oblékání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
18.3.08 18:31

oblékání

Ahojte maminky :o)..
potrebuju poradit s nasi 4letou Zuzankou, uz jsem z ni nekdy uplne zoufala.
Nas problem je oblekani, nevime proc, ale ma z nej asi nejakou fobiim, skoro kazde oblekani prorve a vzteka se, ze se oblekat nebude, ze pujde bosa a podobne… doma se to jeste da, ale co ve skolce???
Je to temer pravidlem, ze pri odchodu ze skolky udela scenu, vsechny deti se oblekaji normalne jenom ta nase Zuzanka ne a ne…mame jeste pul rocni Verunku takze do skolky ji beru s sebou.. a opravdu to neni prijemne, na ruce Verunku a ted jeste do toho urvana Zuzaka valejici se na zemi… ufff odchazim bud uplne spocena nebo na nervy..ale co vyjdeme ven uz je to po par minutach dobre.. a Zuzanka je naprosto v poradku jako by se nic nedelo.. (nedela to jen ve skolce). Zkouseli jsme… medaile, puntiky, zakazy, naholou .. nic nepomaha a cekat 40minut nez se Zuzanka uraci to taky s malou v rukach dost dobre nejde :o(…
Prosim poradte mi … Alca :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xyz
3294
18.3.08 19:52

Ahoj.
Bohužel neporadím :cry: My máme to samé. Valunka (4,5) je dle učitelek extrémně chytrá a šikovná, prý strčí do kapsy všechny předškoláky. Aniž bychom ji něco extra učili, tak umí počítat do padesáti, číst a psát písmena, nějaká slova anglicky, na kompu líp jak já..... jen se prostě neumí oblékat. Jsme z ní zoufalí my i učitelky. Taky jsme zkoušeli kde co. Máš pravdu, po ránu, když se spěchá do práce, do školky, tak člověk nemůže hodinu čekat, než se dáma uráčí. Učitelky na ní platí trochu víc než my,ale i ony s ní mají problém. Doma je to horší. Někdy přijde ze školky a půl hodiny se válí po zemi a řve, že se neumí svléknout.

Takže i já jsem zvědavá, jestli někdo něco poradí :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.3.08 20:34

Zorko moc si mi tedy nemohla:D, ale i tak dekuju :) .. trochu se mi „ulevilo“, ze tento problem nemam s malou sama. Do ted jsem totiz nepotkala nikoho kdo by mel to same.
Pani ucitelka ve skolce mi taky rikala, ze to Zuza zkousi, ale nedovoli si to hnat do extremu jako pred nama. Prece jen deti vyciti autoritu a vedi, ze je deti vic pohromade tak na ne ucitelka ani nema tolik casu jako my.
Ale je to hrozny, uz aby bylo leto vid..to alespon nebude potreba oblekat tolik vrstev chi.
Tak doufam, ze nam nekdo prece jen poradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
18.3.08 21:43

Ahojky,
tenhle problem nemam, ale kdyz jsem si to tu precetla, tak me napadla jedna vec. Co male jednou rict, ze tedy dobre, kdyz se nechce oblekat, at jde ven, tak jak je. Proste to risknout i za tu cenu, ze z toho treba bude mit rymu. Mam pocit, ze by mohlo zabrat, kdyby zjistila, ze zkratka bez bundy atd ji proste bude zima. Mozna si to potrebuje zkusit sama. Ja bych to na vasem miste udelala.
A naprosto chapu tu beznadej. Nase Niky (taky 4 roky) se nastesti oblika sama a dokonce ji davaji za priklad ve skolce. Ale taky mame jeste miminko, petimesicni Adelku a predstava, ze by napr vyzvedavani ze skolky bylo zpestreny nejakymi protesty ze strany Nikolky, me fakt desi. Uz takhle je to narocny s miminem v naruci v narvany satne. No drzim pesti!
Lucka a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.3.08 22:39

Asi bych zatnula zuby a nechala jí jít domů nebo do školky klidně nahatou nebo v pyžamu :D Samo věci sebou, protože do deseti metrů by si to děvče rozmyslelo… Ale pak bych ji nechala se oblékat samotnou…

Ale ono se mi to snadno mluví, když to nemám doma. U nás teď frčí vyptávání, kdy umřu - debatujeme o tom u jídla, u hraní, v postýlce - taky prima věc. A taky Ada rozbírá, z čeho je který kousek jídla (a bolelo tu kravičku když jí řezali masíčko?) Lehce z toho šílím…

Jo a další prima věc - Já tady nebudu, uteču vám. Jednou jsem nevydržela, popadla jsem její batůžek a houkla na ni, že teda prosím, že může jít… Byla tma a hnusně, tak nikam nešla - ale nevím, co bych dělala, kdyby se šla oblékat…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
18.3.08 22:42
Lesina píše:
Jo a další prima věc - Já tady nebudu, uteču vám. Jednou jsem nevydržela, popadla jsem její batůžek a houkla na ni, že teda prosím, že může jít… Byla tma a hnusně, tak nikam nešla - ale nevím, co bych dělala, kdyby se šla oblékat…
 L.

Jo, tak to buď ráda, já jsem jednou v nějakém blbém afektu poslala Petu pryč, a ona se na chodbě pečlivě obula a trvala na tom, že odchází, což jsem ořvala :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.3.08 23:11

Hele Maki, to bylo skoro na sociálku 8O 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
19.3.08 10:59

Ahoj.

Díky za rady.
Ona je naše holka dost tvrdohlavá (hmmm, po kom asi :lol: . Chudáci moji rodiče :oops: ) .
Takže je klidně schopná jít neoblečená. Když jdeme pryč, tak se to ještě nějak zvládne, ale horší je, když jsme doma, nebo když od někud přijdeme z venku a má se svlíkat.
Ona se o víkendu dokáže oblíkat - neoblíkat z pyžama do věcí i hodinu. To už kolem ní lítáme s vařečkou a s ní to ani nehne.
Ona i ve školce na drzo řekne učitelce, ať jí oblíkne, že ona to neumí.

Že odejde z domu, tím taky vyhrožuje. A ona by šla. :roll: To jí probléme nedělá.
Tchýně říkala, že švagrovka si ve čtyřech letech taky sbalila kufr a šla, prostě šla. :cry:
No a když je opačná situace, někam jdeme a ona dělá scény, tak klidně řekne, ať jdeme sami, že bude doma.
Holky, já mám docela strach ji nechat doma nebo nechat odejít. Jako na potvoru se jí něco stane a mně zavřou. Dneska má člověk na krku zanedbání péče ani neví jak, kor když je tolik případů týrání dětí.

LESI, u nás bylo taky jeden čas umírání na denním pořádku. Jednou mi řekla: "Mami já jsem mladá, ale ty už jsi stará. A kdy už tady nebudeš?” :?: 8O No a vysvětlovat jí, že se zvíře musí zabít kvůli tomu, abysme ho jedli, to je taky síla. Taky jí neustále zajímá, co je to za maso.

Já se to snažím všechno nějak zvládat, nedramatizovat to, snad jí to přejde. Neznám ženskou, která by se nerada oblíkala :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.3.08 18:24

Dekuju za rady :o) … to s tim chozenim jen tak.. uz jsem jednou zkusila… sla ven jen ve svetru, ale ja to nevydrzela a tu bundu jsem ji proste dala.. mela jsme strach ze to omarodi. Je to asi o pevne vuli nenechat se zdolat tema malyma tyrankama :lol: .
Ale holky svete div se… rikala jsem ji ze jsem to psala tady do pocitace vsem detem.. a Zuzanka se dnes oblekala hezky huraaa, ze by to zabralo??? Asi nam o kousek vyrostla.. rano totiz i sama prinesla veci na oblekani. Doufam, ze ji to vydrzi chi.

xyz- s tim svlekanim.. jsme to mely z prvu taky.. ted uz nastesti zlobi jen pri oblekani, u nas zabralo to, ze jsem ji zavrela na chodbicce a nesmela do pokoje driv nez se svlekla…par dni mozna i tydnu delala divadlo celemu baraku… jednou dokonce vysla pred dvere a shodou okolnosti sla sousedka a ZUzanka ji napovidala, ze ji nechci pustit domu a pani na nas zvonila…ostuda.. ale vydrzely jsme to a vysledek se dostavil.. dnes se svleka sama.. i kdyz to nekdy zkousi ale vi, kdyz se u toho vzteka zavru dvere a je klid…nekdy pomuzu to se vi, ale zalezi na situaci no, treba reknu jednu botku ty a druhou ja a podobne… nebo delama souteze… jako kdo to stihne do deseti :o)…jooo kdyby tohle slo i u oblekani chi. Jinam Zuzanka stavkuje jen u oblekani co se tyka venku.. doma se bez problemu oblikne sama…od ponozek po teplacky ale jak to ma byt strojeni na ven konecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
18.1.09 12:17

opráším trochu staré téma, ale musím říct, že každý syn je jiný.První (9 let)ještě ráno čeká, jestli ho obleču a v pižamu vydrží chodit celé dopoledne.Druhý syn(3,5) se obleče sám a ještě má radost že je první.Když ráno vstáváme do školky a do školy tak se obleče normálně.Taky jsem z něho někdy na nervy, když si v 9 myslí, že mu budu ještě pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
18.1.09 23:07

Holky, v Sama doma říkala psycholžka, že se to má s nimi zmáknout hrou. Má se nastavit minutovník , třeba na 5 min a domluvit se s malým, že jakmile se to nastaví, musí se co nejrychlei obléct a musí to stihnout, dřív než to zazvoní (za začátku vymyslet, ještě nějakou odměnu za motivaci - vybereš si, co budeme dělat odpoledne, kam půjdeme, nebo cokoli jiného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí