Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Anonymní píše:
Chci se také optat - byla jsem dnes v obuvi, a měli tam dětské boty za 800 Kč, což mi přijde strašně moc. Malý to bude mít tak na 2-3 měsíce. Představuji si cenu maximálně 400 Kč. Chci se tedy zeptat, jakou máte zkušenost s botama normálně z obuvi, třeb Deichmannu nebo od Vietnamců? Nepotřebuji žádný atest a boty s pověstnou žirafou. Vše jinak kupuju použité, nebudu kupovat džíny za 300 Kč, když je můžu mít v bazaru za dvacku. Ale boty už jsou sešlapané od někoho jinéhho, to nechci, chci nové, ale za rozumnou cenu. Rovnou předesílám pro ty, kdo chtějí mluvit o ničení nohou dítěte botami z normální obuvi bez atestu a ať investuji tolik peněz do jedněch bot, ať to radši spolknou.
já bych boty od vietnamce nikdy nekoupila. Jsou hodne nekvalitní, a ten materiál hrůza
@Anonymní píše:
Chci se také optat - byla jsem dnes v obuvi, a měli tam dětské boty za 800 Kč, což mi přijde strašně moc. Malý to bude mít tak na 2-3 měsíce. Představuji si cenu maximálně 400 Kč. Chci se tedy zeptat, jakou máte zkušenost s botama normálně z obuvi, třeb Deichmannu nebo od Vietnamců? Nepotřebuji žádný atest a boty s pověstnou žirafou. Vše jinak kupuju použité, nebudu kupovat džíny za 300 Kč, když je můžu mít v bazaru za dvacku. Ale boty už jsou sešlapané od někoho jinéhho, to nechci, chci nové, ale za rozumnou cenu. Rovnou předesílám pro ty, kdo chtějí mluvit o ničení nohou dítěte botami z normální obuvi bez atestu a ať investuji tolik peněz do jedněch bot, ať to radši spolknou.
Já té chápu, takže i v Deichmanu mají dobrý, chce to osahat - aby nebyly úplně tvrdý v podražce a aby měly pevnou patu. Za mě doporučim Befado kecky, dělají i vysoké, stojí kolem 300,–
POkud chces tuto cenu, tak bud hledat slevy - starsi kolekce atd…to ale musis mit stesti…a nebo pocitat s tim, ze obuv nebude kozena…protoze sehnat za 400 dobre botky(pokud fakt nejsou ze slevy), to je jako se chtit kvalitne najist za 20,–
A byla ses v tom deichmanovi na ty ceny podívat? asi ne že? i tam tenisky stojí kolem 800. taky jsem z toho byla překvapená, ale použité bych nekoupila a od větí taky ne. můžeš zkusit Reno, tam mají kvalitní botky a nemusí stát jmění. my tam kupovali značku Bama, ale ta už patří mezi ty drahé
Já mám s botami z Deichmanu dobré zkušenosti, tedy kupuji boty kvalitnější ale obvykle vyhlížím slevy apod. Také mám dobré zkušenosti s botami z tohoto obchůdku
www.boty-detske.cz, mají boty kvalitní acenově dostupné.
Boty od vietnamců za mě ne, koupila jsem malému minulý měsíc tenisky na zahradu a boty mají rozlepené podrážky
takže už ani náhodou
Kupuju dcerám boty v Deichmanovi, letos jsme sehnali tenisky za 600,– do města pro jednu a na zahradu byly tenisky stejné co jsme loni koupili starší do města za 600,– tak měli před týdnem ve výprodeji za 150,– tak jsem jí je vzali na zahradu na běhání.
Někdy tam mívají dobré akce chce to sledovat, ty tenisky za 600,– měli tam i levnější pro holky, ale my brali ty, které seděli nejlíp noze.
A z botama od Daichmana nemáme problém
.
Tak na jak dlouho je bude mít, to je otázka, každá nožička roste jinak. Já kupuju určitě aspoň o číslo větší a to by do podzima mělo stačit, příští rok je uričtě neunosí.
A jinak mě tady ostatní ukamenují, ale mě třeba nevadí nošené kvalitní boty. Letní mám pro malou od známé SuperFit, jsou v perfektním stavu a malá je krásně unosí. Ale k vietnamcům bych pro dětské boty nešla ani náhodou, já teda, když už nové, tak zásadně do lékarny.
Jj, jistě, já mám tu prodejnu kousek tak si je přes net objednám a beru až po vyzkoušení ![]()
@avm3 píše:
Tak na jak dlouho je bude mít, to je otázka, každá nožička roste jinak. Já kupuju určitě aspoň o číslo větší a to by do podzima mělo stačit, příští rok je uričtě neunosí.
A jinak mě tady ostatní ukamenují, ale mě třeba nevadí nošené kvalitní boty. Letní mám pro malou od známé SuperFit, jsou v perfektním stavu a malá je krásně unosí. Ale k vietnamcům bych pro dětské boty nešla ani náhodou, já teda, když už nové, tak zásadně do lékarny.
taky si myslím že kvalitní neošoupané a neochozené boty se dají ještě použít, mladší syn dědí po bráchovi boty na zahradu - tedy myslím ty co přežily jeho řádění
![]()
@jerseym No po vlastních dětech to je úplně v pohodě - člověk ví, co se s botama dělo.
Já na škole brigádně pracovala v obuvi a k Vietnamcům bych pro botky nešla. Nemyslím kvalitu zpracování, ale to, že asijská noha je jiná než naše evropská, takže pro asijské děti fajn, ale pro evropany ee.
Myslím, že je dobré sledovat slevy. Já má ráda třeba Sportisimo, kde každý rok kupuju prckovi boty „na lítačku“ a ještě ani jednou jsem tam neplatila více než 200,–. Nebo mám ráda CCC, tam mají pro prcky hezké a levné (do 300,–) plátěné botky. Ale myslím, že i v jiných obchodech se dají sehnat levnější boty, je třeba sledovat regály s posledními páry a výprodeje
Držím palce, ať seženeš ![]()
V Deichmanovi se dají sehnat boty kolem 400, sice nejsou kožené, ale mají koženou stelku a jsou atestované pro děti. A jinak bývá hodně v obuvích (aspoň u nás - nemyslím teď Deichaman a takové velké obchody, ale normálně na městě malej krámek s kvalitníma botama nebo i lékárny), že třeba poslední čísla mají ve slevě jako výprodej. Teď jsem tak koupila klukovi krásné kotníčkové kožené boty z 950Kč na 350Kč protože měli poslední čísla 19 a 21 a byl to loňský model.
A jinak k dědění bot, to už nemůže být skoro nic horšího, když teda nepočítám boty od větví. Dědila jsem skoro všechny boty po starší sestře až někdy do mých deseti let. Pak sestře zjistili, že má ploché nohy. Dědění přestalo, já začla nosit nové boty, ale už stejně bylo pozdě. Díky vyšlapaným botám po sestře, které byly vyšlapané plochou nohou, i já mám ploché nohy, ale jelikož jsem si nohy zkazila právě vyšlapanýma botama, tak se mi zbortila celá klenba, protože nohu to nutilo tvarovat se jinak, podle boty, než podle toho, jak se mi sama o sobě chtěla klenba tvarovat. Takže zborcená klenba a tím pádem porblémy i s páteří. Takže boty rozhondě nedědit!!! A pokud ano, tak si zjistit, jestli se dětem vyvíjí klenba alespoň „podobně“. Nedědit boty plochých nohou na zdravé nohy.
…DD Step jsou maďaři
to nemá s českou výrobou nic společného