Obrácený režim u týdenního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8664
11.5.14 15:14

@MonikaN.89 v tomto věku by měl spát ještě prakticky celý den… Kojíš po tmě? Máte ideální teplotu ke spaní? Může mu být horko, zima… V noci je potřeba na miminko nemluvit, kojit v přítmí, co nejméně ho rozebírat, já jsem v noci třeba ani nepřebalovala, pokud nebyli pokakaní… prostě jen nakojit a pokračujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
11.5.14 16:10

Taky v noci neprebaluju. Jen kdyz je pokakany (coz nebyva) nebo kdyz uz se probere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.5.14 20:18

@Lili5
snažím se kojit v úplném přítmí mám zapnutou lampičku pod postelí, aby nebylo moc světla, kojila jsem i úplně potmě, ale stejně je vzhůru…dneska skoro zase nespal přes den jen chviličku v kočárku, teď je taky vzhůru…jinak v noci přebaluju, ale zkusím to tedy vynechat i když teda malej kadí hodně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
11.5.14 20:27
@MonikaN.89 píše:
@Leniczka23
a můžu se zeptat, jak bych mu mohla k tomu pomoct? je nějaký návod, jak bych ho mohla nasměrovat? :think:

Četla jsem o tom nějaký článek, prolezla jsem Maminky ale nenašla jsem to..Každopádně si pamatuju, že tam bylo napsané, že přes den si máš s dítětem hrát a hodně si sním povídat a mazlit se a v noci jen nakrmit, nemluvit, nemazlit pokud možno mít jen tlumené světlo a zase uložit…prostě :cert: :mrgreen: Jasné, že když bude brečet dýl, chování se nevyhnete, ale nejdřív asi po krmení zkusit uložit..víc si nepamatuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.5.14 21:03

@Leniczka23
já na něj právě vůbec nemluvím…jen nakojím a hned ho uložím, ale začne pobrekávat a má oči, jak tenisáky…kdybych nebydlela v paneláku, tak ho nechám pobrečet, ale nejde to no, sousedi by nás sežrali…přes den skoro pořád spí, budí se jen nakojení…no snad se to nějak upraví nebo padnu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.5.14 05:56

@MonikaN.89 a jak je váhově? Čůrá dost? Kaká dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
12.5.14 08:30
@MonikaN.89 píše:
@Leniczka23
já na něj právě vůbec nemluvím…jen nakojím a hned ho uložím, ale začne pobrekávat a má oči, jak tenisáky…kdybych nebydlela v paneláku, tak ho nechám pobrečet, ale nejde to no, sousedi by nás sežrali…přes den skoro pořád spí, budí se jen nakojení…no snad se to nějak upraví nebo padnu :|

Taky bydlíme v paneláku, ale když jsme přijel z porodnice tak v 6-ti nedělí to prostě sousedi museli pochopit, že bude řev..ale to neřeš já bych ho taky nenechala dlouho brečet, taky jsme chovali..V noci to děláš dobře, akorát přes den bych zkusila nenechat usnout a zkoušet si hrát atd..prostě nenechat spát celý den..nejdřív chvilku, druhý den dýl a takhle to zkoušet..ale všeobecně platí, že po tom 6 ti nedělí a co děti dosáhnou těch 5 kilo už lépe rozlišují noc a den a určitě máte večerní rituály jako koupání, papání pomazlení a spát..nebo ve vašem případě pokus o spaní..to taky pomáhá :D náš malej brečel pár dní v noci..tak 5..to sem byla hotová i já, pak už začal spát, ale budil se každé dvě hodiny a od 3 měsíců ho dám do postýlky a usne sám, bez chování, bez breku..usne v půl 8 večer a vstává v 8 ráno..takže vydrž bude lépe..teprve teď na půl roce můžu říct že se vyspím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
12.5.14 08:52

Teda, já chápu, že probděné noci nikoho netěší, ale holky, myslím, že trochu na ty broučky spěcháte, jsou na světě pár týdnů a vy už chcete, aby fungovaly jak na ovládání-ve dne si hrát, smát se… a v noci pěkně chrnět…vždyť se ještě pořádně ani nezadaptovaly, a už mají být vzorné… :mrgreen:.Mám 4 děti, každé jiné a vím, o čem mluvím, poslední jsou dvojčata, každé s jiným spánkovým režimem a nedalo se nic dělat, když malá přes den spala a v noci houkala, muselo se to vydržet. Druhé dvojče je naštěstí lepší spáč, ale přes den byl zase víc vzhůru, tak jsem si moc nezdřímla ani když spala holčička. Většinou píšete, že řádí po koupání večer, tak to vyměňte a koupejte ráno, prckům je to jedno, navíc každodenní koupání se momentálně nijak zvlášť nedoporučuje, tak jen omýt zadeček a je to. Nebojte se, oni si postupně ten režim vytvoří, ale chtít to po dětech mladších 3 měsíců je nesmysl-asi tím pár mamin naštvu, ale je to tak, s malým miminkem se prostě nevyspíte…samozřejmně se přikláním k radám, v noci zbytečně nesvítit, nemluvit a nepřebalovat, když to jde..spát s mimčem ve dne, když to jde, úklid počká… Ten první rok tak strašně rychle uteče, uvidíte, že i na to ponocování budete vzpomínat s nostalgií, až vám ty miminka vyrostou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
12.5.14 13:23

@mogo
děkuji ti moc, za názor, ale já jsem přesvědčená o tom, co ty…jenže do mě všichni ze všech stran perou, jak by co mělo miminko dělat, co bych měla jíst, co ne :roll:…vždycky dám na svůj instinkt a neřeším, ale všichni se diví, že třeba v noci nechce spinkat já to beru tak, že je to prostě miminko a že tohle ještě moc nerozezná a je vzhůru, tak, jak mu to vyhovuje…

@Lili5
váhově při narození 4060 gramů, domů jsem šli 3900g a dneska na kontrole u paní doktorky 10 dní od narození 4270 g, takže hlad určitě nemá :mrgreen: jinak kaká pořád :pankac: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
12.5.14 15:59

@MonikaN.89 no váha parádní! Teda bude otesan :-). Zkuste spát spolu, bude více v klidu, časem se to dá dokupy. A to co říká okolí prdni, je to Tvé dítko, Ty máš pro něj cit, dej na sebe :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
13.5.14 11:47

@MonikaN.89 přesně tak, neřeš, co říkají ostatní, hlavně buďte v pohodě spolu vy dva. Koneckonců, je to pár týdnů, co bylo mimi ještě v břiše a já teda nevím, jak tvoje, ale moji broučci nejvíc řádili právě večer a v noci, taky jsem se nevyspala, takže podle mě po porodu jen dítka pokračují v tom, na co jsou zvyklá a denní a noční režim si pomaloučku vytvoří časem…určitě ne během prvních pár týdnů, to zvládne jen málo miminek.Moje 1.dítko bylo takto vzorné, od prvních dnů krásně v noci spalo, tak jsem si myslela, jaká jsem superchytrá a úžasná matka… :mrgreen:.2.dítě mě z toho bludu velice rychle vyléčilo… :mrgreen: :mrgreen:.A co se jídla týče, při kojení je to omezené, to jo, ale opět-každé mimčo je jiné, první dvě celkem leccos snesly(kromě zelí a čočky),ale při dvojčatech jsem nemohla ani čerstvý pečivo nebo chleba, džusy, i zeleninu opatrně…,je to fakt různý, prostě to jen vypozoruješ, na to přijdeš rychle, co mu vadí a co ne… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
8.11.14 12:48

Ahoj chci se prosim zeptat take k tomuto tematu. Mladsi holcicka ma dnes 11 dni. Kdyz se narodila byla vice aktivni v noci, pres den spala ale neprisuzovala jsem tomu zadnou vetsi vahu a cekala jak se to upravi. No situace je ted takova ze miminko se vzbudi vecer v 19hodin a do rana se koji, kaka a cura co hodinu az hodinku a pul, mezi tim je vzhuru, vrni, kouka a vyzaduje plnou pozornost. Delam vse po tme, nemluvim na ni, chovam a uspavam Le marne. V 7 rano pak usne a spi cca do 13hod. Nakoji se a spi znovu do cca 17hod. Pak ji vykoupu, nakojim, zdrimne si a v 19hod je vzhuru zas az do rana. Pres tu noc mi naspi 2-2,5 hodiny a jen v naruci. Jak postupovat? Brat to jak to je? Rada bych si s ni pohrala a venovala se ji ale ona je cila jen v noci. Mam druhe dite ktere chodi presne naopak v 19 hod spat a v 7 vstava. Vubec nespim a nevim jak dlouho lze takhle fungovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
8.11.14 12:49

Ahoj chci se prosim zeptat take k tomuto tematu. Mladsi holcicka ma dnes 11 dni. Kdyz se narodila byla vice aktivni v noci, pres den spala ale neprisuzovala jsem tomu zadnou vetsi vahu a cekala jak se to upravi. No situace je ted takova ze miminko se vzbudi vecer v 19hodin a do rana se koji, kaka a cura co hodinu az hodinku a pul, mezi tim je vzhuru, vrni, kouka a vyzaduje plnou pozornost. Delam vse po tme, nemluvim na ni, chovam a uspavam Le marne. V 7 rano pak usne a spi cca do 13hod. Nakoji se a spi znovu do cca 17hod. Pak ji vykoupu, nakojim, zdrimne si a v 19hod je vzhuru zas az do rana. Pres tu noc mi naspi 2-2,5 hodiny a jen v naruci. Jak postupovat? Brat to jak to je? Rada bych si s ni pohrala a venovala se ji ale ona je cila jen v noci. Mam druhe dite ktere chodi presne naopak v 19 hod spat a v 7 vstava. Vubec nespim a nevim jak dlouho lze takhle fungovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
8.11.14 19:19

@Sidbhi určitě brát tak jak to jde. Naučit se spát při kojení, spát s malou v posteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
6.12.21 08:08

Pripichnu se tady.
Ctyrmesicni syn, nejhodnejsi miminko na svete, spaval od sedmi po koupani az do ctyr do rana. Pres den tak ctyri kratke spanky. Posledni tri tydny zacal spat pres den - klidne dvakrat tri hodiny a prestal spat v noci. Dnes usnul o pulnoci, budil se kazdou hodinu na kojeni a v pet uz byl vyspany. Ryju hubou v zemi, pres den nedokazu usnout. Navic mam starsi, tak to ani nejde. Nemate nejakou radu? Mam ho pres den budit? Pomoc! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí