Očistky u 6denního miminka

29.4.25 15:42

Očistky u miminka

Ahoj, chtěla jsem se zeptat setkal jste, se někdo s očistky u 6 denního miminka.? Malá to už měla v porodnici doktorka říkala že je to normální ale, já to zažila poprvé a to mam 4 dcery prý do týdne to zmizí dnes, u mne byla na kontrole dětská s říkala že se to stává že to je něco jako první menstruace :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33
29.4.25 15:45

Asi máš na mysli pseudomentruaci. Může se vyskytnout u novorozených holčiček, mají ještě hormony z těla matky. Je to normální a ne až tak raritní, pracuju v porodnici a občas to vidíme. Můžou být i zduřelé prsní bradavky (a to dokonce i u chlapečků). Buď v klidu, nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
29.4.25 15:50

Nejsou to očistky, je to pseudomenstruace. V porodnici nás na to upozorňovali, že se občas stává. Je to normální, nepanikař.

• Citovat
  • Upravit
29.4.25 18:29

@Ryanee ano přesně, tohlle myslím, jen sem nevěděla jak se to jmenuje :) děkuji za uklidnění a můžu se zeptat za jak dlouho to vymizí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
29.4.25 19:04
@Princezny2018 píše: Více

Ano zmizí to, poslední dcerka to měla. Ostatní holky ne.Taky jsem se lekla. Jediný co ji nezmizelo tak mázek na hlavě, toho jsme se nezbavili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.25 19:42

@mamule42 já mám právě 4 dcery a ani u jedné to neznám, ani jsem, nevěděla že něco takového je :) ale jsem, ráda za uklidnění :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.25 14:14

Ještě jsem, se chtěla zeptat malá má 2700 gramů šli by jste sní ven když je venku krásné nebo radši počkat než bude mít 3kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
30.4.25 15:18

@Princezny2018 se synem jsem normálně chodila ven. Ze začátku jenom na chvilku do lesa, ale pak už jsem to neřešila. A to syn měl 1,9 kg, když jsme přišli z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.25 16:14

@Magda124 takže by jste šla normálně jo s 2,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
30.4.25 17:26

@Princezny2018 určitě bych se toho nebála, jenom bych se vyhýbala místům, kde je velká koncentrace lidí - obchody apod. Známá měla druhé dítě 2 kg a normálně chodila ven, prostě nemohla zůstat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí