Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jana.49 Mně dávali injekci hned v porodnici, špatně se mi zavinovala děloha od 6. porodu dál, měla jsem tam sraženiny. Vždycky to pak bylo ok, na kyretáž jsem nemusela.
Držím pěsti ![]()
Ahojte,
jsem 4 týdny po porodu. Očistky jsou střídavě silnější, slabší, krvácení, špinení. Břicho mě nebolí. Včera večer při kojení ze mě vyšel kus něčeho o velikosti cca 5 cm cm a teď v noci něco podobného opět u kojení. Byl pokaždé světle růžový. Je to ok nebo mám v pondělí mazat k dr.? S porodem placenty nebyl problém, ještě mi PA ukazovala jak je krásná a celá
Co to může být?
@Anonymní píše:
Ahojte,jsem 4 týdny po porodu. Očistky jsou střídavě silnější, slabší, krvácení, špinení. Břicho mě nebolí. Včera večer při kojení ze mě vyšel kus něčeho o velikosti cca 5 cm cm a teď v noci něco podobného opět u kojení. Byl pokaždé světle růžový. Je to ok nebo mám v pondělí mazat k dr.? S porodem placenty nebyl problém, ještě mi PA ukazovala jak je krásná a celá
Co to může být?
Barva očistek postupně zesvětlává, pokud je růžová, nemáš žádné bolesti, teplotu atd… Je to OK. ![]()
Ja mela ocistky uplne minimalni doma uz, az me tohle zarazilo, jestli se dostatecne cistim…jako cistila a ty bud taky v klidu ![]()
Ze mě po prvním porodu taky vypadly zničehonic takový „játra“. Po druhém jsem krvácela asi 3 týdny, pak nic a den před kontrolou po 6nedeli jsem zase najednou krvácela, jak kdybych to dostala, ale jenom jeden den a pak už nic.
@Prtulak Já jsem právě v porodnici měla hodně světle růžové očistky, až jsem si říkala, že to vypadá jak zbytky plodovky. Po pár dnech doma se to změnilo na klasickou ms krev a ta se střídala se špiněním. Krev hlavně při kojení. Některé dny už skoro nic. Teď poslední asi 3 dny je to zas jak slabší ms a do toho ty větší kusy, které vyšly taky při kojení. Očistky jsou tmavé, jen ty kusy světlejší.