Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám doma týdenní miminko po C a má jasně obrácený režim. Celý den prospí, je k neprobuzení. Po koupání začne řádit a vydrží křičet do 3 do rána (poslední noc), než se unaví. Pak zase spí a nedá se probrat. Nevím, jak takhle fungovat, když přes den se chodí k doktorům a všude… A jak mám spát, abych v noci vydržel být vzhůru? Hlavně jak to změnit?
Ahoj, měli jsme to taky. Ustálilo se to tak ve třech týdnech. Řešila jsem to tak, že jsem chodila přes den spát s malou, abych v noci mohla fungovat. Musíš vydržet, brzy se to spraví.
Díky a upravovali jste ten režim nějak? Ona se pak sama od sebe přetočila?
upravila si to sama, bylo to každý den lepší a lepší. Od 3 týdnu mi spala celou noc, na kojení se budila v 5,6 hod.
takže pak už jsem se a ji vyspala
Taky jsem to tak měla, pravidelně od osmi od večera do jedné do rána řval…Ted je mu přes měsíc a přes den je vzhůru, v noci, jakmile padne tma, spinká, upravil si to sám, řekla bych…A doktora neřeš, my taky každou ordinaci zatím prospali, páč ho uspí jízda v autosedačce..
Příspěvek upraven 21.11.10 v 11:11
to se postupne upravi samo…ja myslim ze to tak ma vetsina miminek ![]()
jo to nijak neres, kdyz spi tak spi kdyz ne tak ne, aspon nebude u doktora plakat kdyz bude spinkat..:) nam se to upravilo asi ve 2 tydnech samo, nesnaz se jej drzet vzhuru pak bude nevrle a bude plakat ![]()
Můžeš tomu pomoct radami z chytrých příruček
, ale i tak to může ještě nějakou dobu trvat. Večer vytvořit rituál, po kterém šup do postýlky, během nočního krmení event.přebalování nemluvit, co nejméně svítit, nehlučet. Přes den naopak klidně vysávat a dělat normální domácí hluk. Dřív nebo později se chytne každé mimi ![]()
Ještě mě napadlo - náš malej byl zmatenej, protože mě nenapadlo nic chytřejšího, než koupit nad postýlku jemnou lampičku a tou celou noc svítit, kdybych k němu vstávala
No samo nesmysl, netušil pak, kdy jen den a kdy noc..Takže jakmile se setmí, vše pozhasínám a on hned spí.Opravdu už teď ve svých pěti týdnech dokonale rozliší den a noc.Takže za mě - nesvítit.
A ještě jedno - byla jsem odpůrce každodenního koupání, ale doktorka mi řekla, at to dělám a vytvářím tím rituál a opravdu ano..Po koupeli jde hají.
tezko rict…u nas se treba svitilo porad tak do jejiho pul roku..nechtela jinak spat
i tak se to srovnalo. ja teda kdyz spim sama tak taky leda s roznutyma svetlama ![]()
My to měli taky, teď je mu 7 týdnů a prospí i 18 hodin denně a nemyslím, že by záleželo jestli je den nebo noc…na začátku taky od půlnoci třeba do 6 hod ráno nespal a my mysleli, že má otočený režim, ale spíš ho bolelo bříško…oni to píšou, že je bolí bříška ve stejnou dobu…tak jestli to není ono…
Bříčko ho bolí taky, ale to si myslím ono není. Protože to by ho neuklidnilo nic, ale když pustím vysavač, tak ztichne.
Svítím jen lampičkou, protože sama potřebuju vidět, co dělám. Nevím, jak strávit x hodin po tmě, na přebalování přeci potřebuju taky vidět. ![]()
Prosím o komentáře.
Tak já na přebalování samo rozsvítím,ale jinak ne, když potřebuju třeba vyžehlit, počkám až usne a pak si rozsvítím, když spí, tak neví o ničem…
Vysavač je jasný, nám to říkali v porodce, že jim to připomíná, jak byli v bříšku…a kolega v práci taky říkal, že je máma dávala usínat jedině u vysavače…
Vím, že to asi nechceš slyšet, ale sama jsem se 5 týdnů nevyspala, až teď od toho 6.týdne se to lepší…taky jsem byla na sebevraždu, každý mi říkal vydrž, ono se to ustálí…od toho asi to šestinedělí je ![]()
Grace- ono taky záleží jaké světlo máš, pokud je to sice malá lampička, ale při zapnutí sebou mimi škubne a pak otevře oči dokořán, není to ono. Mně stačila silná bludička v zásuvce hned u postýlky, resp.přebalováku- často mi verunka ani neotevřela oči během celého nočního krmnopřebalovacího kolečka. Teď už je to jinak, má návyk tak, jak mít má, takže i kdybych rozsvítila celý strop, usne pak v pohodě taky, jde o ten začátek. U těch hučících strojů se jim spinká taky krásně to jo, jenom dej pozor, aby si nezvykla natolik, že jinak nedokáže usnout, protože kolikrát nebudeš mít možnost nic pustit, budeš na návštěvě, venku apod. Jednou tady někdo psal, že má tři děti a že jedno usíná u vysvače, druhé má digestoř a třetí zas něco jinýho ![]()