Oblíkáte holčičkám běžně sukýnky?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
16.5.17 21:49

Oblíkáte holčičkám běžně sukýnky?

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak to máte u vás. Ptám se spíše pro inspiraci a informativně, nechci tím nikoho urážet. Já mám dvě dcery a sukni nebo šaty na sobě měly minimálně (ještě mám chlapečka, ale tam je to jasné :D). Tylové sukýnky vysloveně nesnáším a oběcně mi ty šaty a sukně přijdou nepraktické. Často potkávám holčičky v sukýnkách i venku, na hřišti, nebo dokonce na kole 8o. Já to nemůžu pochopit. Jaký k tomu máte důvod? Nebo to ty holčičky vyžadují? Moje starší totiž nedávno přišla s tím, že by chtěla taky sukýnku, jakou má Eliška (její kamarádka). No, jenže ona chce takovou tu šílenou růžovou tylovou sukýnku a ještě k tomu nějaké třpytkaté tričko. Prostě hrozný nevkus. Vždyť jsou to děti, mají nosit tapláky, lacláče, mikiny, atp…případně do školy nějaké džíny na gumičku. Myslíte, že to mám povolit? Nechci zase, aby mi to měla jednou za zlé, že jsem to nedovolila. ALe určitě nechci, aby v tom lítala po venku, nebo aby mi v tom holky chodily běžně do školy/školky. Jak je to u vás? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1108
16.5.17 21:53

Tak mne to neva. Kolikrat vidam i holcinky se suknickou pres oteplovaky :*
U nas si ji dcerka tez obcas natahne ale spis doma na tancovani, je jeste mala celkem, on tedy nekdy i syn :lol:
Prave ty tylove…
Na ven ji v lete davam pres leginky bavlnene, sama si vybira, jake se ji libi, rika, ze je jako princezna.
Ale jinak treba uz ty petilete holcicky - no ja v tom veku dostat tylovou suknicku, tak v ni i spím, takze hřiště zcela chapu.

Příspěvek upraven 16.05.17 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
16.5.17 21:54

Dcera ma ctyri a je dost princeznova. Vyzaduje ruzovou a sukynky nosi bezne i do skolky. Tylovku ma spis na hrani na princezny nez na pisek, ale klasicke teplaky temer nenosi, kdyz tak leginy a tuniku nebo tricko. Kdyz si beru sukni ja, chce ji automaticky taky. Je v obleceni dost svehlava a na druhou stranu me to ejak nevadi, at je spokojena. Sukne a saty jsou u nas bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
16.5.17 21:54

Dcera sukýnky nosí hodně, prostě se jí to líbí a já si myslím, že k holkám to patří teda spíš než ty tepláky a rifle. Proč ne. Samozřejmě ale volím oblečení podle situace. Když jedeme na hory, tak nepojede v sukýnce… A vkus už je na každém. Nemusí mít jen růžovou a tylovou. Ani k tomu nemusí mit třpitivé triko. Dcera má necelých 5 a docela se s ní dá domluvit, že třpitivé triko neee, že už je to té sukni moc a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
16.5.17 21:56

Drive jsem nedavala, ale dcera si ted treby vyzadala do skolky, aby mohly s holkama hrat na princezny.Doma se segrou si v nich hraji a chodi taky na tancovani, kde je maji. Jinak ven jako na hriste, pisek, kolo bych sama v tylove sukni nesla, tak nedavam a ony to ani nevyzaduji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.5.17 21:58

A kdy jindy tylovou sukni a k tomu naflitrované triko? Aspoň si to růžové a třpytivé obdobé pěkně „odžije“, dokud je malá :mrgreen: Než aby se to „vyrazilo“ třeba po čtyřicítce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
16.5.17 21:59

Mojí starší dceři bude brzy 5 let a už tak od 2 let je v oblečení dost vybíravá. Pokud je oblečená přiměřeně počasí, tak ji v tomhle nechávám o sobě rozhodovat, ať si vezme co chce. Nosí ráda sukně a šatičky. Nosí je běžně do školky, sama si připravuje oblečení. Dneska měla bavlněné šatičky, taky v nich jezdila na kole. Mě se to líbí, když se holčičky naparádí, ale nic jí nevnucuju. Tepláky by si na sebe nevzala, dostala tmavomodré triko a neměla ho na sobě… mladší ségra ji v tomhle zatím moc nenapodobuje, takže ta běhá v teplákách i tmavomodrém tričku. Já jim ty tylové sukýnky koupila (modrou a fialovou) a užívaly si je o Vánoce, občas je vytáhnou a hrajou si na baletky. Proč jim to nedopřát :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
16.5.17 21:59

Mam uplne opacny nazor. Holcickam sukynky ani saticky nikdy nevadili. Lezou v nich, behaji, i jezdi na kole, jako maminka. Jsme elegantni damicky:-) kdyz maji na sobe hezke veci, daji si na ne i vetsi pozor a chovaji se lepe. Taky jim to tribi vkus, nebudou pak jednou po meste behat v softshelce…
Teplaky, laclace ani nic podobneho nemame ani na doma… Sukynky nemame jen tylove, taky riflove-ty nejsou tolik barbie…ze zacatku s tim meli problem ve skolce ucitelky, ale rezignovali-videli, ze mi nevadi saty od blata, barvy ani roztrzene-vse se da vyresit.

• Citovat
  • Upravit
2659
16.5.17 22:00
@nanoBETA píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, jak to máte u vás. Ptám se spíše pro inspiraci a informativně, nechci tím nikoho urážet. Já mám dvě dcery a sukni nebo šaty na sobě měly minimálně (ještě mám chlapečka, ale tam je to jasné :D). Tylové sukýnky vysloveně nesnáším a oběcně mi ty šaty a sukně přijdou nepraktické. Často potkávám holčičky v sukýnkách i venku, na hřišti, nebo dokonce na kole 8o. Já to nemůžu pochopit. Jaký k tomu máte důvod? Nebo to ty holčičky vyžadují? Moje starší totiž nedávno přišla s tím, že by chtěla taky sukýnku, jakou má Eliška (její kamarádka). No, jenže ona chce takovou tu šílenou růžovou tylovou sukýnku a ještě k tomu nějaké třpytkaté tričko. Prostě hrozný nevkus. Vždyť jsou to děti, mají nosit tapláky, lacláče, mikiny, atp…případně do školy nějaké džíny na gumičku. Myslíte, že to mám povolit? Nechci zase, aby mi to měla jednou za zlé, že jsem to nedovolila. ALe určitě nechci, aby v tom lítala po venku, nebo aby mi v tom holky chodily běžně do školy/školky. Jak je to u vás? Díky

Taky mi to přijde stupidní. Do těch oblečků je navlíkají jejich matky. A pak to tak dopadá. Já úplně zírám, když třeba v mrazu vidím vystajlovanou matku, která za sebou vláčí sotva třiletou dceru v sukýnce, legínách, kozačkách na popatku, na hlavě má čelenku místo čepky. :zed: Já zachumlaná až nad hlavu a malé děcko mrzne, protože má…píp…matku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.5.17 22:02

@Saatine No jenomže ono je pod ty sukýnky jaksi vidět :mrgreen:. Různě se vyhrnují, padají. Můžou se někde na tom hřišti zaseknout (jasně, to i tepláky, ale tam je menší šance). A na kole to vypadá doslova komicky. Jo a taky k tomu dost často ty holčičky vyfasují nevhodné botičky. Já holky učím, že oblečení se nosí podle funkčnosti. Na písek a na sporty se sukýnky nenosí. Ani běžně do školky. A taky z nich nechceme mít žádné princezny, které se furt jenom parádí. Ony samy na to naštěstí nikdy moc nebyly. Spíš tedy až teď, protože naše starší má zrovna takové období, že chce to, co má její kamarádka. Není to z její hlavy, sama by ani nepřišla s tím, že chce sukni, když na to není zvyklá… ale i proto se tu ptám, jak to vnímají ostatní. Třeba nakonec slevím i a tu tylovku, je to sice hrozné, ale tak dobře, přežiju to. Ale určitě nechci, aby to nosila běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
16.5.17 22:03
@bibie píše:
Mam uplne opacny nazor. Holcickam sukynky ani saticky nikdy nevadili. Lezou v nich, behaji, i jezdi na kole, jako maminka. Jsme elegantni damicky:-) kdyz maji na sobe hezke veci, daji si na ne i vetsi pozor a chovaji se lepe. Taky jim to tribi vkus, nebudou pak jednou po meste behat v softshelce…
Teplaky, laclace ani nic podobneho nemame ani na doma… Sukynky nemame jen tylove, taky riflove-ty nejsou tolik barbie…ze zacatku s tim meli problem ve skolce ucitelky, ale rezignovali-videli, ze mi nevadi saty od blata, barvy ani roztrzene-vse se da vyresit.

8o Co takhle se, místo oblečků, zabývat českým jazykem? Jo, tohle je ten typ, o kterém jsem mluvila. Dík za názorný příklad! :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.5.17 22:04

Naše starší si vybírá oblečení sama a většinou jsou to sukně nebo šaty.
Jediné kdy jí sukni nedovolím je písek.
Mladší je zatím „ohebná“, jí zatím vybírám oblečení já.
A dítě = tepláky je divná úvaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
16.5.17 22:06
@Pipet píše:
Než aby se to „vyrazilo“ třeba po čtyřicítce :lol:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
16.5.17 22:07

Tak ono asi dost zalezi jak se oblikas i ty jako matka, zena. Ja nosim hodne saty, nechodim v riflich a teplakach. Mala ma 14m a samozrejme na hriste a pisek ji neoblikam do saticek, ale jinak ma hodne saticek a ma i jednu tylovou sukni:D nejsem ale fanousek ruzove, ale libi se mi, kdyz se holcicky oblikaji jako holcicky, teplaky jsou na doma a na litacku:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
16.5.17 22:07

@nanoBETA nevidím důvod, proč ji to nepovolit 8o Je to malá holčička, na tylových sukýnkách mi nic divného nepřijde.
Naše malá nosí sukně málo, bere si je sama, když chce, přes podzim, zimu skoro vůbec, jen do školky přes legíny a to jen občas, ale v létě běhá v šatech skoro pořád, je to nepraktičtější a nejvzdušnější..
Jo a na kolo, na to mám sukni taky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect