Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj
My máme nejlepší zkušenosti s botkami Fare a Peddy. Pak jsou dobré Elephanten, Essi, Santé. Ale to už je tu psáno
Hlavně musí mít žirafku či jiný atest - měli jsme i botky, které měly polskou obdobu žirafky (teď si nevzpomenu, co to bylo za zvířátko
a taky byly fajn. Je ale jedna značka, se kterou dobrou zkušenost nemám, tedy co se dětských botiček týká, a to je Baťa, povedlo se nám tam koupit úplně blbé sandálky. My jsme ale zvláštní případ, naše dcerka jakožto hypotonik potřebuje i v téměř 3 letech pořádně upnout nožičku a ty baťovské sandálky byly jen na dva pásky a místo přezek měly suché zipy.
Tak ten je asi jen v malých městech. Zkus se zeptat v lékárnách (v soukromých- v Kauflandu je mít nebudou). Tam jsou vždy dobré.
Malá teď právě měla na zimu botky Fare s membránou a byly bezkonkurenční. Na chození i na sáňkování úžasné, na celou zimu jí stačily jedny botky. Nikdy neprotekly a přitom krásně drží nožku. A vypadají úchvatně
![]()
Dobrý den, všem moc děkuji za příspěvky, názory, zkušenosti
. V testech MF Dnes vyhrály boty zn. Fare, ale jednalo se o větší velikosti. Vzhled botů zn. Fare mě, ale moc nenadchl. Nejvíc se mi líbí zn. Essi a Santé. Které myslíte, že jsou lepší?
Děkuji, Stelaa
Příspěvek upraven 17.03.11 v 17:25
Z těch dvou značek neprohloupíš ani s jednou, řekla bych, že jsou určitě na stejné úrovni. Pokud máš možnost vyzkoušet, poznáš sama, která lépe sedí, pokud budeš kupovat přes internet, budeš muset důkladně měřit a i tak není řečeno, že budou sedět perfektně.
Já jsem kupovala přes net větší velikosti osvědčených modelů. i když třeba letošní jarní D.D.Step jsem brala bez předchozího zkoušení. Ale už tak tuším, na co se dívat, takže to ještě nikdy nedopadlo špatně ![]()
stelaa píše:
Dobrý den, všem moc děkuji za příspěvky, názory, zkušenosti. V testech MF Dnes vyhráli boty zn. Fare, ale jednalo se o větší velikosti. Vzhled botů zn. Fare mě, ale moc nenadchl. Nejvíc se mi líbí zn. Essi a Santé. Které myslíte, že jsou lepší?
Děkuji, Stelaa
Můžeš hodit odkaz na ty testy? ![]()
Moc děkuju
, škoda jen, že jsou ty testy tak stručné, vždyť výrobců je tady mnohem víc a oni navíc vybrali nesrovnavatelné boty (polobotky x balerínky), škoda, že vynechali DPK, Superfit či Santé. Essi bych nekoupila kvůli jejich přístupu k reklamacím, protože i u dobré botky se stane. (Někdy loni tu byla rozsáhlá diskuze.)
Musím říct, že Deichmann má stejně jako Baťa málokteré boty kožené, takže tam už asi nepůjdu. Byla jsem u obou prodejců přede dvěma týdny a akorát mi to zkazilo náladu, protože dcera oc chtěla nové boty a já ji přesvědčovala, že tu umělinu jí fakt nemůžu koupit.
A opět jsme skončili u DPK.
dobré ráno, všem děkuji za příspěvky. Nakonec u nás zvítězily značky Santé a Peddy. Koupili jsme jarní-Santé, letní-Santé a na běhaní po zahradě-Peddy. Překvapila nás cena
i vzhled botů:palec:. Prozatím jsme s botami moc spokojení
.
Ještě se zapomíná na Bédǎ - obuv. Jsem naprosto spokojena, máme od nich už třetí pár bot a i ve srovnáná s dražšími obstojí na jedničku. Lehké, tvarovaná vyndavací stélka, kožené, pevný opatek…super. V Praze mají prodejnu na Počernické ul. Moc milá
a kompetentní paní prodavačka!
Ahoj, já teda přihodím taky svou trošku do mlýna, asi před rokem jsme s malým objevili značku ciciban a jsme z ni naprosto unešeni. Nejenže jsou hrozně krásné a měkoučké ale májí dokonce nějaký certifikám přímo od doktoru tady v česku(jinak pochází tuším ze slovinska). Takže kupujeme jenom je…jsou sice dražsí, ale když si vzpomenu na Honzíkovi první boty od FARE, ve kterých chodil jako kosmonaut jak byly tvrdé
a teď, tak se to nedá srovnat ![]()
Škoda, že jejich webovky nefungují, podle firem jsem je ale našla jen v Praze, takže pro mě bohužel passé, jinak bych je ráda omrkla.
zkus justgo-ova.cz
je to prodejna v ostravě, ale mají tam právě hlavně ty cicibanovské botky. Můžeš alespoň kouknout, jak vypadají ![]()
Díky za webovky
, boty jsou krásné, třeba budu mít štěstí a někdy na ně narazím i v Brně.
Dobrý večer, jak tak koukám tak co člověk to názor.
První rok jsem kupovala všechny botičky pro dceru ve zdravotních potřebách. Na podzim měla koupené boty v Chiccu. Na zimu měla boty s membránou od Superfity a na jaře jsem koupila dvoje boty Peddy a bohužel jsem oboje dvoje reklamovala.
(prodřená pata a prasklá podrážka po měsíci nošení)
Dost mě tato značka zklamala. Tak jsem znovu zakoupila botičky od Chicca. S těma jsem byla hodně spokojená.