Obrácený režim u týdenního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
22.11.10 14:12

Ahoj,měli jsme to také.Přes noc jsem spala asi tak hoďku a půl a přes den jsem chodila spát s ním,vždycky spinkal tak tři hoďky,vzbudil se na krmení a zase usnul.A přesně jak píšeš,po koupání oči jak tenisáky a už řádil :-D .Teď jsou nám 4 měsíce a je to dávno v pohodě.V noci se budí tak dvakrát na krmení a pak zase hned usne,přes den spí víckrát,ale tak na dvacet minut.V kočárku vydrží spát až 4 hoďky v kuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
13.1.11 12:23

Ahoj maminy.
Ja mam ten stejny problem. 2tydny mam doma prcka.V porodnici byl zlatej,spinkal by i celou noc,kdybych ho nemusela budit na krmeni.
Ale co jsme doma,tak je to silenost.Pres den spi,jak po tezkem flamu.Nekdy vydrzi dopoledne 2hodky vzhuru.Snazim se ho pres den udrzet co nejdyl,kecam snim,ukazuju mu vsechno,proste ho zabavuju jak se jen da,ale on si stejne usne a ma vsechno kolem v pazi.Vysavac,pracku,vsechno.Budi se cca co 3hodky na jidlo,nekdy i mezi tim,kdyz ma plynku uz plnou.Jinak chrni a chrni.
Jakmile vsak prijde 9ta hodina,nebo pozdejc,tak po kojeni ociska jako baterky a konec.Nechce byt v postylce,nechce byt v kocarku,ani na nasi posteli…Vsude zacne po chvili rvat,nebo „boxuje“ od nervu rucickama.Dari se nam ho uspat na rukach,nebo kdyz mi lezi briskem na hrudi.Chapu,ze se citi nejlip,kdyz slysi moje srdicko,dech,hlas.Ale mam taky strach z toho rozmazleni.Poridili sme si bouncer.Nevim jak tomu rikaj prodejsi v CR.Takove hongatko,vetsinou i s vybracema,kde je mimco v polosedu.Obcas ho to uklidni i tam.Ale jinak byl vecne nejradsi na tech rukach…a ja pak od pulnoci do rana do 4,do 5 chodim po mistnosti pohupuju sebou a sama od unavy skoro odpadam.Pak mi konecne zabere,tak ho musim polozit do postylky hooodne pomalu a opatrne,aby necitil,ze ho poustim,jinak zacne byt zase nevrly a muzu zacit odznova :zed: Posledni dny ho davam misto postylky do kocarku a jeste ho pro jistotu pohoupu.Je to fakt na palici.Po koupani nam taky spis ozije.Myslite ale,ze jako ritual aby vedel,ze pak prijde papani a spinkani pomuze?
Mate nekdo jeste nejakou radu co snim?
Malem bych zapomnela…Kdyz ho polozim,tak ho nesmim prikryvat.Tehdy se mi jinak zase vzbudi a vztekle ji odkope.prikryvam ho az po delsi dobe,az vim,ze opravdu tvrdejc spi.Horkem to neni,spis jako by nesnesl mit necim „blokovane“ nozky.Zavinovacka mi pomahala par prvnich dni.ted to nesnese a rve v ni dokud ho nevytahnu. Ach jo…delam neco blbe?Ma cenu snazit se mu ten rezim aspon otacet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.1.12 13:19

ahoj holky,
tak mám stejný problém - týdenní miminko a celou noc oči jako baterky, navíc se dožaduje neustále být u prsu. Přes den se nají a spí, v noci však má oči dokořán a nebýt u prsu tak křičí a křičí. Máte některá zkušenost i s tímto? Prsa už mám docela bolavá, ale nic než přiložení nezabírá. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.1.12 11:32
Leoni píše:
ahoj holky,
tak mám stejný problém - týdenní miminko a celou noc oči jako baterky, navíc se dožaduje neustále být u prsu. Přes den se nají a spí, v noci však má oči dokořán a nebýt u prsu tak křičí a křičí. Máte některá zkušenost i s tímto? Prsa už mám docela bolavá, ale nic než přiložení nezabírá. :,(

Jsem na tom úplně stejně :,( , máme 2 týdenní miminko (takže jsou stejně staré :hug: ) připadám si po noci jak mrtvola. Ve dne spí, budím ho na kojení a večer začne a jede tak do 2 do rána no a pak zase spí :zed: Přiložení na prs pomůže vždy, částečně i houpání v kočárku (na chvíli vždy přestane), ale myslím, že to jsou večer prdíčky, co ho tlačí (teda asi :nevim: ). Včera jsem si šla poprvé po 14 dnech lehnout k manželovi i s malým do ložnice (doteď jsme spali v obýváku), no a ten to nevydržel a asi po hodině ho odvezl do dětského pokoje ať se vybrečí :oops: že mu stejně nepomůžu a budu akorát nevyspalá… sice mi to rvalo srdce slyšet ho vedle brečet, ale je fakt, že za delší chvíli přestal a byl klid. Monitor dechu má a ten bychom slyšeli. Tak uvidíme, co další noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.5.14 09:40

Ahoj všem, tak máme doma taky týdenní miminko a tohle zrovna prožíváme taky…je teda strašně hodný, skoro vůbec nepláče, když je vzhůru, tak kouká…celý den prospí kojíme co 2-2,5 hodiny a pak vždycky usne a chrupe, až do koupání, pak od 7 nebo od 8 od večera začne ten kolotoč, kdy prostě nespí, třeba do 2 do rána, pak vytuhne a zase se prosí, až do té 8 večerní…ale jediné, za co jsem fakt ráda, že má oči, jak tenisáky a jenom kouká, ale když se dá sám do postýlky, tak pobrekává, nechala bych ho, ale bohužel bydlíme v paneláku a kde je slyšet každý prd…dneska teda usnul o čtvrt na 12 a spinkal asi do jedné a pak zase stejně do 3 vzhůru, jak kdyby si to prostě musel vybrat :mrgreen: manžel mi teda pomáhá, když nemusí do práce, tak hlídá třeba do 1 do rána abych se mohla prospat, tak snad se to otočí, jak je tady už psáno…budit ho ve dne nemá smysl je úplně tuhej…nic mu nevadí, hluk, přebalování nic…tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
11.5.14 09:54

Ahoj..kamarádka taky měla takhle holčičku..ale ta jí teda řvala a řvala..do konce 6 ti nedělí se to srovnalo, ale musíš mu trošku pomoct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
11.5.14 09:57

@MonikaN.89 a nechce být ani u prsu? Pro děti je totiž přirozenější pít v noci, zda-li nevyžaduje tento systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
11.5.14 10:22
@Lili5 píše:
@MonikaN.89 a nechce být ani u prsu? Pro děti je totiž přirozenější pít v noci, zda-li nevyžaduje tento systém.

jak to, že je to přirozenější pít v noci?
Syn to měl prvních pár týdnů taky tak, teď ho dám v 7 večer do postýlky a spí až do 7 do rána, je mu 7 měsíců a upravilo se to (naučili jsme ho) ve 3 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
11.5.14 11:02

@krakatice pramení to z vývoje - kdysi stáda v noci stála a mláďata měla možnost se dosyta napít, maminky odpočívaly, i mléko má úplně jiné složení v noci než přes den. Já jsem starší děti taky na noc odstavovala - kolem 10. měsíců, jak dostali první kaši, šesté dítko už může pít i v noci, ale je to dané i tím, že od jeho 6. měsíců chodím do práce na směny, takže mě má méně, tak kojím, když jsem doma, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
11.5.14 11:21

@Lili5 aha, já mám zkušenosti teda jen se štěňaty, králíky a ovcemi a tohle jsem zatím nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
11.5.14 11:43

Nam je 2, 5 mesice. Kojime a v noci sme jeste vubec nespali az do rana. Budi se po 3 hod… kdyz ma horsi dny tak i po dvou :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
11.5.14 12:11

@krakatice protože je až tak nepozorujeme, třeba naše kůzle si přes den jen pocucne, štěńata zase s fenou leží několik dní 24 hod. denně, pak už fena na den odchází i za náma ven, ale v noci leží pořád se štěňaty…

@xxjaja po dvou i třech hodinách je to naprosto luxusní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
11.5.14 13:05

No luxusni to je kdyz po kojeni usne. V sestinedeli me asi strach ze neco zameska tak po kazdym kojeni byl vzhuru i dve hodiny :) no a pak kdyz prijdou prdiky, tak to jen place a place

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.5.14 15:09

@Leniczka23
a můžu se zeptat, jak bych mu mohla k tomu pomoct? je nějaký návod, jak bych ho mohla nasměrovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.5.14 15:10

@Lili5
kojím každé 2 nebo 2,5 hodiny…přes den vždy u kojení usne a spí, ale v noci, když mu pak dám pít, tak má oči, jak tenisáky a nespí prostě…má to úplně obrácené no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí