak se neda vetsinou nosit 🙈 Navic, uz mi bude skoro 40, a nejak mi to oblikani jak v devadesatkach, nejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
24.11.25 12:07
@Janli píše: Více

Já si myslím, že oni to prostě 20 let schovávali někde ve skladech a teď to znova vytáhli, jinak fakt nevím :mrgreen: A nejhorší je, že z těchhle materiálů je plno věcí i pro mimina, brrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
24.11.25 13:09

Věk 45. Výška 180, vel 38-40, přes prsa 42-44 jak kdy. Takže peklo. Všechny bundy mě pnou přes prsa a kolem boků je mám jak sukni volné.
Všechno se šije na prde *laté, to nesplňuji. Vše se šije na malá prsa, mám D-E… Takže zase nic. Občas Tesco F&F, sekáče. Bundy Head ze Sportisimo, Medicine, Wallenstein - cenový masakr.
Jinak sekáče jsou jistota. Letní věci kupují v létě na dovolené, nejlépe na Mallorce 💚 tam je to jistota. Šatičky, sukýnky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
24.11.25 18:13

Já si teda dost často pro sebe vyberu v Tescu od F&F. Mívají často i slušný slevy a dost velký výběr velikostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
24.11.25 18:29

Ráda zkouším nové trendy a střihy, takže si klidně vyberu, kdyby to záleželo na mě. Ale manžel je strašná konzerva a nemá to rad, tak nakupuji v Tchibu, tam mají takovou tu klasiku, která se mi líbí a chlapovi též. Neměla bych ale problém koupit si nejnovejsi kolekci HM, Zara a podobne, ty věci se mi líbí. Kupodivu panske HM umi byt hodne konzervativní, takže tam beru pro manzela, sedí mu to a je spoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2627
24.11.25 18:47

Trička mám nejradši z KIKu ta jejich jednobarevná, jsou bavlněná a příjemná, ale já obecně nenakupuji ráda, nosím to stejné dokola :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
24.11.25 18:58

Nenávidím zkoušení a nákupy oblečení.. často hmátnu v Lidlu po věcech a poměr cena/kvalita/provedení/trvanlivost mi vyhovují. Mám odsud zásobu jak kalhotek, tak tílka, topy, trika s dlouhým, blůzy, svetříky, pyžama, domácí komplety.. Kalhoty dřív u vietnamců - paradoxně měli na mě dost dlouhé. Teď objednávám džíny z „Dlouhéholky“. A sukně občas ze sekáče, dost jich mám z Bonprix a jsou velmi nositelné. Šaty vlastně taky z e-shopu Lidlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.25 19:07

40+ od 48čky

Ahoj,
Reserved a Zara kvalitativně za plnou cenu nestojí. Mám 180cm a ano, na tuto výšku není jejich zboží šité, protože se jedná o španělskou konfekci = jsou prostě menší než středoevropané :)
Pro 40+ doporučuju Marks& Spencer a C&A, I když v něm jej potřeba taky hledat. Na trička a bluzy se jim asi nedostává látka, protože mi končí v pase…
Dražší, ale dobrý výběr má Peek & Clopenburg - věci nadčasové a vydrží.
Rozhodně se vyhnout HM a spol. Na jejich kousky sáhnete a člověk žasne, z jakých materiálů jsou schopni šít.
Výborný výběr má Dorothy Perkins - u nás prodává něco ZOOT, ale objednávam online z UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
24.11.25 19:10

Nakupuju hlavně online, v krámech mají většinou prd. V poslední době jsem si oblíbil košile od firmy Paul Frederick, trpím na proužky.

https://www.paulfredrick.com/…s/all-shirts?…

Jeansy kupuju od Baileys loggers, ti ještě dělají se skutečným denimem, ne jako ty nechutný módní značky Levis a podobně.

Móda je mi u pwdele, nosím co chci, mezi rednecks zapadnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.25 19:21

Já kupuju v CA a Reserved občas nějaký kousek pro skoro dospělého syna. On má rád tu klasiku a basic styly. Jednobarevné bavlněné trika, jednoduché tmavě svetry, kalhoty… Zrovna v CA pro chlapy podle mě dobrý a i celkem kvalitní. A jemu ty věci i sednou, je v nich šik. Já si tam občas taky něco vyberu, vyjímečně, ale mám pár kousků z Reserved i CA.
Kolegyně je štíhlá, vysoká, sportovní typ a obléká se hlavně v Reserved. Moc jí to sekne, vždycky to na ní obdivuju. Ale pak si to tam jdu zkusit já a mně ty věci tak nesedí jako jí. I když tento měsíc jsem si tam koupila už 2 svetry. :mrgreen:
Já teda ale nejsem schopna nikdy nic vybrat z HM, tam mi to všechno připadá jako vyloženě hadry na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.11.25 20:15

Je mi 35 a mam vcelku svůj styl, ale řídím se i aktuální módou. Vyberu si v podstatě všude, nejradši Zara, HM, Max Mara… Nakupovala bych furt, ale mam toho moc, tak se krotím :oops: Oblečení mi vydrží desítky let, do teď nosím svetry z VŠ :lol: Problém mám jen s délkou kalhot, mam dlouhé nohy a ruce. Jinak ale zcela konfekční postavu, malá prsa, žádné křivky, 170 cm. Tak možná proto se mi nakupuje tak dobře, přijde mi, ze přesně na takové postavy se šije a na takových to taky předvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17847
24.11.25 20:51

Co se tyce materialu, daji se nektere kousky najit v Tatuum, len, kasmir, hedvabi pak v Max Mara, Massimo Dutti, prip. sekace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10557
25.11.25 10:29

Ano, líbí. Kupuji si teda 90 procent přes Vinted, protože mě nebaví chození po obchoďácích. Mám výhodu, že mám univerzální velikost S-M. Co je mi velké, tak nosím jako oversised a co je mi malé, tak nosí mé dcery :lol:. Já se oblékám elegantně nebo jak 15 letý puboš, takže vše moderní nosím taky, ale klidně si obleču i vintage styl nebo punk :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková