Obrácený skus

156
2.4.13 13:01

Obrácený skus

Ahoj, nedávno jsem si všimla u 15-ti měsíčního syna, že má pravděpodobně obrácený skus. Dole má zatím 2 zoubky, nahoře 4. Když skousne, jdou mu spodní přes vrchní. Nemáte s tím někdo zkušenost? Může se to ještě samo urovnat až dorostou další zoubky? Děkuji za vaše zkušenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
784
2.4.13 13:04

Jé, takto jsem to měla jako dítě já :dance: Zubař říkal, že buď se to spraví samo, nebo to pak srovnáme rovnátkama. Samo se to nespravilo, ale rovnátkama to šlo krásně. Nosila jsem je 5 let, ale jen v noci, protože jsem jich měla doslova plnou pusu a nešlo s nima skoro ani mluvit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
2.4.13 13:54

Pokud nemá stoličkym skus není zafixovaný a s dolní čelistí si dělá co chce, zatim to nelze hodnotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ježourek
3.4.13 11:17

Tak já měla takto předkus od mala a bohužel se to nesrovnalo, ale máme to dědičný. Měla jsem malou čelist a zuby kvůli tomu křivý. Měla jsem rovnátka, i na pevno a taky operaci spodní i horní čelisti. Perfektní práce doktorů v Praze. Nyní jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
185
13.4.23 13:11

Chtěla bych obnovit diskuzi: dcera 10 let, zatím má dospělácké 1 a 2ky, 3-5 mléčné.

Má obrácený skus (horní jedničky a dvojky těsně za spodními), ale jen trochu, není to nijak moc vidět, pokud se na to člověk nezaměří. Zuby má rovné, úsměv pěkný :-).

Zubařka jí na ortodoncii nechce poslat (žádanku nám nedala), že prý to vypadá, že bude mít širší spodní čelist a že se s tím stejně nic nenadělá. A že prý to „nemá nijak hrozný“.

Máte někdo zkušenosti s rovnátky na takový problém? Má smysl se snažit probojovat na ortodoncii? Nechali byste to plavat? Je teď ten správný čas na rovnátka, nebo to nechat, až jí dorostou další zuby? Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
13.4.23 13:27

@brambora80 naše dcerka, bude jí teprve 6, to má taky tak. Naše zubařka čeká až jí vypadnou horní zuby, jestli přerostou, jestli ne, tak se bavila o rovnátkách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
13.4.23 13:30

Ja tohle řeším aktuálně u dcery (12 let). Taky měla obrácený skus. Docela hodně. I hodně viditelný s okolí si toho už všimla. Dokonce jeden doktor to ani nechtel léčit, ze se počká až dceři doroste čelist a pak velká čelistní operace :roll:
Našla jsem si jinou ortodincii (jezdíme teď asi 80 km daleko). Tam na ni koukli. A rovnátka má. Už je má 10 měsíců. Zrovna minuly týden jsme byly na kontrole a doktorka měla radost, jak to rovnátka krasne rovnaji. Už má horní zuby před spodními. I ji to pekne změnilo výraz ve tváři.
Ja teď třeba lituju, ze jsme to víc neřešili dřív. Ale byl Covid a nikde nás nechtěli vzit. :nevim:

A potřebujete nutne zadanku na ortodoncii? My jsme ji třeba nepotřebovali.

Příspěvek upraven 13.04.23 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
13.4.23 13:34

Jinak třeba u dcery, rikala pani doktorka, je skoda, ze jsme to neřešili už u prvních zubu. Ze měla mít nasazovaci rovnátka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
13.4.23 13:34

Takže ja bych se nedala a sla aspoň na konzultaci někam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
13.4.23 14:03

Díky moc @lucynka25 a @NinPe11 za zkušenosti. Zkusím obvolat ortodoncie, zda dceru někde neprohlédnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
13.4.23 14:26

@brambora80 není zač. Asi se obrňte trpělivostí, protože je všude narváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
13.4.23 14:39
@brambora80 píše:
Díky moc @lucynka25 a @NinPe11 za zkušenosti. Zkusím obvolat ortodoncie, zda dceru někde neprohlédnou.

Pokud se dostanete, žádanka není potřeba. Po nás jí nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.23 21:51

@NinPe11
Dobry den, mohla byste mi prosim napsat do zpravy, kde jste nakonec spokojeni? Syn ma 4,5 roku a dost vyrazny obraceny skus. Jsme sice objednani na leden, ale nejsem si kvalitou ortodontisty uplne jista… nicmene bylo to jedine misto, kde nas vzali. Moc dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.