Za jakých okolností byste odpustili nevěru?

17
13.10.22 21:26

Za jakých okolností byste odpustili nevěru?

Ahoj, včera jsme s kamarádkou řešily nevěru jejího partnera. Trošku mě překvapil kamarádčin přístup a pohled na věc.
Já jsem v tomhle byla vždycky nekompromisní a neodpustila bych žádnou nevěru (ať už emoční - zamilovanost, tak tu fyzickou - sex, doteky…).

Jak to máte Vy? Odpustili byste? A v jakém případě?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
465
13.10.22 21:46

Odpustila bych pouze jednorázovou nevěru, dlouhodobou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
13.10.22 21:47

Odpustila bych jednorazovou neveru. Opilecky zkrat.
Nechtela bych si kvuli jednomu suku delit deti, majetek. Sex pro me nema prakticky zadnou hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.10.22 21:49

Za bezdětna bych proste odešla, s dětmi by záleželo na konkrétní situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 22:00

Myslím, že takto se ptát, "co bych, kdybych.. " je zbytečné.

Pokud v té situaci ještě nejste, nemáte úplně představu o čem to je a jak to bude probíhat.. píši z vlastní zkušenosti..
Může to být pak vše úplně jinak..

• Citovat
  • Upravit
34473
13.10.22 22:15

Odpustila bych jednorázový úlet. Kdyby se zblbnul na pár týdnů, spadl by mu mozek do trenclí a pak se probral, tak bych se taky snažila vztah udržet. Ale jen za předpokladu, že by toho litoval a opravdu chtěl být se mnou. Neodpustila bych opakovanou nevěru a trvalý paralelní vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.10.22 22:18
@Anonymní píše:
Myslím, že takto se ptát, "co bych, kdybych.. " je zbytečné.Pokud v té situaci ještě nejste, nemáte úplně představu o čem to je a jak to bude probíhat.. píši z vlastní zkušenosti..
Může to být pak vše úplně jinak..

Berete to moc do hloubky. Já samozřejmě chápu, že nevěra u každého z nás by byla jiná (vliv má mnoho faktorů - jak dlouho spolu jsou, kolik mají dětí, jaké bylo manželství před nevěrou…). :kytka: Mě zajímá obecný názor, jestli mi rozumíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.10.22 22:30

Z mého pohledu hodně záleží na okolnostech.
Obecně nevěru snáze odpustíš pokud dojdeš k vnitřnímu poznání, že na ní máš svůj podíl viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75822
13.10.22 22:33

Já už si můžu dovolit luxus být nekompromisní.
Ne, nic!
Neodpustila a šla bych okamžitě. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 22:35

Momentálně nejsme manželé, nemáme děti - a myslím, že nevěru bych nyní neodpustila žádnou.
Dovedu si představit, že s dětmi bych odpustila nevěru jednorázovou, opileckou. Ale těžko říct, třeba by mi ani toto nešlo. Nevěru - souběžný dlouhodobý vztah - bych asi neodpustila nikdy.

• Citovat
  • Upravit
8302
13.10.22 22:40

Jako dvacetiletá ihned odcházím. Jako 30+ s dětmi těžko říct. Nezažila jsem, naštěstí, ale čím bych byla starší, tím spíš bych odpustila, ale ten vztah by už byl hodně nalomený. Obecně pokud bych neměla děti, odešla bych asi v každým věku. Jako dětma bych to nějak vydržela, po odchodu děti bych asi odešla taky. Ale úplně nejlepší by bylo, kdyby ten chlap měl koule a vyřešil to on a nestavil mě do pozice, abych já musela rozhodnout co s námi bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.22 22:42
@sirikit píše:
Já už si můžu dovolit luxus být nekompromisní.
Ne, nic!
Neodpustila a šla bych okamžitě. :cert:

Přesně tak momentálně žádnou. S detma ( spolecnymi) nejspíš nějakou jednorázovku jo. No obecne vzato podle situace, míře závislosti. Ale to by asi nebylo odpuštění v pravém slova smyslu, ale proste nutnost, překousnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 23:24

Já jsem odpustila jednorázovou nevěru v opilosti. Musela jsem si to v sobě ale zpracovat, přežít X krizi, kdy jsem to chtěla s ním skončit, dát do kupy znovu svoje sebevědomí. Dnes jsou to 2 roky a vše je ok. Už si na to ani nevzpomenu. Vše zahojí opravdu až čas. Manžel šel hodně do sebe. Ale podruhé už neodpustím a on to dobře ví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.22 23:30

Opilecký úlet, jednorázovka, čistě fyzická záležitost mi nevadí. Vadilo by mi něco dlouhodobějšího a hlavně pokud jsou v tom emoce. Ale zažila jsem dva dost netradiční vztahy včetně soužití ve 3, takže na to mám asi trochu jiný pohled.

• Citovat
  • Upravit
3745
14.10.22 00:37

Já bych si k tématu dovolila položit otázku- kdybyste kvůli zachování rodiny odpustily svému muži úlet, ocekavaly byste poté v budoucnu od svého partnera stejnou dávku tolerance v případě, že by se obdobný úlet stal na vaší straně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí