Obtěžuje mě..

Anonymní
13.10.22 21:40

Obtěžuje mě..

Zdravím,

prosím, můj ex mě obtěžuje, vyhrožuje mi smrtí, řve, uráží mě, všude pomlouvá, rozbíjí cizí i můj majetek. Policie přivolána několikráte, ale pouze si to zapíší a odjedou. Bojím se o život. Co mám dělat, jak pokračovat?

Dodám, že je v podmínce za ublížení na zdraví, v případě, že ji poruší, hrozí mu deset let vězení. Podmínku již porušil a stále nic. Jak nedotknutelnej…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12624
13.10.22 22:17

Podej na nej na policii trestni oznameni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4493
13.10.22 22:25

Zkus ho nahrát jako důkaz pro policii. Hlavně pryč od něj a to, co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
13.10.22 22:34

Odstěhuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.22 23:22

Podej trestni oznameni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
13.10.22 23:35

Musíš to nahrát, pořídit důkazy, sehnat svědky a TRVAT na tom, že jsi ohrožená osoba a trváš na sepsání tr. oznámení (jinak se to "spláchne na přestupek nebo číslo jednací..) Žijete spolu? Vše dokumentuj.. tyhle případy se strašně obtížně prokazují, schovávej si vše, sms, výhrůžky atd.
hranice je zde pro trestní řízení fakt tenká, spousta věcí se odkládá, že to nedosahuje v českém právu potřebné intenzity…
musí tam být přímo Prokazatelná výhružka smrtí, zbití, vážné újmy, aby se v tom daly zahájit úkony trestního řízení.. chraň se aspoň nějakým pepřákem,
musíš to prostě nahrát.. pak bude možno ho případně zadržet a obvinit..
patologických vztahů je bohužel tolik, že u každého stát policajt opravdu nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 00:02

Na okresní státní zastupitelství podej oznámení. Stačí to, co jsi tu napsala. Policie se tím bude muset zabývat, dostane to příkazem ze zastupitelství. Všechny SMS si uchovej. Anonym prosím kvůli mému zaměstnání a nechci tu vystupovat jako autorita a orgán veřejné moci. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
3506
14.10.22 02:37

Jak zde bylo zmíněno, když budeš vědět, že se to zase bude dít, doporučuji dát si na telefonu diktafon, vypnout displej a nahrávat, ale ten telefon bych dal někam jinam než na stůl ať to neobjeví, důkaz musíš mít, když nebude důkaz, on to zapre a ještě tě zmydli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
14.10.22 06:37

10 let vězení? Na to se podmínka snad ani nevztahuje. 10 let je tak sazba pro vraha

• Citovat
  • Upravit
7257
14.10.22 06:45

Vy bydlíte spolu? Nebo chodí před Tvůj byt či dům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
14.10.22 06:55

Podej trestní oznámení a rovnou i návrh na soud na zákaz přiblížení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
14.10.22 07:33
@jahuhudka píše:
10 let vězení? Na to se podmínka snad ani nevztahuje. 10 let je tak sazba pro vraha

Myslím, že podmínka je u trestu pouze do 5 let odnětí svobody, když hrozí víc jde na tvrdo. Zakladatelka buď záměrem, nebo omylem 5 let přidala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
14.10.22 07:36
@Lucy75 píše: … musí tam být přímo Prokazatelná výhružka smrtí, zbití, vážné újmy, aby se v tom daly zahájit úkony trestního řízení.. ......
@Anonymní píše:
Zdravím,
prosím, můj ex mě obtěžuje, .....

Kromě subjektivního pocitu ohrožení OČTŘ požadují často i objektivní ohrožení, tedy musel by vůči tobě už něco konat, a to musíš prokázat. Takže opatřuj si důkazy, které prokazují, že směřuje skutečně k naplnění hrozby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 11:55

@Rotha Nepřidala jsem nic, měl jednu podmínku (ublížení na zdraví), udělal to znovu, byl soud a dostal další podmínku. Vím, divné, ale je to tak.

• Citovat
  • Upravit
65274
14.10.22 13:28
@Anonymní píše:
@Rotha Nepřidala jsem nic, měl jednu podmínku (ublížení na zdraví), udělal to znovu, byl soud a dostal další podmínku. Vím, divné, ale je to tak.

Jo, podminky se muzou davat opakovaně, i kdyz v ni jsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria