Oblíkáte holčičkám běžně sukýnky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5425
17.5.17 09:17
@Moise píše:
To by mě hráblo, ještě přežehlovat půlku skříně 8o :mrgreen: :mrgreen:

Však jsem nenapsala že mi nehrabe :lol: Navíc za den našpiní to, co kluk za týden. Kluk chodí venku i v teplákách od bahna, holka hodí věci do špíny i kvůli tečce. Je to chodící živelná pohroma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
17.5.17 09:21

Ano, oblékám holčičkám běžně sukýnky. Do školky, do školy, do města, klidně i na hřiště k legínám. Je to běžná součást jejich šatníku, stejně jako ty tepláky, džíny, legíny. Vůbec nevím, proč se pozastavovat nad sukní u holky. Ty fotky z amerických soutěží malých královen krásy vůbec nechápu, jakou mají souvislost s tím, jak se oblékají běžné holčičky u nás. Ty soutěže mi přijdou zvrácené, ale rozhodně nevidím důvod nedávat sukni své dceři jen proto, aby náhodou nedopadla jako malá americká královna krásy, vždyť to je totální blbina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
17.5.17 09:22
@Svistice píše:
Razím podobnou filosofii. :palec: Oblečení dle situace tam dbám hodně na praktičnost, obzvlášť u dětí -lituji vždy vyfiňtěné holčičky, které se marně snaží klouzat v sukýnce po klouzačce, nebo kterým je na houpačce vidět až kamsy). Není vhodné jít k doktorovi nebo do školy v teplákách, stejně tak do divadla se nosí něco jiného než na sport.

Líto? To myslíš vážně? Moje si od dvou let nechce nechat kecat do oblíkání, dělá jen kompromisy. Co myslíš že je lepší; před odchodem na hřiště jí dát hezké šatičky, bude jí tam vidět do krku, bude se jí bl. bě klouzat, na což bude doma upozorněna, ale bude spokojená, nebo jí dát tepláky a ona bude půlku doby otrávená, protože je hezky a ona chtěla být za parádnici. Než poslouchat její kňourání (opravdu jí nevysvětlíš, že je to nepraktický-to je jí fakt jedno), jí dám radši ty šaty nebo sukni. Však ona se tím vytrestá sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.17 09:23

@Borůvka1990 Máme 2,5-letou a dělá mi podobné věci. Obleču jí jedny kalhoty (ona je odsouhlasí) a za chvíli už se hrabe ve skříni, že chce jiné nebo sukni. A to udělá klidně třikrát. Naštěstí na přihrádku s tričkama nedosáhne. V těch spodních má punčocháčky, ponožky, spodní prádlo a mikiny, které nejsou tak snadno zmuchlatelné. Bohužel už přišla na to, že když si přisune židli, tak dosáhne všude :roll: Ale než to stihne, většinou tam přijdu já a zakročím. Má teda většinu oblečení z nekrčivého materiálu, takže to nemusím hned znova žehlit. No i tak občas na hřišti vypadáme asi poměrně zmuchlaně, ale beru to tak, že je to období, které přejde. A nemíním žehlit od rána do večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
17.5.17 09:26

@ejhle no kupovala jsem v roce 2012, byla to sada- sukně triko s dl rukávem s labutí a punčocháče. měla to na sobě v 8m na první Vánoce :lol: a sukni pak si natáhla i přes pyžamo. jsem se jí ráno zeptala co má raději- sukni nebo kalhoty a hned že sukni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
17.5.17 09:27
@Štrample obecná píše:
@Borůvka1990 Máme 2,5-letou a dělá mi podobné věci. Obleču jí jedny kalhoty (ona je odsouhlasí) a za chvíli už se hrabe ve skříni, že chce jiné nebo sukni. A to udělá klidně třikrát. Naštěstí na přihrádku s tričkama nedosáhne. V těch spodních má punčocháčky, ponožky, spodní prádlo a mikiny, které nejsou tak snadno zmuchlatelné. Bohužel už přišla na to, že když si přisune židli, tak dosáhne všude :roll: Ale než to stihne, většinou tam přijdu já a zakročím. Má teda většinu oblečení z nekrčivého materiálu, takže to nemusím hned znova žehlit. No i tak občas na hřišti vypadáme asi poměrně zmuchlaně, ale beru to tak, že je to období, které přejde. A nemíním žehlit od rána do večera.

No, nechci strašit, ale možná bude hůř :lol: Já žehlím ráda, ale né zbytečně. Holka má bohužel spoustu věcí ze žehlivého materiálu. Jestli jste na hřišti zmuchlaný, je vaše věc, do toho nikomu nic není. Na vesnici jí to taky většinou nežehlím, spíš když někam jedem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
17.5.17 10:14
@ProfZav píše:
To se mi na diskuzich libi. Jakmile ma nekdo jiny nazor, hned ho zacneme shazovat za gramatiku. Taky nosim v lete i na doma sukně, fakt nechapu, co je na tom tak hroznyho, abys za to nekoho shazovala. Za prvni republiky se hral v sukni i tenis a zeny se oblekaly žensky. Pak komunisti z techto elegantnich dam udelali strasaky společnosti a na piedestalu byly delnice v monterkach nebo teplakach. U nekterych diskutujicich vidím, ze nejste schopne ustoupit ze svych stereotypů. Pěkně oblecena žena v nedejbože ruzove sukni = blbka.

Jestli sis nevšimla, řeší se zde děcka. Ne oblečené ženy. Samozřejmě v létě jsou sukýnka či šaty nejpraktičtější, nemluvím tedy o umělotině (tyl), ale bavlně. Sedět ve vedru na zadku v tylu, to musí být paráda. :think: Mě se nelíbí, pokud do těchto šíleností typu tylovka či baleríny matky navlíkají třeba roční, dvouletá děcka. Tak malá noha v balerínách?? 8o To je těm matkám fakt u zádele zdravý vývoj nohy jejich děcka? Nebo mě baví, když je pařák, tak sukýnka a pod to legíny. Jaksi postrádám účel „větrací“ sukně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
17.5.17 10:17
@elen-ka píše:
Také nemám ráda, když je to tak jak píšeš, ale kvůli tomu nezakážu dítěti nosit ve školce sukýnku.

V zimě jak já, tak i děti chodí oblékané dle teploty a i v zimě dcera nosí sukýnky. Pokud je do 5 stupnů nad nulou, nosí jen teplé punčocháče nebo zateplené leginy a sukni. Pokud je méně, tak nosí ještě kalhoty na to a sukni bud na kalhoty nebo do tašky a obleče si ji v šatně ve školce. Pokud je hodně velký mráz má oteplováky a přes to sukni, nebo sukni do tašky.

Vše se dá, když se chce a nemusím kvůli tomu nechat umrznout dítě.

Oteplováky a na to sukni?? 8o Tak to si nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
17.5.17 10:38
@Venetia píše:
jasne.. to nosim taky, ale mam to spis pod nazvem tunika a leginy k tomu.
V botkach mezi prsty bych umrela :D

Aha, já za tuniku považuju spíš něco, co mi končí na zadku nebo těsně pod :mrgreen: jinými slovy něco, co si bez legín vzít fakt nemůžu :lol:

Heleď, mě to taky hrozně často vadí, ale mám asi dva druhy, které jsou z tak příjemného materiálu, že je to strašně pohodlné. Jinak nemůžu nosit ani většinu žabek k pláži, hrozně to tam dře, ale nějakým zázrakem jsem našla jedny, u kterých to šlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
17.5.17 10:45

@nanoBETA Připomínáš mi moji matku, vždycky hrozně řešila, abychom se nezdobily, neparádily a neřešily „povrchní věci“. Oblékala nás jako santusáky (resp. nic pěkného dívčího nebo dokonce lehce ujetého, co bych si jako dívka představovala). Nemohla jsem se dočkat, až z domova vypadnu a konečně si v tomhle budu dělat, co uznám za vhodné.

Podle mě za tímhle stojí i určitá žárlivost matek na svoje dcery :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
17.5.17 11:34

Pro holku neni na leto lepsi obleceni nez jednoduche bavlnene saty. Kdyz jdeme na hriste davam pod ne dceri jeste kratasky. a proc by si na kolo nemohla holka vzit sukni? Samozrejme kratsi, aby ji nezavazela. Mne prijde naopak ujety, jak po meste jezdi vsichni cyklisti v obleccich jak kdyby jeli Tour de France a ne treba do prace :lol: :roll:. A za me; rifle na gumicku a laclace jsou daleko vic nepohodlny a neprakticky nez saty a sukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
17.5.17 11:50

@Anna766 Já mám podobnou pro sebe, akorát modrou. :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.5.17 12:00
@Svistice píše:
Ty asi na kole moc nejezdíš, viď? Ono nejde udělat na něko dojem, že jsi „závoďák“ ale jde o pohodlí. ;)

Tak dlouhe streky jasne, ale na vesnicich bezne potkas babicky pres 70-80r.na kole v sukni, jedou do kostela. Ze tady malo, kdo chodi pesky a kdyz se nechce presouvat autem, tak jede na kole a klidne i v te sukni nebo v satech. Nevidim v tom zadne pohorseni. Edit. dokonce podpatky mivaji. To ani ja si netroufnu.
A jsem si vzpomnela, ze lonske hody mlada sousedka jela do vedlejsi vesnice na kole v malych cernych, mela mini kabelku a boty v ruce. Ze at nemusi nad ranem jit pesky zpet. To jsem ji i ja rikala ty si blazen se kdesi zabijes, ale ona je mlada svezi kocka jeste :).
Ja travim leto v plavkach, v bazenu, takze kdyz chci jen nekde tady vybehnout hodim saty nebo dlouhe tricko bezim si vyridit klidne i na kole a zpet. Uz jsem potkala starsi babinky cestou do vinohradu pracovat jen v zastere tez na kole. Takove te klasicke, jak byly driv.

Příspěvek upraven 17.05.17 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
17.5.17 12:02
@Zireael píše:
Naprosto tě chápu, malá má teď půl roku, takže letos šatičky ještě moc neužije (ale pár kousků i tak mám, asi dvoje nebo troje), ale už teď slintám nad eshopy se šatičkama a těším se na příští léto, až už bude běhat (v šatičkách a sukních). :lol:

Díky. Přesně jak píšeš, prostě si ty naše holčičky musíme užít dokud neodporují :lol: :lol: :lol: a třeba se jim to zalíbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
17.5.17 12:03
@Svistice píše:
Ty asi na kole moc nejezdíš, viď? Ono nejde udělat na něko dojem, že jsi „závoďák“ ale jde o pohodlí. ;)

Chápu, že se člověk navleče do toho strašnýho cyklo mundúru, když jede 30 kilometrovou túru. Nechápu, že člověk, co jede 3 kilometry do práce na kole se ohákne jako Sagan :lol:. A co potkávám v Praze a Bratislavě za cyklisty, tak se zdá, že všichni jsou právě v tréninku na Giro nebo Tour de France :lol:.
Třeba v Amsterdamu jezdí lidi na kole normálně oháklí; nevím, proč tady jezdí jen samí trendy cyklouši :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí