Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj začala jsem se poohlížet po velké posteli pro našeho 17ti měsíčního chlapečka, chtěla bych vyvýšenou se stanem ale do ní může až tak ve 4letech a dvě se nám kupovat nechtěj a našla jsem v Ikee tuto obostrannou, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s touto postelý a klidně i zkušenosti s vyvýšenou posteli
.
Děkuji ![]()
@Kry5t0fek zkušenosti nemám, syn má jinou. Ale klidně bych ji koupila ![]()
Kamarádka ji má, jsou spokojeni - mají i dole matraci a mladší děti (dnes 3 a 5) si tam dělají domeček…
@Kry5t0fek Zkušenost taky nemám, ale též bych ji klidně koupila, s věcmi z Ikey mám obecně dobré zkušenosti.
Děkuji! Budeme ji asi pořizovat v létě, budou malému dva
jen ještě budeme muset dokoupit zábranu ale to je maličkost ![]()
Kdy jste dali vy dětičky do velké postýlky? ![]()
@Kry5t0fek U nás šel starší asi ve 3,5 letech a mladší v roce a půl, ale bylo to tím, že jsme se akorát stěhovali…
@Kry5t0fek Dcera šla ve třech, do té doby nechtěla postýlku opustit; jen jsme teda museli vyříznout dvě šprušle, protože už přelézala ven a bylo to dost nebezpečné.
Když byly dceři necelé dva, tak jsme z dětské postýlky sundali jednu stranu, takže se z toho stala normální postel z které mohla kdykoliv ven. Když jí byly dva a půl, tak dostala tuhle oboustrannou. Zatím jí máme teda tím lůžkem dolů, ale je super a můžu jenom doporučit. Je v rohu, takže dvě strany jsou zdi, třetí je ta plná strana a ve čtvrté volné je zábrana. Díky tomu rámu nahoře je pevná a neviklá se. Už jsme jí 3× rozebírali a skládali a nijak jí to neuškodilo. Je to pohodlná, velká postel, takže když je potřeba, já nebo manžel se tam s ní bez problémů vyspíme. Jen teda pořád prosí, ať jí to dáme nahoru (její starší kamarádka má podobnou) a to se mi teda ještě moc nechce, bojím se úrazu. Ale do budoucna je super, že až bude mít v pokojíku sourozence, tak to uvolní místo na hraní. Přeci jenom, pokoj není nafukovací a už takhle tam kvůli přemíře hraček (hlavně díky babičkám, které nejsou schopné odolat slevám) není skoro k hnutí ![]()
Syn ji ma od 6, ted mu je uz 13 a ma ji nahore, u okna s vyhlidkou ven, a zatim je spokojenej. Postel jsme nekolikrat davali dolu i nahoru, stehovali..a v pohode, je to drzak. Dole ma matraci, kdyz ma kamosena prespani. Zatim mate syna maleho, tak tu postel muzete nechat dole. My ji mame sedmy rok a je porad v bezvadnym stavu.
Tak to jste mě potěšily!
Tu vyvýšenou chceme také právě kvůli prostoru a taky děti mají rádi různé bunkry apod. a tam si může vytvořit svoje hnízdečko
ještě mám v plánu k ní koupit ten tunel nahoru
@MalinaQ : Jakou jste dali dolu tu zábranu, také z Ikea nebo jinou?
@Kry5t0fek Tak zábrana je docela oříšek, žádná tam nejde, teoreticky. Prakticky tam máme takovou tu cestovní skládací, ale máme ji těma „kloubama“ zastrkanou mezi rošty. Tím pádem nesvírá s matrací pravý úhel, ale je trochu nakloněná. Nicméně účel to splňuje.
@Kry5t0fek Tak ti nevím, jestli to z mého popisu jde pochopit
![]()
@MalinaQ Jj pochopila
právě jsem koukala po zábranách a říkala si že tam jen nějaká nepůjde ![]()