Obrovská fixace babičky na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3094
27.3.19 22:52
@Bubla_Bučková píše:
@PrichystalovaA a kdyby tohle dělala tchýně? :roll:

To by mě taky zajímalo. Mám takový pocit, že tchyně si k snaše nedovolí tolik co matka k dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 23:00

@iila Tady u toho jsem měla na mysli jednu konkrétní situaci, kdy jsme u nich byli na nečekané návštěvě začátkem léta a neměl sebou ani žádnou větrovku nebo mikinu s kapucí, jen slabé tričko… Ta čokoláda mě tenkrát taky dost vytočila popravdě.Ani by mi to nepřiznala, kdybych si nevšimla, že má syn zamazané tričko. Ale řešila jsem to v rámci možností v klidu. Řekla jsem jí slušně, že toto mi za zády dělat nemůže, že ví, že malej trpí na ekzém a kdyby se osypal, že ani nebudu vědět z čeho a už jsme mohli jet domů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 23:11

@Bubla_Bučková No co si dovolí moje tchyně… :D Bydlíme s ní v jednom baráku, ona ve spodním patře. Když malej začne ječet nebo se vztekat, tak sem tam utrousí něco ve smyslu,, Oni ti zase ráno ubližovali chudáčku? '' nebo třeba rypání, když malému nedovolím sladkost:,, Ti ta mamka ani nic nedopřeje. '' Chodí na návštěvy nejčastěji v tu nejmíň vhodnou dobu, půl osmá večer je u ní úplně normální i osmá ráno, kdy jsme většinou ještě v pyžamu :D Ona je ale, co se týče věnování vnukovi takový ten druhý extrém, že přijde, sedne k televizi, syn rád, že jí vidí, ale ona si s ním hrát prostě nejde :/Natož aby ho někdy pohlídala… Možná kdybych je obě dala do jedné, vyšla by z toho vcelku normální babička :D vy máte takovou tchyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
27.3.19 23:19
@Rezii píše:
Byla bych pro zlatou střední cestu. Dala bych do školky, s tím, že bych dala babičce volné pole působnosti ve vyzvedávání po obědě, hlídání při nemoci ( a že jich bude) a občasném třeba rozmazlovacim nedání do školky ten konkrétní den ( výlet s babičkou)- moje děti milují. Byla bych diplomat a babičce vysvětlila, jak mi strašně pomůže když se postará o maroda a bez ní bych mohla na práci zapomenout ( jako, dost často to do puntíku tahle je, některé děti zpočátku jedou týden školka dva doma!!!). Naše mají taky silný vztah s babickami. Dovolené, rozmazlování atd. Koriguju nenápadně, diplomaticky, zdálky. Snazim se z toho vytriskat pomoc pro sebe. Spory a otevřené vymezování mi přijdou krátkozraké. Proč situace nevyužit tak aby byli spokojení všichni.

nejrozumnější slovo, co tady padlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
27.3.19 23:21

@PrichystalovaA no ale to je taky chyba, že k vám do bytu tchyně chodí, jak se jí líbí. To byste měli zatrhnout a měl by se v tom angažovat spíše manžel. To přece nejde, aby u vás hleděla na televizi, teda pokud ta televize není její

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 23:36

@stinga Manžel to už když jsem se sem stěhovala vyřešil tím stylem, že dal dole v chodbě dveře na zámek a kouli. Jenže tchyně právě využívá toho, když se náhodou nechají dveře otevřené(manžel jde vynést odpadky, vyzvednout poštu, jde se pro něco do auta, přijede s nákupem, odjíždí od nás návštěva) a nasere se nahoru. Kdyby se aspoň občas zeptala, jestli se to hodí, jestli může přijít apod :zed: Snažím se to brát sportovně. On ten barák dostal on ní a tchána(musel vyplatit sestru), tak i když jsme si vršek(i jim spodek) zrekonstruovali, tak to pořád asi bere jako,, její území'' Jednou, když byl manžel se smetím a slyšela jsem ji jít po schodech jsem se rychle svlékla do podprsenky a řekla jí, že jsem jí nečekala, že musí příště říct,že jsem se zrovna převlékala :D ale ona je taková jednodušší, tak jí to zřejmě nedošlo :D Každopádně když se opravdu nehodí, když syn chodí v osm spát, tak jí nekompromisně i s manželem vypakujeme, že měla přijít dřív. Zase všechno si líbit nedáme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.19 23:41
@neila píše:
nejrozumnější slovo, co tady padlo :kytka:

To rozhodně, moc se mi její příspěvek líbí. Jen by mě zajímalo, kolik ženských je tohle opravdu v reálu schopno dělat a nenápadně korigovat, pokud má doma něco takového, jako je tu popsáno. Jak píše @Rezii, člověk by to rád obrátil ve svůj prospěch, ale ne každý to umí.

• Citovat
  • Upravit
76843
27.3.19 23:43

@PrichystalovaA ach jo, tak aspoň že někdy ji vypoklonkujete, ty jsi asi moc hodná osůbka, tak fakt pozor, ať ti ostatní - hlavně babičky - neskáčou po hlavě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 23:49

@stinga Jééé děkuju moc!!!! Moc jsi mě potěšila :) Asi je pravda, že častěji myslím na to, jak se asi cítí ostatní v mém okolí, než abych myslela na to, co je nejlepší pro mě… Asi chci dopřát oběma babičkám vnoučka i za cenu vlastního nepohodlí, nějakých starostí apod… Ještě jednou děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.3.19 00:30
@PrichystalovaA píše:
Zdravím maminky :) Jdu za Vámi asi s neobvyklým dotazem. Syn má dva a půl roku a já řeším už delší dobu problém s mojí mamkou. Mám ji ráda, ale přijde mi, že je až nezdravě fixovaná na mého syna. Bydlíme od sebe pár kilometrů. Jakmile malého nevidí déle jak tři dny nastávají věcné dotazy a deptání:,, Kdy přijedete? Já už malého tak dlouho neviděla. Jsou to už čtyři dny, co tady byl malý naposled. Když přijedeme, ona si sbalí syna, jde s ním ven, nebo do druhého patra v baráku, třeba celé odpoledne o nich nevíme. Občas si vymýšlí i záminky, aby mohla s malým trávit čas. (Tvrdí, že se jí něco pokazilo, můj manžel to má dojet spravit. Že se máme přijet na něčem domluvit apod. ). Už se jí bojím říkat i o nějakém výletu co plánujeme. Nejraději by všude jezdila s námi(hlavně s malým)Synovi dovolí téměř všechno, včetně toho, aby po ní házel dřevěné kostky, práskal se skleněnou vytrínou apod. Když upozorním, aby tohle malý nedělal, komentuje to většinou slovy:,, Bába by ráda, ale máma to zakázala.A to nemluvím o tom, že prakticky vše na co si ukáže mu babička koupí. Postupem doby, jak se to s mamkou vyvíjí, jsem se u syna stala i lehce,,nepopulární. Pokaždé, když od prarodičů odjíždíme, tak jsou obrovské scény a řev. Když jsme s babičkou, tak mě syn odhání, ostrkuje, chce být jen s ní. Ale to mi zas tak nevadí, jsem ráda, že mají hezký vztah. Teď ale přišla s tím, že malého v žádném případě nemám dávat od 3 let do školky. Že mám jít do práce a ona se o něj bude starat. Přitom, když měla jeden týden vyzvedávat prvního vnuka od nevl. sestry ze školky, tak nadávala, jak se jí to nehodí, otravuje ji to apod.Po operaci zad má invalidní důchod. Kdykoliv nadhodím slovo školka, tak je oheň na střeše. Má milion důvodu proč tam syna nedávat(je malej, učitelky se mu nebudou věnovat, bude často nemocný, pak si školy a školky užije dost apod.) Používám svoje argumenty. Syn je dost společenský, má rád děti, ve školce se naučí hromadu nových věcí, co ona ho nenaučí, zvykne si se dělit o hračky, hromada dětí chodí od tří let do školky apod. Nedokážu si představit situaci, kdyby se něco událo(nemoc, úraz, její nová práce) a já musela řešit to, že syn nemá zajištěnou školku, já pro něj nemám hlídání a musím chodit do práce...Nedokážu si představit, aby s ní byl 8 hodin denně jeden rok. Nebaví mě se s ní ohledně tohoto pořád dohadovat :/ Chci se Vás zeptat na názor. Přijde Vám toto její chování ještě jako normální babičkovské romazlovaní nebo už je to moc??? :( Mám z toho docela obavy, kam dál tady to její chování může vést :/ když jí se školkou ustoupím, můžu to řešit za rok zas... Zaráží mě i to, že má další tři vnoučata(z toho dvě,, nevlastní) a i když by měla prostor a čas, tak o ně nejeví takový zájem, jak o mého syna a stýká se s nimi tak jednou do měsíce… Vím, že některé maminky by za takový zájem o vnouče byly nadšené, ale pro mě osobně byla poslední,, kapka'' to, že si nepřeje, abych malého dávala do školky… Děkuju moc za názory, rady a opovědi :)

Tak nevlastni jsou holt nevlastní a pokud to poslední je on syna, tak k těm nebývá tak blízko jako k vnoučatům od dcery :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
28.3.19 06:57

Jééé, jak dobře tohle chování znám ;) Proto jsem své návštěvy u babi a dědy hooodně omezila, klukům je dopřávám v dohodnutém intervalu 1 x za 14 dní na část víkendu.
Nejedná se tedy o mé rodiče, ale manželovy a kluci jsou jediná vnoučata v jejich rodině.
Vymezit si svá území jsem musela několikrát, protože s jejich chorým chováním bych ani nebyla rodič. Čekali, že přijedou kdykoliv, vezmou si nejstaršího kamkoli a vrátí ho, kdy oni chtějí......vrrrr to jsem neunesla a bohužel tvrdě jsem si obhájila své (např.přijeli za mnou do porodnice a hlídali staršího, k tomu jsem se já ani nedostala, protože ho děda přede mnou chránil-on plače a nechce za tebou, ty máš mimino a neustále byl u dědy v náručí, měla jsem co dělat, abych nebulela jak želva)
Podruhé jsem vypěnila, když mi starší (tehdy 4-5 let) po odjezdu od babi a dědy v sedačce tiše plakal - asi 2 měsíce :pocitac: :pocitac: Než jsem z něj vydolovala, že se s ním dědeček loučí ve stylu - mně bude po tobě tak smutno, co já tu ted bez tebe budu dělat … a další citové výlevy - i s hlazením ručičky a chováním
Teď kluky vysadím na víkend u babi a dědy a děda už jim hladí ručičky, koleno, promačkává prsty, hladí záda a s prominutím by jim vlezl až do...... Babi je o trochu přísnější, ale stejně kolem nich skáče, jak si hoši písknou a já tohle fakt nedávám - v jejich věku(11 a 9) ;) bojuju za svou svéprávnost :mrgreen: a jejich samostatnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
28.3.19 07:18

Je to vaše máma - o to je to snazší, že jí můžete říct věci narovinu. řekla bych jí, že kluka moc rozmazluje a proto nepřipadá v úvahu, aby se o něj starala pořád místo školky. můžete určit jeden den v týdnu, kdy on do školky nepůjde a bude s babi jenom. já dávám dceru do školky taky jen dvakrát, třikrát týdně a nikomu to tam nevadí. Jinak chápu, že vás to otravuje, ale buďte fakt ráda…moje děti vidí prarodiče tak třikrát do oka a vůbec to o ně ještě vůbec nejeví zájem :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
28.3.19 07:27

@Bubla_Bučková kdyby to dělala tchýně, tak to řeší manžel každopádně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ten by se s tím asi moc nes*al :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
28.3.19 08:07
@Anonymní píše:
To rozhodně, moc se mi její příspěvek líbí. Jen by mě zajímalo, kolik ženských je tohle opravdu v reálu schopno dělat a nenápadně korigovat, pokud má doma něco takového, jako je tu popsáno. Jak píše @Rezii, člověk by to rád obrátil ve svůj prospěch, ale ne každý to umí.

Tak jasne , jednoduché to určite není. Člověk musí byt asi velký diplomat. Ale v zájmu zachování dobrých rodinných vztahů to určite stojí za pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.3.19 09:32

Ne, kdyby se jednalo o tchyni, tak nadpis by zněl něco jako :tchýně nám ničí život. Za další by za ohromného přikyvovani byla tchýně vyškrtnuta z života děti a nejlíp i z manželova :P pokud by manžel třeba jednou měsíčně i přesto trval na návštěvě, dopustil by se zločinu proti lidskosti, kde trestem je rozvod… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová