Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
V Deichmanovi se dají sehnat boty kolem 400, sice nejsou kožené, ale mají koženou stelku a jsou atestované pro děti. A jinak bývá hodně v obuvích (aspoň u nás - nemyslím teď Deichaman a takové velké obchody, ale normálně na městě malej krámek s kvalitníma botama nebo i lékárny), že třeba poslední čísla mají ve slevě jako výprodej. Teď jsem tak koupila klukovi krásné kotníčkové kožené boty z 950Kč na 350Kč protože měli poslední čísla 19 a 21 a byl to loňský model.
A jinak k dědění bot, to už nemůže být skoro nic horšího, když teda nepočítám boty od větví. Dědila jsem skoro všechny boty po starší sestře až někdy do mých deseti let. Pak sestře zjistili, že má ploché nohy. Dědění přestalo, já začla nosit nové boty, ale už stejně bylo pozdě. Díky vyšlapaným botám po sestře, které byly vyšlapané plochou nohou, i já mám ploché nohy, ale jelikož jsem si nohy zkazila právě vyšlapanýma botama, tak se mi zbortila celá klenba, protože nohu to nutilo tvarovat se jinak, podle boty, než podle toho, jak se mi sama o sobě chtěla klenba tvarovat. Takže zborcená klenba a tím pádem porblémy i s páteří. Takže boty rozhondě nedědit!!! A pokud ano, tak si zjistit, jestli se dětem vyvíjí klenba alespoň „podobně“. Nedědit boty plochých nohou na zdravé nohy.
Ahoj,
holky kupujete boty v Deichmanovi? Ptala jsem se tam jednou a říkali mi, že mají všechny botky atest. Jde o to, že synovi jsem koupila boty na zimu nějaké za 800,– a za dva měsíce je prošel - díra na patě, neuznali reklamaci. Pak jsem koupila minulý rok botasky v nějaké dětské obuvi, vše s atestem a taky za léto projitá podrážka. Tak mám strach kupovat nějaké superfity za 1300,– apod, když pak v nich bude díra. Manžel mu koupil teď nějaké na rychlo na školku v přírodě v albertu, syn sebral dceři motorku a už se mu loupe špička. Kdyby takto oddělal boty za 1300,–, bych ho asi majzla Ale botky za 700,– mi přijdou přijatelné. Hlavně tam nemám problém s reklamací. Jde o vel. cca 29.
@Osmanka superfity jsou pro me jediny boty z detskych se kteryma nebyl nikdy ani jediny problem. Kupuju je tedy na to lepsi a do skolky na pisek ma vetsinou neco levnejsiho, ale i kdyz na pisku byly, problem z toho nebyl ![]()
Z Deichmanna měli kluci zimní boty a vydržely celou zimu. Pro mladšího stály 550,–, pro staršího kolem 700,–.
Vzhledem k tomu, že vždy kupuju boty pro dvě děti, tak prostě nemůžu (a nechci) dát za jedny přes tisícovku, když pak potřebují třeba dvoje nebo troje (v létě) na sezónu ![]()
@KPKristy píše:
Z Deichmanna měli kluci zimní boty a vydržely celou zimu. Pro mladšího stály 550,–, pro staršího kolem 700,–.
Vzhledem k tomu, že vždy kupuju boty pro dvě děti, tak prostě nemůžu (a nechci) dát za jedny přes tisícovku, když pak potřebují třeba dvoje nebo troje (v létě) na sezónu
Přesně - taky mám dvě děti a kupuju jim tak troje boty na sezónu a to ještě malé je 18měs.,ta k možná i jich koupím víc na léto. Tak nechci dát za 6bot každé po 1300,– - 10tis. za boty za půl roku mi přijde nesmysl.
@quinny píše:
@Osmanka superfity jsou pro me jediny boty z detskych se kteryma nebyl nikdy ani jediny problem. Kupuju je tedy na to lepsi a do skolky na pisek ma vetsinou neco levnejsiho, ale i kdyz na pisku byly, problem z toho nebyl
Když mě přijde, že právě v tom do školky a na hřiště je déle, jenže je hned oddělá. Dřív syn neměl boty na sezónu, ale tak dvoje na sezónu, vyrostl, ale teď je zničí. Tak právě tápu.
Já teď hledám tenisky, takové klasické letní v deich byly jen strašně tvrdé. Cenu hlídat musím, jelikož vše x3 je fakt pálka, ono si řeknete, stojí 300, jenže 900 už je rozdíl ![]()
Do Deichmanna se chystám na nákup bot na písek, na ježdění na odrážedle. Na normální nošení jsem pořídila KTR, vyšli kolem 500,– ve slevě, jinak stáli 700,–
@Osmanka píše:
Když mě přijde, že právě v tom do školky a na hřiště je déle, jenže je hned oddělá. Dřív syn neměl boty na sezónu, ale tak dvoje na sezónu, vyrostl, ale teď je zničí. Tak právě tápu.
na hriste mamae treba pegresy ted. U nas zase moc vyber neni. Deichamann mi tu prijde uplne marnej, ty boty tam mi prijdou desny, to uz muzu rovnou koupit v nejakym hypersuper a za tu cenu mam jeste dvoje. A v normalnim krame superfit, ted jsem teda sehnala ty pegres tak jsem byla rada a jinak peddy. Ty se nam vloni rozpadli prave na tom pisku, mel je asi 3× na noze ( ne nikde na hristi, pouze v nich defacto prosedel tri odpoledne na pisku) a proslapla podrazka, a stali tusim taky 800. No to radsi koupim ve vyprodeji za 900 superfity a ta kvalita je uplne nekde jinde. Deti mam taky dve. Ono jde treba o to u starsiho, ze treba uz mu ta noha tolik neroste, tak to cloveku neni tak lito dat, a kdyz je nosil chvilku tak se zase dobre prodali dal. Kazda samo koukame kde usetrit, ale me ty boty u tech malejch proste prijdou to nejdulezitejsi, tak se snazim kupovat co nejkvalitnejsi ![]()
Dcera má po synovi na 18měs. jedny celokožené botky od Bati - syn je mohl nosit tak 3měs. (jsou to takové ty vel. 20,21) - podrážka se loupe. Tak jsem z toho překvapená, že boty k 1000,– nic nevydrží.
@jizvíková klasicke letni tenisky mam rada od befada a vyjdo cenove super, ale to asi znas ![]()
@quinny píše:
@jizvíková klasicke letni tenisky mam rada od befada a vyjdo cenove super, ale to asi znas
ano zname, ale jsou siroke, do ted to slo, letos uz ne