Oblíkáte holčičkám běžně sukýnky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.5.17 22:28

@nanoBETA já mám stejný názor s tebou :) naše čtřletá lítá v teplákách, a ted má ráda vše s laclem, sukni máme jen výjímečně třeba na návštěvu, k dokrorce. na léto jsem ted koupila obyčejné šaty. já když vidím malé třeba roční holčičky jak mají na sobě tylové sukně na hřišti, ježí se mi chlupy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
16.5.17 22:29

@nanoBETA tohle jsou extrémy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.5.17 22:33

@Moise Ale to, co potkávám někdy venku, na hřišti, nemá od toho moc daleko! :mrgreen: A ta kamarádka dcery, podle které chce sukýnku, k tomu občas také nemá daleko. Tak to chci zarazit hned v počátcích - asi jí nakonec tu sukni půjdu koupit, ale určíme si jasná pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
16.5.17 22:33

Zatím je dcera malá, sotva začala chodit. Z praktického hlediska jí dávám spíše třeba legíny. Ale sukně a šaty, pokud je bude mít ráda, proč ne? Pokud je ráda mít nebude, nebudu jí to cpát (TUTU sukně se u nás asi taky zrovna nakupovat ve velkém nebudou).
Celkem mě pobavil ten váš názor s teplákama :lol: jasně, jen zatípnout klíček ženskosti pěkně v zárodku :lol: ale zas chápu, že pokud by dcera nebyla pod vlivem kamarádky, třeba by ji to ani nenapadlo vyžadovat a to vás čílí

vzpomínám si, že když jsme měli v Mš karneval, mamka mi ušila baletní sukýnku, dala mi bílé punčošky, na cvičky navázala šnůrky, jako mají baletní piškoty a tílko a já byla opravdu pyšná na svůj kostým a mamka byla pyšná na mě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.17 22:37

@nanoBETA tak ty fotky, co jsi sem dala, to už je fakt extrém. Podle mě to moc řešíš. Holčičky jsou prostě holčičky, hrajou si na princezny, tanečnice a já nevím co a prostě chtějí sukýnky. Jako ještě chápu písek, když jdeme na hřiště, tak se taky dceři snažím vymluvit sukýnku, ona ji tam teda nevyžaduje, ale na doma nebo na nákup nebo prostě do města (zvlášť v létě, kdy jsou šatky - bavlněné - to nejpohodlnější) nevidím problém. Nevidím důvod ani proč by si nemohla vzít sukni do školky. Už my jako malé jsme nosily zástěrky… Taky mám v plánu pořídit do školky dceři nějakou šatovku. Těm holčičkám by se to mělo dopřát, dokud jsou děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
16.5.17 22:39

Co chodí dcera do školky, tak každé pondělí neseme sukýnku, kterou nosí do třídy. Čím větší divočina, tím lepší, princezny u nás vedou, ale zase vi, že na písek se sukně nenosí. U holčiček mi takové oblečení přijde roztomilé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.17 22:41

A ještě dodám, že respektujeme roční období a počasí :) V zimě chodí dcera normálně v zateplených kalhotách a v kombinéze. Ale podle mě rozumná matka ví, co je ještě v normě a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.5.17 22:42

@nanoBETA Podle mě to moc hrotíš a prožíváš. Dcera chce pouze sukni, na tom není nic špatného. Že to chce podle kamarádky ze školky, to je normální. Děti se ovlivňují navzájem. Potlač v sobě, že se ti nelíbí tylové sukně a růžová a dceři/dcerám ji dopřej. Tím, že budou mít sukni, se z nich určitě nestanou malé královny krásy jako někde v Americe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.5.17 22:42

@Misheli Ale proč by to mělo nějak zabíjet ženství od malička? Však ona přijde puberta a vše se probudí. Já byla do 12 let víc kluk, jak holka, potom se mi kluci postupně začali líbit a změnila jsem se, ale ženskost a sukýnka na kole nemají nic společného :mrgreen:. A navíc u dětí opravdu nevidím důvod rozvíjet v nich parádění a touhu po moderních značkových věcech atp. (což takový styl evokuje). Aby mi holka doma dělala scény, že chce kalhoty s žábou a ne jiné (jak tady psala jedna maminka), to bych tedy nechtěla. Mně prostě nepřijde přirozené, aby děti nějak výrazně řešily to, co mají na sobě. A také mi nepřijde přirozené 2,3,4 letá holčička v balerínkách a tylové sukýnce. Zvlášť, pokud si jde hrát na hřišti, nebo pokud má být ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
16.5.17 22:43

Já nějak nechápu, co je špatného na tom chtít vypadat jako holka. Sice jsem dceru zbytečně nefintila. Ale když v čerstvých 3 letech přišla, že chce nosit sukně a šaty, tak jsem jí je nakoupila. Z některých modních variací padám do mdlob, ale to se snad časem vytříbí. Na kolo bych jí v sukni nepustila z bezpečnostních důvodů, na písek jo, na prolejzačky ne. Vždycky se normálně dohodneme a tam, kde by to nebylo bezpečný, chodí v teplákách, jinak si klidně běhá v sukních. Já jsem ráda, že je holka a ne nějakej babochlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
16.5.17 22:46

Tak jedna holka si vybírá oblečení více méně sama, a to jsou teda hlavně ty sukně a šaty. Druhý holce je to jedno, když jí dám na výběr, ráda si vybere šaty či sukni, ale pokud jí z nějakýho důvodu chci obléct tepláky, nevadí jí to.
Obecně se mi na holkách líbí víc holčičí oblečení, nelíbí se mi, když vidím třeba holčičku na kluka ostříhanou a v kapsáčích.
O nepohodlnosti šatů by se dalo polemizovat - záleží na střihu, délce, materiálu. Máme obyč bavlněné šaty, který, když se k nim vezmou legíny, tak se dají nosit klidně i na písek. TUTU sukně nebo něco opravdu nazdobeného nosej moje holky příležitostně. Prostě trochu používat hlavu. Že děti maj nosit jenom tepláky jen proto že to jsou děti mi přijde trochu přežitej názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.5.17 22:46

@kacka52 Možná máš pravdu a mám zbytečné obavy. Jak jsem psala výše, nejspíš tu sukýnku nakonec dovolím. Když je třeba karneval, tak také nemám problém nechat dceru jít za princeznu, baletku, nebo co bude chtít. Jenom nechci, aby v tom holky chodily běžně. A snažím se si ujasnit tu míru a nastavit pravidla hned od začátku, aby v tom měly všechny strany u nás doma jasno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.17 22:47
@nanoBETA píše:
@Misheli Ale proč by to mělo nějak zabíjet ženství od malička? Však ona přijde puberta a vše se probudí. Já byla do 12 let víc kluk, jak holka, potom se mi kluci postupně začali líbit a změnila jsem se, ale ženskost a sukýnka na kole nemají nic společného :mrgreen:. A navíc u dětí opravdu nevidím důvod rozvíjet v nich parádění a touhu po moderních značkových věcech atp. (což takový styl evokuje). Aby mi holka doma dělala scény, že chce kalhoty s žábou a ne jiné (jak tady psala jedna maminka), to bych tedy nechtěla. Mně prostě nepřijde přirozené, aby děti nějak výrazně řešily to, co mají na sobě. A také mi nepřijde přirozené 2,3,4 letá holčička v balerínkách a tylové sukýnce. Zvlášť, pokud si jde hrát na hřišti, nebo pokud má být ve školce.

Dobře a je problém jí koupit tylovou sukýnku? Vždyť o nic nejde. Tady nejde o to, že se parádí (vím, co máš na mysli), ale o to, že je to dítě a chce si připadat jako princezna (fantazie). Ty sis jako malá na princezny nehrála? Já jo, tahala jsem šaty, dělala si závoj… A když jsme šly s mamkou do města, měla jsem tričko a sukýnku a prostě se mi líbilo, jak jsem oblečená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
16.5.17 22:47

@nanoBETA dcera má rok a kousek. Bude to první léto co chodí a pořád jsem nějak nakupovala šatičky a ve finále má 18ks šatiček a 2× kraťasy :nevim:. Výdy jsem chtěla 2 kluky, mám vymodlenou holčičku a nemělnila bych. Užívám si to růžové šatičkové období :nevim:. Šaty má i na písku, prostě to neřeším, mám prát tepláky a nebo šaty a punčochy - je to jedno. Prostě mi to přijde roztomilé a dokud si oblečení nevybírá sama, využívám toho :mrgreen:.
Kup dcerce sukýnku, bude za princeznu. Příbuzných malá běhala doma v šatech a neustále si brala za muže mého chlapa :nevim:.

Příspěvek upraven 16.05.17 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.5.17 22:50

@Ginuš nekecej! Fakt 18ks? 8o :D Moje dcera má ve skříni na léto připraveno 5ks šatů a říkám si, jestli je unosíme. Loni nám stačily dvoje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí